onsdag 12 juni 2024

Idag är det Filippinernas nationaldag, man firar frigörelsen från USA

» Kalabalik i Paris.

Resultatet från EU-valet i Frankrike har skapat en hel del kalabalik. Frankrike var ett av de länder där de rasistiska högerextremisterna hade stora framgångar. President Macron svarade med att utlysa nyval till det franska parlamentet. I en förhoppning att försöka vända utvecklingen. Men även på andra håll skapade valresultatet total kalabalik. Det Republikanska partiets ledare Éric Ciotti skapade rejäl ilska inom partiet när han deklarerade att han ville ta upp samtal med Marine Le Pens ytterhögerparti Nationell samling. Något som större delen av partiet inte alls var villiga till. De interna protesterna inom partiet fick till slut Éric Ciotti till att skicka hem personalen på partikontoret och låsa in sig själv på kontoret. - "Han är galen" blev den allmänna uppfattningen. Till slut fattade resten av partiledningen beslutet att ge honom sparken och man konstaterade att man i värsta fall fick lyfta ut honom från kontoret.

Kan ni tänka att Ulf Kristersson deklarerar att han ska ta upp samtal med Jimmie Åkesson varvid hela det moderata partiet gör uppror vilket får Ulf Kristersson att skicka hem personalen och låsa in sig på partihögkvarteret?

Läs:
Fransk högerpolitiker har låst in sig på huvudkontoret. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om korruption, prostitution, greenwashing och okunskap i allmänhet.

Vem är girig
Modekedjan Gina Tricot har utnyttjat influencern Bianca Ingrosso för att sprida myten att man satsade på miljön genom att plantera skog i Danmark och sätta upp bikupor. Man räknar med att Bianca Ingrosso fått kanske 5 - 10 miljoner kronor för att göra reklam för Gina Tricot och puffa för kedjans "miljöengagemang". När SVT granskar Gina Tricots "skogsplantering" och bikupor visar det sig att det faktiskt planterats några träd i Danmark. Närmare bestämt har Gina Tricot betalt 80.000 kronor för att plantera 503 träd. En liten del av ett lite större trädprojekt. Ytan som planterats med Gina Tricots dryga 500 träd kan inte betecknas som en skog, utan mer som en dunge. Dessutom har tydligen två bikupor placerats ut under ett par år.

Det allmänna intrycket handlar om att det faktiskt rör sig om ren och skär "greenwashing", alltså en ren bluff om Gina Tricots miljöengagemang. Mer än 600 gånger så mycket pengar har använts för att berätta om miljöengamanget via influencern Bianca Ingrosso än vad själva miljöengagemanget har kostat.

Inget annat än bluff! Men Bianca Ingrosso har ju gjort en bra affär.

En annan kändis som gärna prostituerat sig och tagit emot betalning för att trampa i klaveret är Hollywoodfrun Gunilla Persson som mot betalning gjort reklam för högerextrema nazistpartiet Alternativ för Sverige. Vad gör man inte för pengar? Influencers osv är inget annat än prostituerade som mot lämplig betalning gör vad som helst. Tror ni dom skäms? Pengar luktar inte! Girigheten syns tydligt!

För övrigt såg jag att Teslamiljardären Elon Musk förklarat att han inte begriper varför man kallar nazistiska Alternative für Deutschland för högerextrema. Samtidigt såg jag att 3/4-delar av tyskarna anser att AFD är ett hot mot den tyska demokratin. Det hela säger nog mest om Elon Musk och hans moral.

Läs:
Gina Tricots kritiserade kampanj räckte till två bikupor: «Det blev mindre än förväntat». - Aktuell Hållbarhet
SVT granskar: Gina Tricot lovade kunderna en egen skog – med hjälp av Bianca Ingrosso. - SVT
Bedömningen: Gina Tricot betalade miljoner till Bianca Ingrosso för kampanj om skog. - SVT
Se hur Gina Tricot svarar om utlovade skogen: Vi har snubblat här. - SVT
Gunilla Persson i reklamfilm för Alternativ för Sverige. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD:s bortförklaring.

Jag ser att Sverigedemokraterna nu har kommit på vad man ska skylla valfiaskot i EU-valet på. Gissa vad? Invandrarna!

Jo, precis som allt annat så är det invandrarnas fel att det gick åt skogen för Sverigedemokraterna i EU-valet. ALLT är invandrarnas fel är SD:s svar på alla problem. Alltså är det invandrarnas fel att så få röstade på Sverigedemokraterna. Dom röstade ju på andra partier!

Man glömde att berätta att det nog var kvinnornas fel också. Dom har inte heller röstat på Sverigedemokraterna!

För övrigt så kan jag inte annat än känna viss skadeglädje när jag såg att i Jimmie Åkessons hemstad SD-fästet Sölvesborg fick Socialdemokraterna fler röster än SD.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: