tisdag 11 juni 2024

Nu lugnar vi ner oss

» SD hoppar av.

Den 30 maj gladde jag mig här på Sven Tycker åt att Sverigedemokraterna accepterat en överenskommelse med de Rödgröna partierna om att kräva en utredning av en uppdelning av missfostret Trafikverket i en del för järnvägar (Banverket) och en del för vägar (Vägverket). Nu läser jag alltså att Sverigedemokraterna hoppat av så nu finns det ingen majoritet för att kräva en sådan utredning om en uppsplittring.

Jag som tänkte att jag i varje fall skulle kunna skänka en god tanke åt SD. Ack vad man kan bedra sig själv!

Läs:
SD backar om krav på att stycka upp Trafikverket. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Oplanerbar kärnkraft.

Färdiga åsikter - helt gratis
Jag läser att reaktor 3 vid Forsmark fick stängas ner helt plötsligt i måndags morgon. Pumparna till kylvattnet lade plötsligt av och reaktorn fick stängas ner på direkten. Men, vi vet ju att kärnkraft är planerbar och producerar elström 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och i 365 dagar om året.

Om nu alltså inget oplanerat inträffar. Som det alltså gjorde i Forsmark denna gången.

Undrar om Ebba Busch är informerad?

Läs:
Reaktor vid Forsmark oväntat ur drift: «Ingen tidsprognos». - Ny teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fredsavtal på gång?

Det fredsförslag som lagts fram av Joe Biden och som nu fastslagits i form av en resolution av FN:s säkerhetsråd splittrar styret i Israel. FN resolutionen om vapenvila är bindande för FN:s medlemsstater. Hamas har deklarerat att man accepterar resolutionen och är villiga att förhandla om detaljer. Från Israel är buden splittrade. Benny Gantz har avgått ur Israels krigskabinett sedan Benjamin Netanyahu inte uppfyllt hans krav på en lösning. Detta har gjort Benjamin Netanyahu helt beroende av extrema högernationalister som garanterat aldrig kommer att acceptera någon form av vapenvila eller fredsöverenskommelse förrän Hamas helt krossats. Ett uppdrag som är helt omöjligt att uppnå så länge krigandet pågår.

Benjamin Netanyahu sitter alltså på en omöjlig stol. Han har att välja mellan att förlora makten om han går med på en vapenvila, men samtidigt kommer med stor sannolikhet stödet från USA att dras ner rejält om han inte går med på en vapenvila.

Tyvärr kommer nog mördandet att fortsätta. Den extrema högernationalister som styr över Benjamin Netanyahu vill skapa ett Storisrael byggt på ett apartheidliknande system.

Läs:
Experten om FN:s förslag på vapenvila i Gaza: «Svårt att tro att Israel kommer acceptera». - SVT
Hamas uppges acceptera förslag om vapenvila. - Dagens Nyheter
Kan vara början på slutet för Netanyahu. - Jesper Sundén i Svenska Dagbladet
Israelisk general avgår: «Misslyckades». - Epoch Times

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: