söndag 23 juni 2024

Vad tänker dom på?

» Höjden av naivitet.

I onsdags konstaterade jag att den svenska riksdagen nu godkänt det s.k. DCA-avtalet med USA. Ett avtal som i princip ger rätt för USA att ockupera Sverige när dom tycker det är lämpligt. Observera att avtalet är skrivet med USA, inte med NATO. Avtalet gäller fortfarande om Donald Trump blir USA:s nästa president.

Nu ska man naturligtvis inte överdriva "farorna" med DCA-avtalet. I princip handlar det om att USA får tillgång till 17 olika svenska militära anläggningar. Här ska dom kunna lagra vapen, dom ska kunna ha militär personal där och dom ska kunna öva. Det som skrämmer är att man från amerikansk sida inte är skyldiga att berätta i förväg att dom kommer. Dom är inte skyldiga att berätta vad dom har med sig för vapen eller vilka vapen dom lagrar på svensk mark. Dom är inte heller skyldiga att berätta hur länge dom tänker stanna eller vad dom överhuvudtaget gör. Lägg till detta att formellt lyder amerikansk militär på svenskt territorium under amerikansk lag, inte under svensk lag.

Älska din nästa istälelt för förbereda för krig
Sedan har svenska politiker och svenska militärer så stort förtroende för USA att dom utgår ifrån att den amerikanska militären kommer att berätta i förväg om dom kommer hit. Dom kommer att berätta vad det är dom har med sig och dom kommer naturligtvis inte att ha kärnvapen med sig. Dom vet ju vad Sverige anser om kärnvapen så då kommer dom med sin höga moral att ta hänsyn till detta. Dom kommer naturligtvis inte heller att låta amerikansk militär personal göra sig skyldiga till brott mot svenska lagar. Och om dom skulle begå dylika brott så kommer man naturligtvis i sin iver att följa svenska lagar utlämna brottslingen till svensk rättvisa.

Allt bygger på den naiva tron att amerikansk militär inte sätter amerikanska militära intressen före andras utan att man helt frivilligt handlar på det sätt som "värdnationen" önskar.

Naivitet av högsta graden alltså!

Enigt en undersökning som Sveriges Fredsråd låtit göra så anser 84% av de tillfrågade svenskarna (undersökningen är gjord av Novus) att utländsk makt ska inte ha tillåtelse att placera militär- och krigsmaterial på svenska militärbaser utan svensk insyn. Vilket alltså är exakt vad DCA-avtalet innebär. 72% av svenskarna anser att Sverige inte ska ingå militära samarbetsavtal där man avsäger sig rätten att neka att kärnvapen placeras på svensk mark. Vilket alltså Sverige INTE har deklarerat i motsats till de flesta nationer som tecknat liknande avtal gjort. Vi är naiva och litar på amerikansk välvilja. Bara 29% av de tillfrågade anser att främmande makt ska få lov att attackera ett tredje land från svenskt territorium. Det finns inga sådana förbehåll i DCA-avtalet.

Är vi överdrivet naiva i Sverige? Tror verkligen de ansvariga i den Brunblå sörja som styr Sverige (och inkluderande dagens Sossar) verkligen att USA inte i varje situation sätter amerikanska intressen främst och struntar i vad andra tycker? Har dom inte på något sätt tänkt tanken att Donald Trump som president i USA inte har samma "goda" intentioner som Joe Biden har?

Hur kan vi vara så naiva?

Varför berättar man inte att NATO-medlemskapet och DCA-avtalet i praktiken ÖKAR risken för att Sverige attackeras om det bryter ut en storkonflikt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Protester i Israel.

Skapa fred mellan Israel och Palestina
Omkring 150.000 israeler demonstrerade idag i Tel Aviv mot Israels krig i Gaza, för att man ska få hem gisslan från Gaza (inte bara frita) och mot Benjamin Netanyahu. Israeler har demonstrerat mot Benjamin Netanyahus krig i Gaza sedan det började. Men dagens demonstration var den största sedan kriget började. Demonstranterna protesterar mot den högerextrema ultranationalistiska regering som Benjamin Netanyahu har tillsatt och som har dåligt folkligt stöd. Demonstranterna inser att judarna är inte något överfolk som kan ta sig rättigheter mot andra. Det är bara en liten extrem grupp i Israel som stödjer den israeliska ockupationspolitiken med målet att skapa ett Storisrael på palestiniernas bekostnad. Demonstranterna är oroliga för att den israeliska politiken ska leda till ett utvidgat krig. Ett krig som ingen kan vinna.

Vi har också sett upprepade tecken på att till och med den israeliska militärledningen har tröttnat på Benjamin Netanyahus konfrontationspolitik. En allt större andel av militären inser att enda sättet att skapa en långvarig fred i området är att det bildas en palestinsk stat bestående av de områden som utpekats i FN:s resolution. Det är enda sättet att minimera stödet för de palestinska terrorgrupper som utgör ett reellt hot mot civila israeler. Själva anser dom bara att dom kämpar för att befria sin stat från en ockupationsmakt.

Kräv ett omedelbart stopp på det Israeliska mördandet i Gaza. Kräv att den israeliska gisslan som hålls av Hamas friges. Kräv att alla de palestinier som hålls fängslade av Israel friges. Kräv att alla israeliska bosättningar på ockuperad mark utryms. Kräv att en demokratisk Palestinsk stat får bildas bestående av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza.

NU!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: