söndag 30 juni 2024

Första halvåret avklarat

» Folklistan - Folklösan.

Årets politiska fiasko får vi väl utnämna projektet Folklistan till. Sara Skyttedal var inte längre välkommen i Kristdemokraterna och hon lyckades locka till sig Jan Emanuel som väl inte riktigt känner sig hemma i Socialdemokraterna. Snart anslöt sig t.ex. Johan Nissinen som inte var så välkommen i Sverigedemokraterna och Peter Söderlund som inte kände sig välkommen i Miljöpartiet. Det blev en samling utstötta från olika håll. Partiet valde den något udda metoden att ha helt öppna listor till EU-valet så vem som helst kunde ansluta sig till partiet och sätta upp sig på en lista. Det gjorde att pajasar och idioter som Rasmus Paludan, Dan Park och Alexander Bard tillhörde de som anmälde att dom kandiderade för Folklistan. För väljarna innebar detta att dom ju i princip inte hade en aning om vad partiet egentligen stod för - förutom missnöje rent allmänt.

Det hela slutade också i ett direkt magplask. Man blev visserligen det största av partierna under 4%. 25.800 röster och 0,62% av rösterna kan trots detta inte karakteriseras som något annat än ett praktfiasko. Jan Emanuel, som nog satsade en hel del slantar på projektet, har tydligen bestämt sig för att återvända till Socialdemokraterna. Vad Sara Skyttedal ska sysselsätta sig med när hennes slantar från EU-Parlamentet tar slut har vi inte fått klart för oss. Hon får väl anmäla sig på Arbetsförmedlingen och låta något av alla dessa företag som får betalt för att hjälpa arbetslösa att slussa ut dom i arbetslivet att ta hand om henne. Hon får vara beredd på att flytta till Norrland, men det kan väl inte skada. Eller också får hon ta på sig diverse konsultuppdrag eller kanske bli välbetald Influencer med ett välfyllt Swish-konto?

Om jag har förstått det rätt så funderar både Peter Söderlund (fd MP) och Johan Nissinen (fd SD) på att fortsätta projektet och sikta in sig på riksdagsvalet 2026. Hur partiets program inför riksdagsvalet ska se ut ska bli spännande att se. Men dom får väl kontakta Rasmus Paludan, Dan Park och Alexander Bard och be om tips på frågor att driva och sedan kompromissa ihop det. Jag tycker det ska bli spännande! Mycket spännande!

Läs:
Slut med Folklistan för Jan Emanuel – Nissinen redo ta över. - Dagens Nyheter
Pr-utspelen räckte inte – Folklistan läggs ner. - Resumé
Jan Emanuel lägger ner Folklistan: «Går åt pipan ibland». - Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD:s lögner om Folkutbyte.

Att Sverigedemokraternas politik bygger på ett lögnaktigt rasistisk hat mot andra än "svenskar" är nog något som vi alla kan enas om (förutom dom som själva har samma rasistiska hat mot andra). "Folkutbyte" är ett arv från nazismen och bygger på att vi renrasiga vita arier medvetet byts ut mot lägre stående och mindre värda människor. I Nazityskland resulterade det i Förintelsen som skulle förhindra att judarna (och romerna och...) skulle ta över det fina Tyskland. Här i Sverige kan man höra inbitna Sverigedemokrater på allvar hävda att Socialdemokraterna vill importera muslimer för att dom ska rösta på SAP. Jag brukar svara att det är alltså därför SD är så stora muslimhatare, dom vill ju verkligen inte rösta på SD!

Färdiga åsikter - helt gratis
Begreppet "Folkutbyte" brukar hamna i debatten lite då och då. I början av juni skrev Jimmie Åkesson om "Folkutbyte" i Expressen och satte igång debatten igen. De flesta sansade människor tar avstånd. Men den här gången gick bland annat Svenska Dagbladets Lena Andersson ut till försvar. Ni vet hon som för en tid sedan hävdade att det fanns ingen fattigdom i Sverige, man kan alltid käka näringsriktig havregrynsgröt. Helt uppenbart är hur som helst att Jimmie Åkesson och Richard Jomshof inte riktigt har lyckats tvätta av sig den unkna nazistiska gödseln i partiet. Den läcker ut sin stank lite då och då igen. Fast jag ber om ursäkt för att jag använder begreppet "gödsel". Det är egentligen något näringsriktigt och nyttigt som har stor positiv effekt. Det har inte SD!

Läs:
Veckans bråk: Folkutbyte. - Fokus
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vems intressen styr?

Jag läser en glädjefyllt artikel i Svenska Dagbladets Näringslivsdel som berättar att ekonomin nu ska bli ännu lite bättre för de som redan har det bra förspänt. Nu höjs nämligen maxgränsen i ROT- och RUT-bidragen. Det är ju ett bidrag (jag vet att det kallas avdrag...) som främst går till de som har råd att anlita hantverkare osv för att bygga pool i trädgården eller installera ett inomhusspa i lyxvillan. Eller kan betala ett trädgårdsmästare att sköta trädgården och fixa poolen eller kanske en städfirma för att städa villan en gång i veckan.

Nu höjs nämligen maxbeloppen. Från 50.000 för ROT och 50.000 för RUT eller sammanlagt 75.000 till 75.000 vardera och maximalt 150.000. Det är väl bra att få skattebetalarna att stå för en del av kostnaden för poolen, trädgården och städningen? Det blir ju dyrt att anlita någon till att sköta det. Så det är väl bra att skattebetalarna (dvs du och jag) drar vårt strå till stacken så att du kan njuta av din lyx.

Glöm inte att du även kan få bidraget för att fixa poolen vid semestervillan i Spanien! Visst är det bra med en Brunblå sörja som styr för allas vårt bästa?

Läs:
Nu blir hantverkare och städhjälp billigare. - Svenska Dagbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: