fredag 28 juni 2024

Idag har Leo namnsdag - grattis!

» Sjukvårdsstrejken över.

Jag ser att både arbetsgivare och facket accepterat ett bud från medlarna. Facket menar att man lyckats bryta arbetsgivarnas motstånd mot arbetstidsförkortning. En del grupper får nu en arbetstidsförkortning, något som var helt omöjligt enligt arbetsgivaren - innan strejken. Bra kämpat Vårdförbundet!

För övrigt såg jag att Ulf Kristersson hävdade att det inte finns någon kris inom sjukvården. Man har ju i vårbudgeten gett regionerna extra pengar. Problemet är att de pengar som anslogs bara var en bråkdel av vad som krävdes för att inte regionerna skulle tvingas till stora nedskärningar inom sjukvården. Jag såg ett exempel på dessa nedskärningar för några dagar sedan. Sjukhuset i Helsingborg har stora underskott och ska nu bland annat skära ner antalet platser inom psykiatrin. För några år sedan fanns det 74 öppna slutenvårdsplatser på sjukhuset i Helsingborg. Numera är det normala 39 platser. Det vill säga i princip en halvering. Under sommaren drar man ner ytterligare en tredjedel till 27 platser för att få budgeten under kontroll. Men vi har ju ingen kris inom sjukvården? Och regionerna har fått statsbidrag så att dom ska klara sig!

Varför ljuger du Ulf Kristersson?

Region Skåne styrs av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna med stöd av Sverigedemokraterna. Dvs exakt samma Brunblå sörja som styr i Sverige!

Läs:
Vårdstrejken över – nytt avtal i hamn. - Dagens Samhälle
Rekordfå slutenvårdsplatser i Skånes psykiatri – oro för självmordsrisk. - SVT Helsingborg
Var går gränsen för nedskärningar i den skånska vården? - Debattartikel Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» 24 - 7 - 52.

Jag vet att jag är lite tjatig. Dom här siffrorna i rubriken ovan handlar om kärnkraften, som ju enligt Ebba Busch är helt planerbar och producerar el 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och i 52 veckor om året. Ett påstående som är lika korkat som när Ebba Busch för tillfället satsar hårt på att sprida hat mot muslimer istället. Hur som helst såg jag en notering om att Forsmarks tredje reaktor som är avställd för årlig översyn får återstarten försenad. Stoppet förlängs i ytterligare en vecka pga en "avvikelse" i en pump som måste åtgärdas. Reaktor fyra kör fortfarande bara på halvfart. Ni vet det där med 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och 52 veckor om året! Om inte något oplanerat inträffar alltså... Även planerade avbrott gör siffrorna till en lögn.

Läs:
Återstart av reaktor försenas – pump «fungerar inte tillförlitligt» - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Lev som du lär.

Novus har (tydligen på uppdrag av fackförbundet Unionen) frågat de svenska riksdagsledamöterna vad dom ska göra när deras riksdagsuppdrag tar slut. Det visar sig då att hälften av dessa inte är villiga att flytta för att få en sysselsättning. Men det är ju just det som riksdagens ledamöter kräver av andra arbetslösa. Flytta till där du kan få jobb annars drar vi in din ersättning! Men det är väl ett krav som inte gäller riksdagsledamöter förstår jag.

Ett annat exempel på det här med att "leva som man lär" har vi ju lokalt här i Åstorp. Jag har skrivit om det tidigare, men det förtjänar att påminnas om det. Det moderata kommunalrådet på heltid här i Åstorp Roger Nielsen lämnade för att kommunen skulle spara pengar sin heltidstjänst vid årsskiftet. Han blev istället ordförande för Bildningsnämnden som han fick arvode för tillsammans med posten som vice ordförande för Kommunstyrelsen och lite annat. Men det skulle spara pengar för kommunen. Men nu har det visat sig att han dessutom sökt ett särskilt omställningsstöd som han kunde ha rätt till. Effekten av det bidraget han sökt och hans kvarvarande uppdrag innebär att han får en högre inkomst från kommunen än han hade när han var anställd på heltid. Lägg till att han dessutom delvis återgått i sitt gamla arbete. Han tjänar alltså multum. Det här "omställningsstödet" är ju en form av A-kassa för en politiker som haft ett arvoderat uppdrag. Det är alltså inget fel att detta finns eftersom uppdraget inte är A-kassegrundande. Men jag skulle vilja jämställa förfarandet med en arbetslös som söker A-kassa men samtidigt fortsätter att ha arbetsinkomst. Bidragsfiffel! Hade det varit en "vanlig" arbetslös som gjort på ett liknande sätt hade man från Moderaterna varit mycket snabba med avståndstagande och krav på återbetalning och bestraffning för bidragsbrott. Här är det en moderatpolitiker som utnyttjar "Bidragssamhället" till max!

Läs.
Hälften av riksdagen vill inte flytta för jobb – något de själva kräver av folket. - Tidningen Syre
Dyra och giriga politiker ger politikerförakt. - Insändare Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: