tisdag 9 april 2024

Folklustan

» Folklistan - rena pajaskonsten.

Jag ska erkänna att jag tog inte Sara Skyttedals projekt med Folklistan på riktigt allvar när det hela presenterades. Men när det nu klarnar lite så blir jag ännu mer övertygad om att det ju handlar om rena pajasverksamheten. Är det verkligen meningen att man ska ta det hela på allvar?

Tydligen är det så att den s.k. sossen Jan Emanuel står överst på listan inför EU-valet. När Sara Skyttedal först gick ut med partiet så förnekade Jan Emanuel i en intervju med Aftonbladet att han var inblandad. Nu uppges det att det snarast är så att Jan Emanuel var den som tog initiativ till hela spektaklet. Nu har tydligen övriga toppnamn presenterats och det handlar om diverse pajasar från alla möjliga partier. Men i princip kan vem som helst anmäla sig som kandidat. Det är fritt fram! Tydligen har ett 40-tal anmält sig och dom står för vilka åsikter som helst. Tydligen står dom för vilken moral som helst. Det finns en hel del fängelsekunder och annat.

Rena pajaskonsten
Hur ogenomtänkt det hela är förstår man när man läser på hemsidan. Låt mig säga som så att AI hade producerat en bättre text. Man kan ibland fundera på om autokorrigeringar har spökat, men en del texter var ju helt obegripliga.

- "Vi sikta allta andra skadnar föreska på de vålor som är bra för oss och förhålla bort delar som försvårar och försmår för våra medborgare och gör deras vardag sämre." Vad innebär det?

Autokorrigering kan vi nog skylla på det faktum att det i texten från början skrevs om andra partiers "förrädare" istället för "företrädare".

För övrigt så är väl den stora frågan att EU inte ska lägga sig i och besluta om så mycket. EU-kritik är ju en populistisk ståndpunkt som kan locka röster resonerar man. Det är ju valet till EU-Parlamentet det handlar om.

Jag gissar att det är därför den första stora fråga man ska driva är att skrota asylrätten. En fråga som ju inte har ett dugg med EU att göra. Men man vill tydligen att EU ska driva den frågan som en ny fråga för EU att driva. Eller hur man nu resonerar.

Jag tror jag avfärdar Folklistan som en populistisk pajaskonst! Jag hoppas att svenska folket genomskådar det hela och inte är så korkade!

Läs:
Flera dömda brottslingar bland Folklistans kandidater. - SVT
Folklistans första förslag: Skrota asylrätten som fenomen. - SVT
Knutson om Folklistans EU-kritik: Ytterst kan en Swexit bli aktuell. - SVT
Folklistans doldis från Övertorneå: Skicka fångar till Rumänien. - SVT
Vellinges KD-avhoppare kandiderar för Folklistan. - Sydsvenskan
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: