torsdag 4 april 2024

Tänk att det snöar i april

» Hurra ministern.

Tänk att jag skulle hamna i den situationen att jag ger beröm till en svensk minister tillhörande den Brunblå sörja som just nu styr vårt forna så stolta land. Jag kan knappast tro det själv. Men det är faktiskt det jag ska göra nu.

Lokal snöröjning
Bakgrunden är egentligen de regelbundet återkommande kriserna när mängder av bilister blir sittande i timmar i långa bilköer när snön vräker ner här i den södra delen av landet. Det kvittar om man går ut med vädervarningar, uppmanar bilister att inte ge sig ut i trafiken om det inte är nödvändigt. De stora vägarna korkar igen av långtradare som fastnar i snön, ställer sig på tvären, kör av vägen osv. För ut ska dom! Bakom bildas det långa köer av privatbilister som tyckte det var lämpligt att ge sig ut trots varningarna. För att inte tala om alla långtradare som förlänger de stillastående köerna med kilometrar.

Min gissning är att man från bilismen och transportföretagen kräver att varannan bil som är ute och kör ska vara ute och plogar vägen. Däremot är man inte villiga att betala i skatten för den beredskapen. För det skulle kräva en enorm beredskap (som kostar) men bara skulle användas några gånger om året. Lägg till att det ändå inte skulle hjälpa mot blankslitna sommardäck på glashala vägar.

Jag kan alltså inte annat än hålla med våra ministrar (Carl-Oskar Bohlin och Andreas Carlson) när dom påpekar att man som bilist faktiskt har ett eget ansvar. Har det utfärdats vädervarning så gör man detta av en anledning och med ett syfte. Ge er inte ut i trafiken! Skulle detta vara helt nödvändigt, se till att bilen är ordentligt vinterutrustad. Kanske skulle man helt enkelt stänga av riskfyllda vägar helt. Men ni kan tänka er ramaskriken när Polisen och Trafikverket har stängt vägen! Vid vissa väglag ska kanske alla lastbilar stoppas?

Som bilist och lastbilschaufför har man faktiskt ett eget ansvar. Ibland verkar många inte tro detta!

Läs:
Går fasen inte att ploga innan snön ligger. - Svenska Dagbladet
Jag förstår faktiskt ministerns frustration. - Ida Söderberg Aftonbladet
Ministern efter snökaoset: Vill inte se «blame game». - Aftonbladet
Åkeriägaren om Trafikverkets väghantering: Det är horribelt. - Aftonbladet
Räddningschef: Värsta på nästan 30 år. - Helsingborgs Dagblad
Trafikverket: Slitna däck kan ha orsakat kaoset. - Ny Teknik
Ministerns uppläxning: Vill inte höra om en enda bilist. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Att utse Dagens Sverigedumokrat är en spännande och trevlig sysselsättning här på Sven Tycker. Jag missar en del ibland så det är inte alla som "skiter i det blå skåpet" eller "trampar i klaveret" eller helt enkelt avslöjas med "rumpan bar" och visar vilken korkad idiot man är som får en förtjänt titel. Jag får be om ursäkt till alla de sverigedemokrater som egentligen gör sig förtjänta av utmärkelsen men som inte får den eftersom jag helt missar det hela eller glömmer av det igen.

Den här gången är det Regionfullmäktiges ordförande i Bollnäs, Region Gävleborg, Mattias Eriksson Falk (SD) som hamnat i hetluften. Sedan juni 2020 finns det nämligen ett regionfullmäktigebeslut om att man bland annat ska flagga med Prideflaggan på podiet när man har regionfullmäktigesammanträde. Men sådant stör ju ett sverigedumokratiskt hjärta. En SD:are får helt enkelt hjärtsnörp av att se en så färgglad flagga.

Kanske ska vi ta en liten historisk återblick. Regnbågsflaggan har en lång historia och står för många saker. Som fred, stolthet, mångfald, respekt för medmänniskor, tolerans och de idag mer kända som en acceptans av homosexuella, bisexuella och transpersoner. Allt detta är naturligtvis ställningstaganden som kan reta upp en sverigedemokrat till vansinne.

Alltså har vår goda regionfullmäktigeordförande Mattias Eriksson Falk (SD) på eget bevåg under de senaste sammanträdena helt enkelt plockat bort Prideflaggan trots det beslut som är fattat i regionfullmäktige. Han tycker nämligen att det är han som ordförande som bestämmer och inte vad regionfullmäktige har beslutat.

Alltså är det helt korrekt att inte använda ordet "demokrat" i samma ord där man har "Sverige". Demokrati innebär ju att respektera demokratiskt fattade beslut. Det får alltså bli Dagens Sverigedumokrat. Grattis Mattias Eriksson Falk!

Läs:
SD-toppen tog ner prideflagga – får skarp kritik. - Ljusnan
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om mördande.

Jag ser en artikel som berättar att under årets tre första månader har 12 kvinnor mördats. I allmänhet av en person som dom har en relation med. Det här klart fler liv än vad gängkrig osv skördat. Men publiciteten har blivit mindre och åtgärderna uteblir. Var är de hårda tagen mot makar som misshandlar och dödar sina fruar, sambos eller kvinnor dom har en relation till? Något att fundera över kanske?

Läs:
Tolv kvinnor misstänks ha mördats i år. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sara som aprilskämt.

Sara Skyttedals personliga partiprojekt Folklistan har mottagits på lite olika sätt. Jag hade faktiskt när jag först såg det en liten fundering på om det möjligen kunde vara någon form av aprilskämt. Men jag har av de reaktioner jag sett runt om förstått att SÅ var det inte. Riktigt komisk tycker jag nästan att Helsingborgs Dagblads reaktion är: - "Sista minuten-Skyttedal är just vad valet behöver" har man satt som rubrik på dagens ledarartikel. Man drar paralleller till Feministiskt initiativ, Piratpartiet och Junilistan som ju alla hade viss framgång i EU-valet. Men det är ju en mycket stor skillnad på dessa tre, Feministiskt initiativ, Piratpartiet och Junilistan jämfört med Sara Skyttedals personliga projekt Folklistan. Alla dessa tre nämnda partier byggde ju på en speciell idé, någon form av ideologi. Det var idén som var det viktiga. Folklistan bygger ju inte på en idé, vi vet ju inte ett dugg om vad hon har tänkt driva för tankar. Det är helt enkelt ett privat helt personligt projekt som handlar om en politiker som inte får plats i sitt gamla parti utan i ren besvikelse och hämndbegär skapar ett eget parti för att få en bas att sprida sina tankar från.

Folklistan
Kanske tycker jag så eftersom jag från lokalpolitiken har hunnit bli ganska van vid den typen av privata projekt. Där partiledaren är viktigare än partiet. Vad dom ska stå för har vi ingen aning om. Det handlar om en politiker som behöver en maktbas för sitt arbete som baseras på besvikelse över hur hen behandlats av sitt gamla parti - och samhället i övrigt.

Hur som helst, låt oss enas om att hoppas att hon plockar tillräckligt många väljare från KD (som hämnd mot Ebba Busch) så att dom (Kristdemokraterna alltså) åker ur EU-Parlamentet. Vad Folklistan står för idéer har vi ju ingen aning om!

PS. Vi kan konstatera att domänen "folklistan.se" registrerades den 19 februari. Men den är inte uppe än så vi vet inte vad partiet står för.

Läs:
Sista minuten-Skyttedal är just vad valet behöver. - Helsingborgs Dagblad huvudledare
Sara Skyttedal vet hur man hämnas. - My Rohwedder i Aftonbladet
Jag är så himla besviken på dig, Sara Skyttedal. - Henrik Jalalian i Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: