tisdag 25 juni 2024

Nu kom värmen

» Det här med förtroende.

Dags för siffernisse att frossa i nya siffror. Den här gången handlar det om Novus undersökning av hur stort förtroende vi har för våra partiledare. Och det är siffror som säger en hel del. Intressant är också förändringen sedan förra undersökningen. Låt oss börja med siffrorna med förändringen sedan förra undersökningen inom parentes, som gjordes i mars månad:

Magdalena Andersson (S) 47% (+3)
Ulf Kristersson (M) 38% (±0)
Nooshi Dadgostar (V) 26% (+7)
Jimmie Åkesson (SD) 25% (-4)
Amanda Lind (MP) 19% (ny)
Ebba Busch (KD) 19% (+1)
Johan Pehrson (L) 15% (+1)
Daniel Helldén (MP) 12% (+7)
Muharrem Demirok (C) 8% (+4)

Vinnare får väl främst sägas vara partiledare som lockar till förtroende även utanför det egna partiet. Med förtroende i undersökningen menar man de som angett mycket stort förtroende och ganska stort förtroende. I stort sett får alla ökade förtroendesiffror - förutom Jimmie Åkesson. Det mest remarkabla måste vara det faktum att de partiledare som ökat sina förtroendesiffror allra mest är Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar och Miljöpartiets Daniel Helldén. När det gäller Nooshi Dadgostar ökade siffror och Jimmie Åkessons sjunkande förtroendesiffror så har det inneburit att Nooshi Dadgostar nu passerat Jimmie Åkesson.

Vi kan notera att förtroendet för Magdalena Andersson inom det Rödgröna blocket nog är ganska stort, även inom de andra partierna. Läget för Ulf Kristersson inom den Brunblå sörjan är inte alls lika positivt. Det är en klart större andel av de Brunblå sympatisörerna som inte litar på Ulf Kristersson än det är Rödgröna sympatisörer som inte litar på Magdalena Andersson. Två andra partiledare som uppenbarligen trots allt lockar till förtroende även utanför partiets sympatisörer är KD:s Ebba Busch och L:s Johan Pehrson som ju har förtroendesiffror långt över det egna partiets siffror. Kan vi gissa att det är Moderater som litar på både Johan Pehrson och Ebba Busch och Sverigedemokrater som litar på Ebba Busch?

Fast allra gladast får Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar vara. Det är flera svenskar som har förtroende för henne än det är som har förtroende för Jimmie Åkesson. SD är trots allt nästan dubbelt så stora som V - om vi undantar EU-valet... Men det är uppenbart att sympatisörer utanför Sverigedemokraterna inte litar på Jimmie Åkesson medan däremot en hel del Rödgröna väljare har ett stort förtroende för Nooshi Dadgostar. Det finns utrymme att växa ytterligare.

Läs:
Partiledarförtroende juni 2024. - Novus
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens skratt.

Jimmie Åkesson berättar att man vill göra skolan till en av partiets huvudfrågor. Det måste vara dagens skämt. Men jag förstod att Jimmie hade två krav. Ett var att barnen ska lära sig att veta hut och att dom får gå om årskursen om dom inte lyckas lära sig tillräckligt mycket. Sedan kan man naturligtvis inte lämna sitt muslimhat. Det ska nämligen ställas krav på lärarnas kläder. Troligtvis inspirerade av Iran - fast tvärtom. Om man måste ha slöja i Iran så är det förbjudet att bära slöja enligt Jimmie Åkesson.

För övrigt så såg jag att Jimmie Åkesson visste var problemet med den svenska skolan låg. Kan ni gissa? Massinvandring! Gissningsvis är även Klimatproblemen massinvandringens fel. För att inte tala om att jag fick punka på min cykel för några veckor sedan. Det var nog också massinvandringens fel. Ska vi skylla försenade tåg också på massinvandringen? ALLT är massinvandringens fel!

Väx upp Jimmie Åkesson!

Läs:
Åkesson (SD): Ska erövra skolfrågan med disciplinkrav. - SVT

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: