onsdag 19 juni 2024

Hur civiliserade är vi?

» Succé eller fiasko?

Den svenska regeringen har förhandlat med mullorna i Iran och har lyckats få två svenskar frigivna och kunnat återvända till Sverige i utbyte mot att en iranier blev frisläppt och kunde återvända till Iran. Var detta en framgång och en succé för regeringen? Eller var det kanske i själva verket en skandal?

Johan Floderus och Saeed Azizi som fängslats i Iran på tvivelaktiga grunder fick äntligen återvända till Sverige sedan Sverige lovat att skicka hem massmördaren Hamid Noury till Iran. Hamid Noury dömdes 2022 till livstids fängelse för brott begångna i Iran där han ansågs skyldig till att 4-5000 politiska fångar massavrättats. Nu har regeringen beslutat att tillåta att han släpps fri och får återvända till Iran, där han av de styrande betraktas som hjälte. Detta alltså i utbyte mot att två svenskar, Johan Floderus och Saeed Azizi, släpptes fria i Iran och fick återvända. Båda är med största sannolikhet fängslade just för att kunna användas i utbyte vid förhandlingar.

Har vår Brunblå regering lurats eller hade man helt enkelt inget annat val? En tredje svensk, läkaren och forskaren Ahmadreza Djalali, sitter däremot kvar i iranskt fängelse. Är det en skandal att man inte fick även honom frisläppt? Är det en skandal att en massmördare släppts fri? Jag ska villigt erkänna att Sven Tycker egentligen ingenting. Jag vet inte!

En sak vet jag, och det är att trots att en gammal man, Hamid Noury, släppts fri, så har det trots allt fastslagits ett mycket grovt brott har begåtts. Man har fastslagit att Hamid Noury hade ansvar för detta. Nu kommer han undan följderna av straffet, men han har bedömts skyldig. Och kommer att betraktas som en massmördare i större delen av världen även i fortsättningen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skandal avvärjd.

Svensk migrationspolitik idag är människoovärdig. Den svenska migrationspolitiken styrs av ett rasistiskt parti Sverigedemokraterna och man har lyckats få tillsatt en migrationsminister i Maria Malmer Stenergard som är en äkta rasist i sverigedemokratiska ledband. Vi har fått skandalöst stelbenta regler som uppenbarligen lyds till punkt och pricka av Migrationsverkets tjänstemän. Systemet är en direkt skandal. Men kritiken från politiken är alldeles för uddlös sedan till och med Socialdemokraterna verkar ha drabbats av SD-viruset.

Vår styrande Brunblå sörja
För en tid sedan fick vi veta att 9-åriga Lisa skulle utvisas till Albanien. Lisa är född i Sverige och talar bara svenska. Men hon skulle utvisas till Albanien där hon inte har några släktingar som skulle tagit emot henne. Hon skulle troligtvis hamnat på ett barnhem. Här i Sverige bor hon sedan hon var ett år hos en familj där hon placerats som familjehem. Hennes biologiska mamma klarar inte av att ta hand om henne och pappan är helt bortkopplad. Men stelbenta regler skapade av rasister som har som övergripande mål att förhindra så'na där "svartskallar" att bosätta sig i vårt rena, vita och fina Sverige styr besluten.

Hur som helst så har Migrationsverket gett henne ett tillfälligt uppehållstillstånd till nästa år och stoppat en omedelbar utvisning. Det är en skandal att det ens ska behöva gå dit. Jag läser om andra utvisningar där barn och ungdomar utvisas till länder dom knappt varit i. Vi läser om hur svårt handikappade barn får skickas ut liggande på bårar för att kunna förflyttas. Det är en skandal! Det är vidrigt att det är rasister som styr över reglerna!

FY FAN!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Detta var däremot en skandal.

Riksdagen har med stor majoritet godkänt kapitulationsavtalet med USA. DCA-avtalet ger amerikansk militär fri tillgång till 17 svenska militära anläggningar. Här kan dom stationera vapen och soldater, lagra vapen och material och öva som dom vill. Enligt de fina orden bakom avtalet handlar det om att USA ska kunna öva tillsammans med oss och lagra vapen osv så att de finns tillgängliga vid en eventuell storkonflikt så det är inga faror. Vi kan lita på USA. Dom är så snälla och dom kommer inte att göra något dumt. Vi kan lita på USA heter det!

Kan vi fortfarande göra det när Donald Trump valts till president. Avtalet gäller fortfarande! Kan vi lita på amerikansk ärlighet? Vi kanske ska påminna om att invasionen av Irak motiverades med medvetna lögner om irakiska massförstörelsevapen. Dom fanns inte, det var medvetet fabricerade lögner från USA. USA är faktiskt det land som invaderat flest andra länder. Just idag läste jag om att det avslöjats att USA medvetet använt hundratals falska och hemliga konton på sociala medier (tänk SD...) för att sprida lögner om att Covidviruset medvetet fabricerats i Kina. Allt för att sprida lögner om Kina!

Vi kan ALDRIG lita på supermakter. Dom handlar på det sätt som är bäst för dom själva först och främst. Det är otroligt naivt att lita på USA (eller Ryssland eller Kina...).

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: