fredag 14 juni 2024

Notiser i nyhetsflödet

» Inte illa pinkat.

Att vi lever på olika planeter förstår vi när jag ser att Teslas bolagsstämma nu godkänt en utbetalning till Elon Musk på motsvarande 500 miljarder kronor. Egentligen skulle slantarna ha betalts ut för ett antal år sedan, men då stoppade en domstol utbetalningen som "orealistisk". Men nu har alltså bolagsstämman godkänt utbetalningen. För att ni ska förstå omfattningen så kan man säga att det är fyra års svensk försvarsbudget! Men jag gissar att Elon Musk behöver slantarna för att betala hyran!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Så kan det gå.

Jag såg att samtliga de anställda på Klarna som för några år sedan var fackligt aktiva har numera "köpts ut" av Klarna. Man vill helt enkelt inte ha med facket att göra på Klarna. Man tvingades till slut acceptera ett kollektivavtal med facket. Men, som sagt, fackligt aktiva är inte välkomna. Jag kan berätta att Klarnas erbjudanden är inte välkomna hos mig! Jag klarar mig utan deras sockrade erbjudande som slutar i rejäla räntor.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hon klarade sig.

Vi kan notera att rösträkningen efter EU-valet nu är färdig. Det visar sig då att nyblivna helt plötsligt liberala Anna Maria Corazza Bildt misslyckades i sin krysskampanj. Det visar sig att Karin Karlsbro lyckades behålla Liberalernas enda mandat i EU-Parlamentet. Jag undrar hur Calle röstade? Jag tyckte jag såg att han i en intervju vägrade berätta vad han skulle rösta på. Kan det vara så att Carl Bildt för familjefridens skulle röstade på Liberalerna? Fast vi har ju förstås valhemlighet!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hon misslyckades.

Den, enligt mitt menande, totalt ansvarslösa polisen Maria Rosander (SD) bedrev ju en intensiv krysskampanj för att kunna få ett av Sverigedemokraternas mandat till EU-Parlamentet. Nu blev ju valresultatet ett fiasko och total chock för SD som väl hoppades få fler platser i det nya Parlamentet. Nu lyckades dom istället precis rädda de platser dom redan hade. Och Maria Rosanders krysskampanj misslyckades. Dick Erixon slipper bli arbetslös, han får behålla sin stol i Bryssel.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Man kan inte annat än skratta.

Det finns många kommentarer och bortförklaringar som florerar efter EU-valet. En av de mer komiska läser jag i en debattartikel i Expressen av en Daniel Schatz som satt som rubrik «Flört med extremism låg bakom V:s valsuccé». Det handlar tydligen om att Vänsterpartiet tagit klar ställning för en Palestinsk stat utan att vara ockuperade av Israel. Och ett klart ställningstagande mot Israeliskt mördande av palestinier runt om i det som ska vara staten Palestina som hämnd för Hamas terrorattack. Det lockade palestinier till att rösta på Vänsterpartiet menar han. Bra gjort V! Du måste förstå Daniel Schatz att kritik av Israel är inte automatiskt antisemitism.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Men man vill gråta.

Jag såg att Ebba Busch förklarat att KD fick bättre (men uselt) stöd i EU-valet än i den SCB-undersökning som gjordes innan valet (med jätteusla siffror för KD) tack vare hennes klara ställningstagande för Europeiska värderingar och att muslimer som inte accepterar dessa kan lämna. Kan Ebba Busch berätta vad "Europeiska värderingar" är? Är det de värderingar som gäller i muslimska EU-medlemmen Bosnien? Är samiska värderingar "Europeiska värderingar"? Är synen på andra människor i Ungern "Europeiska värderingar"? Tycker du att tyska AfD har "Europeiska värderingar"? Du har blivit en äcklig rasist och islamofob Ebba Busch! Du har umgåtts för mycket med Jimmie Åkesson och Richard Jomshof!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bra tänkt Hans.

Jag ser att den högt respekterade Hans Blix tycker att Sveriges riksdag ska avvakta med att godkänna det s.k. DCA-avtalet som ger USA fri tillgång till 17 olika svenska militära baser och områden. Det ger USA rätt till att använda dessa 17 olika områden helt fritt. Dom behöver inte berätta innan, dom behöver inte förklara varför och dom behöver inte berätta vad dom har med sig när dom kommer. Dom omfattas inte ens av svenska lagar. Vi ger helt enkelt USA rätt att ockupera Sverige när dom vill utan att berätta varför. OBS att det är med USA specifikt, inte NATO. Avtalet gäller fortfarande om Donald Trump blir USA:s president. Bra tänkt Hans Blix! Mindre bra tänkt Brunblå sörja!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vem bryr sig.

Det är väl ingen som har missat att Madeleine Thérèse Amelie Josephine O'Neill med sina barn och hundar (men utan make) har återvänt till Sverige. Vem bryr sig?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: