söndag 16 juni 2024

Ett återkommande ämne

» Nedskräpningens fantomer.

Jag läser en artikel i dagens HD som berättar att Helsingborg är mer nedskräpat än andra städer i Sverige. Artikeln bygger bland annat på en grupp förskolebarn som regelbundet går och plockar upp efter idioter. Egentligen är det skrämmande hur utbredd nedskräpningen är.

Några idioter har ahft träff
Jag kommer då fram till ett återkommande ämne här på Sven Tycker. Den totala omdömeslösheten bland rökare! Fimpar är det utan tvekan mest förekommande föremålet som ligger slängt omkring oss. En mycket stor andel av rökare verkar tro att det naturliga och självklara sättet att göra sig av med fimpen är att släppa den på marken där man står. Eventuellt sprätter man iväg den med pekfingret. Släpper man den på marken kan man även trampa på den. Men av någon anledning verkar detta vara det normala beteendet bland rökare. Den mest hänsynslösa gruppen vi har i vårt samhälle. Rökare är helt enkelt svin!

Det finns glassätare som bara slänger glasspapperet på marken. Det finns chokladätare som bara släpper papperet på marken. Det finns de som dricker någon dryck som bara släpper burken/flaskan på marken. Men detta är, lyckligtvis, inte det normala beteendet. De flesta slänger det hela i en papperskorg eller stoppar det i fickan för att slänga när man kommer hem. Men för rökare... Det normala beteendet verkar faktisk vara att bara släppa fimpen på marken. Rökare är helt enkelt svin!

Enligt en uppskattning som Håll Sverige Rent gjorde för några år sedan så slängdes det 22 miljoner fimpar på marken under en normal sommarvecka. Det är numera böter på nedskräpning med t.ex. fimpar (800 kronor). Men det verkar rökare strunta i. Och jag tror inte att någon dömts för det heller. Straffskärpning fungerar inte avskräckande. Rökare är helt enkelt svin!

Fimpen innehåller gifter (det är därför där är ett filter). Fimpen löses sedan upp i mikroplaster. Om inte någon fågel misstar det hela för något gott att äta - och dör i förgiftning. Tänk att människor kan vara så nonchalanta? Det måste handla om att nikotinet angriper hjärnan!

Läs:
Helsingborg är skräpigare än andra svenska städer. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Taktisk paus.

Den israeliska militären IDF uppger att man i några områden av Gaza ska göra en "taktiskt paus" under tiden 0800-1700 där man ska göra en paus i de militära aktiviteterna för att möjliggöra att det ska kunna komma in hjälpsändningar. Det ska observeras att det bara är i en liten begränsad del av Gaza som beslutet gäller.

Kanske ska vi också notera att det är den israeliska militären som fattat beslutet. Utan att konsultera premiärminister Benjamin Netanyahu eller försvarsminister Yoav Gallant eller andra militanta ministrar. Det uppges att de extrema politikerna är "fly förbannade" över IDF:s beslut. Kanske tycker en del av IDF:s ansvariga att det har gått lite för långt med hänsynslösheten. Dom ser vad som händer i Gaza!

Det är alltså bara i en liten begränsad del av Gaza, och bara under dagtid. Och det kanske stoppas av högerpolitikerna i Israel som vill se blod!

Läs:
En tanke tänks av många men nämns av få: De som stupar dör förgäves. - Nathan Shachar i Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: