onsdag 10 april 2024

Bulle i bulledagen

» Ut och rör på er.

Organisationen Generation Pep har undersökt barns hälsotillstånd och har konstaterat att barn rör sig alldeles för lite. Dom föreslår att skolans läroplan ska innehålla mer rörelse. En kanske inte helt felaktig tanke.

Tyvärr har livet för de flesta barn och ungdomar gått i en riktning där man inte rör sig. Dels tillbringar man mycket mer tid med att bara sitta och stirra på en skärm. Lägg till detta det stora hotet mot folkhälsan - elsparkcykeln.

Tidigare var det i varje fall en hel del som gick eller cyklade till skolan. Nu har dom alla (jo, jag vet, jag överdriver...) av snälla föräldrar utrustats med en elsparkcykel så att dom inte ens behöver röra på sig när dom förflyttar sig.

- "Vi har ett samband mellan hög skärmtid och stillasittande" säger Carolina Klüft som numera är verksamhetschef för Generation Pep. Jag tycker vi lägger till elsparkcykeln!

Läs:
Ny undersökning: Barn rör på sig för lite. - Sveriges Radio
Bara 3 procent av barnen i Sverige lever hälsosamt. - Dagens Nyheter debatt
Generation Pep. - Generation Pep
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stackars svennar.

Vår vackra flagga
Högermegafonen Paulina Neuding har i Svenska Dagbladet tydligen blivit upprörd över debatten om utbredd rasism i Sverige. Enligt Paulina Neuding utsätts helt vanliga svenskar av lika mycket rasism från dom där hemska svartskallarna.

- "Walla, kolla bitchen, hon tror hon är från orten!" Så kunde en äkta fin blond svensk tjej utsättas för av dom hemska utlänningarna. Usch ja!

Svenskhatet är på riktigt har Paulina Neuding satt som rubrik på sin ledare i moderata Svenska Dagbladet där hon skriver om svenskhatet. Visst förekommer det mobbning av alla. Den som inte är som den som ser sig som ledaren utses för mobbning. Det kan vara kön, ursprung, utseende, kunskap, uppförande, handikapp och vi kan fortsätta uppräkningen länge av varför barn, ungdomar eller vuxna mobbas. Men, det är mobbning, det är inte rasism.

Men jag gissar att Paulina Neuding främst är ute efter att förminska det verkliga problemet med rasismen i Sverige (förutom antisemitismen förstås...)!

Läs:
Svenskhatet är på riktigt. - Paulina Neuding ledare Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Nytt rekord.

14,1 grader blev medeltemperaturen på jorden i mars månad. Det är den varmaste mars månad som någonsin uppmätts på jorden enligt EU:s klimattjänst Copernicus.

För den som är nyfiken på ytterligare statistik så är mars månad 2024 den tionde månaden i sträck som satt nytt värmerekord.

Men det är nog bara statistikerna som ljuger tycker man från Sverigedemokraterna och deras medlöpare. Samma som tycker att det är dags att lägga ner Klimatpolitiska rådet. Dom tycker ju fel!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: