lördag 22 juni 2024

Niotusen niohundra tyckerier

» Skam den som ger sig.

I dag skriver jag mitt 9.900:ade Sven Tycker. Sedan starten den 4 april 1997 har jag nu spritt mina åsikter 9.900 gånger - helt gratis. Skam den som ger sig. Nästa mål är 10.000 vilket ju bör bli den siste september. Jag hoppas att jag inte blir allt för långrandig och tråkig. Men, jag ska erkänna att jag skriver nog främst för mig själv och min egen tillfredsställelse. Det är inte anpassat för att locka så många som möjligt. Man kan inte kalla det hela populistiskt, men det är vad jag tycker. För er är det Färdiga åsikter - helt gratis. Det kan påpekas att ämnena har inte heller förändrats allt för mycket. Så här skrev jag allra första dagen:

- "Jag är en stolt skåning. Men ibland blir man mindre stolt och vill helst glömma sitt ursprung. Ett sådant tillfälle är i dagarna när ett antal skånska töntpolitiker träffats för att skapa en gemensam plattform inför kommande Skåneval. Det är Skånepartister, Centrumdemokrater, Framstegspartister och andra lustigkurrar som träffats. Gemensam nämnare är fri sprit och invandrarfientlighet. Som sagt, ibland skäms man för att vara skåning. Fast det är bara ibland, oftast är jag stolt skauning."

Sven Tycker

Ni är hur som helst välkomna att fortsätta läsa mina utläggningar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Brunblå sörjas version av klimatpolitik.

De flesta vettiga människor har förstått att vi måste vidta kraftfulla åtgärder för att minska våra utsläpp och rädda klimatet. Vi måste helt enkelt föra en politik som är vänligare mot vår miljö och som inte skadar klimatet mer än vad vi redan har gjort.

Men i vårt land har vi då istället en populistisk Brunblå sörja som inte vill vidta några sådana åtgärder och som dessutom sitter i knät på ett politiskt parti som i princip inte tror på klimatkrisen. Den Brunblå sörjans regering har fått kritik från de flesta instanser för att man inte för en politik som minskar våra utsläpp utan snarast för en politik som ökar dessa. Man saknar helt enkelt klimat- och miljöpolitik! Vallöftet om att öka biltrafiken och utsläppen från biltrafiken uppfylldes. Medan miljövänlig kollektivtrafik fått sänkta anslag för underhåll och ökad kapacitet och istället fortsatt höja taxorna har man sänkt skatterna på bensin och diesel och gjort den mer miljöskadlig. Allt för att tillfredsställa den Sverigedemokratiska mobben som är viktigare än klimat- och miljöpolitik.

Ebba Buschs prioriteringar

Nu senast läser jag att man har för avsikt att öka flygets konkurrenskraft genom att sänka flygskatten. "Öka flygets konkurrenskraft" är ju ett fint sätt att säga att man vill föra över resande från miljövänliga tåg till mer miljöskadligt flygande. Allt måste vara ett led i en vilja att skada klimatet. Skäms dom inte? Hur kan Romina Pourmokhtari (L) utan att skämmas fortsätta att kalla sig för Klimat- och Miljöminister? Har hon ingen anständighet i kroppen? Eller hon sitter bara som en marionett till sin departementschef Ebba Busch (KD)? Är det inte dags att säga ifrån Romina Pourmokhtari? Jag vägrar att tro att du är nöjd!

Läs:
Flygskatten sänks – kritik från alla håll. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Girighetens ansikte.

Storbritanniens rikaste familj, Hinduja-familjen, har fått problem. Fyra av familjens medlemmar har i Schweiz dömt till fängelse för att ha betalt tjänstepersonalen i deras bostad i Genéve slavlöner. Trots en förmögenhet på motsvarande nästan 500 miljarder kronor har tjänstepersonalen haft en lön på 93 kronor om dagen och en arbetstid på 18 timmar om dygnet. Man har helt enkelt utnyttjat indisk personal för att passa upp familjen men inte kunnat betala en anständig lön. - "Familjen lade mer pengar på sin hund än på personalen!" Personalen har fått sina pass beslagtagna och oftast inte tillåtit att dom ens lämnade huset.

Nu får fyra ur familjen tillbringa upp till fyra år i fängelse för sin girighet. Dom kan ju passa på att fundera under åren framåt!

Läs:
Landets rikaste familj får fängelse för brotten. - Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: