fredag 5 april 2024

En helt vanlig fredag med korta tyckerier

» Koranbrännaren Salwan Momika utvisas.

Jag ser i nyheterna att SD-sympatisören och koranbrännaren Salwan Momika ska utvisas. Jo, det är sant! Ja, nu ska han inte utvisas från Sverige till Irak. Nä, han har ju som han sade tidigare rymt till Norge eftersom han är missnöjd med Sverige. Där har nu de norska myndigheterna gripit honom och ska nu utvisa honom tillbaka till Sverige.

Tragiskt men sant!

Läs:
Momika gripen i Norge – utvisas till Sverige. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bra affärer.

Jag ser att fotbollsbusiness inte är en bra affär för alla - men för en del. Londonlaget Tottenham gjorde en förlust på 86 miljoner £ (det är mer än en miljard svenska kronor). Så åtgärder är nödvändiga! Säsongskorten ökar med 6% och den speciella pensionärsrabatten slopas. För modet att ta dessa svåra beslut har ordföranden Daniel Levy fått sin lön höjd med 4 miljoner kronor och en extra bonus för modet att ta beslutet på motsvarande 40 miljoner kronor.

Man måste belöna de som har mod!

Läs:
Fansen rasar efter ordförandens miljonbonus. - Aftonbladet sport
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Pengakåt.

Färdiga åsikter - helt gratis
En av de prostituerade influencers som av SVT avslöjades med att på Twitch lura in svenska killar i spelmissbruk genom att göra reklam för i Sverige illegala nätkasinon (Heaton kallar han sig) försvarar sig med att han flyttat till Spanien och struntar i svenska lagar.

Gräv ner dig i underjorden! Där hör du hemma ditt svin!

Läs:
E-sportstjärnan slår ifrån sig kritiken mot spelreklamen. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Uffe skiter i det blå skåpet.

Förslaget till ny könslag har skapat inbördeskrig inom den Brunblå sörjan. Reaktionärerna i SD och KD säger Nej medan L och M (officiellt) säger Ja tillsammans med den Rödgröna oppositionen. I en intervju igår antydde Ulf Kristersson att han inte på alla punkter stod bakom förslaget. Alltså utbröt ytterligare inbördeskrig inom Moderaterna. Ett par krismöten har hållits idag. Det finns en risk att förslaget återremitteras via en minoritet.

Vad sysslar du med Uffe?

Läs:
Interna M-kritiken hårdnar: Enormt kompakt motstånd. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dubbla lojaliteter.

Moderaterna i Klippans nya försök att få förrädaren Anna Andresen utesluten misslyckades igen. Anna Andresen valde att liera sig med främst Sverigedemokraterna (mot att hon fick bli kommunalråd) istället för att vara lojal med sitt eget parti Moderaterna. Att hon kan fortsätta vara medlem av Moderaterna trots detta innebär att hon kan fortsätta med att först gå på Moderaternas gruppmöte inför kommunala möten och sedan gå till de styrande Sverigedemokraternas gruppmöte och delta där också.

Spela dubbelspel!

Läs:
M–topp i Klippan utesluts inte – Taggad för att jobba vidare. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vi får inte veta sanningen.

Polisen har beslutat att lägga ner utredningen av hur det kunde hända att det läckte giftig stridsgas från SÄPO:s huvudkontor i Stockholm i februari. 8 fick föras till sjukhus och 500 evakuerades. Var stridsgasen kom ifrån är det ingen som får veta.

Det är kanske meningen?

Läs:
Polisen lägger ned förundersökning om gaslarm. - Publikt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fortsatt trångt.

Det kommer att fortsätta vara trångt på våra fängelser. Gunnar Drömmer har ju inte riktigt hängt med när det gäller att bygga ut Kriminalvårdens kapacitet. Han har ju främst koncentrerat sig på sina drömmar om att bästa sättet att bekämpa kriminalitet är att låsa in så många som möjligt så länge som möjligt. Nu får i varje fall Kriminalvården extra pengar i vårändringsbudgeten. Fast bara drygt hälften av vad man behöver och begärt...

Pengarna räcker väl inte.

Läs:
Kriminalvården föreslås få en miljard kronor mindre än begärt. - Publikt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Nä, man kan inte lita på Sverigedemokraterna.

Inför valet lovade Sverigedemokraterna att dom kommer INTE att gå med på att försämra Sjukförsäkringen.

Nu försämras Sjukförsäkringen!

Läs:
Utredare föreslår att sjukregler stramas upp på nytt. - Publikt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: