onsdag 24 april 2024

Tre arga svordomar

» Flygministern slår till - igen.

Jag ser att vår miljö- och klimatförnekande Brunblå sörja som styr över vår regering planerar att halvera flygskatten. Vår kristdemokratiska Infrastrukturminister Andreas Carlson har vid upprepade tillfällen visat att han tycker att det är för dyrt att flyga och att vi därför flyger alldeles för lite när vi ska transportera oss. Andreas Carlson arbetar hårt för att se till att flyget får olika former av subventioner så att biljettpriserna inte blir för höga och skrämmer bort flygresenärer. Det faktum att flyga är det mest miljöskadliga sättet att förflytta sig har ingen betydelse för nämnda kristdemokrat. Jag gissar att han fortfarande hyser en barnslig fascination över att man kan flyga. Så det måste fler få uppleva. Alltså planerar man en halvering av flygskatten. Som ju egentligen kan ses som en kompensation eftersom flygbränsle är skattebefriat. Jo, vi tar ut en hel del skatt på bensin och diesel till våra bilar. Men flyget kan köpa sitt flygbränsle helt skattefritt. Det vore ju orättvist för flyget om dom skulle behöva betala för att man förstör miljön och skapar klimatproblem.

Det finns anledning att fundera
Läs:
Regeringen flaggar för möjlig halvering av flygskatten. - Aktuell Hållbarhet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Miljöskandal.

I måndags skrev jag om en del miljöskandaler. Nu läser jag om att den tredje och största rättegången efter Think Pink-skandalen ska inledas efter sommaren. I korthet ett företag som tog betalt för att ta hand om bland annat byggavfall och gamla batterier. Att "ta hand om" innebar i deras exempel inget annat än gräva ner och dumpa. Kan man göra sig en hacka så är det viktigt att inte låta moral eller lagar och regler komma emellan.

Fri företagsamhet kan vara nyttigt. Men, det kräver att de som driver denna fria näringsverksamhet har god moral. Ser man sedelbuntarna i fjärran så får ju inte moralen komma emellan.

Jag hoppas de skyldiga låses in ett bra tag så att dom får fundera. Kanske kan man köpa upp platser i Bulgarien (enligt Folklistan en bra lösning på bristen på fängelseplatser). Vi kan väl börja med att skicka den här typen av ekonomiska brottslingar till fängelser i Bulgarien.

Läs:
Sopor skulle återvinnas – grävdes ner i svenska naturen. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Barnkonventionen.

Vet ni vad Barnkonventionen säger? Barnkonventionen har gjorts till lag i Sverige. - "Barnets rättigheter ska beaktas vid avvägningar och bedömningar som görs i beslutsprocesser i mål och ärenden som rör barn." I korthet ska det beslut som fattas när barn är inblandade vara det som är det bästa för barnet.

Det är en lag som Sverige ibland är dålig på att följa. Utlänningslagen verkar stå över Barnkonventionen. Förra året utvisade Sverige 1287 barn från Sverige. Det är 3,5 barn varenda dag. Barn som kanske är födda i Sverige. Som kanske aldrig varit utomlands någon gång i hela sitt liv. När vi utvisar dessa barn så följer vi inte Barnkonventionen. Det är viktigare att bli av med människor än att följa lagen om att beslut som fattas ska vara det som är det bästa för barnet. Det bästa för barnet kan inte vara att utvisas till ett land man aldrig varit i. Där det talas ett språk som man inte talar. Vi utvisar till och med ensamma barn som är födda i Sverige till länder där dom hamnar på barnhem. Det är INTE att följa Barnkonventionen.

Det är en skam! Men jag tror Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) känner sig stolt!

Läs:
1287 barn utvisade – och fler görs utvisningsbara. - Tony Haddou (V) på Expressen debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: