tisdag 23 april 2024

Är det politik?

» Parodi på politik.

Var dom som kallar sig "Folklistan" hör hemma börjar bli allt mer uppenbart. Det s.k. politiska partiet ska ju ställa upp i EU-valet, men de frågor man än så länge enats om att aktualisera hör inte hemma i EU. Lägg till detta att de kandidater som presenterats faktiskt inte står för någon gemensam linje. Om man ska ha någon chans att få något uträttat inom EU så måste man tillhöra en partigrupp i EU-Parlamentet. Gör man inte det hamnar man helt offside. Som jag förstått det hade tydligen de båda toppnamnen (och partibildarna) Jan Emanuel och Sara Skyttedal tänkt att dom skulle tillhöra olika partigrupper. Men det står ganska uppenbart att om olyckan skulle vara framme och dom blir invalda så är Jan Emanuel verkligen inte välkommen i det socialdemokratiska gruppen och Sara Skyttedal åker ut med huvudet före från den liberala gruppen.

Den enda grupp där töntarna kan tänkas hälsas välkomna till handlar om någon högerextrem grupp. Men det är kanske också där dom hör hemma? Jag ser att det s.k. Bränsleupprorets talesperson Peder Blohm Bokenhielm ska kandidera för Folklistan i EU-valet. Det är ju så vist konstruerat att "partiet" har en, som det heter, öppen lista. Dvs precis vem som helst kan anmäla sig som kandidat och värva röster. Men den som röstar får ju inte den blekaste aning om vad partiet kommer att står för när vem som helst kan sätta upp sig och driva kampanj. Med sina frågor!

Hur som helst så är det kanske i de oseriösa högerextrema grupperna man hör hemma. Där är där som ovan nämnda Peder Blohm Bokenhielm tydligen hör hemma i varje fall.

Måtte svenska folket vara tillräckligt intelligenta!

Läs:
Bränsleupprorets frontperson till Folklistan. - Svenska Dagbladet
Folklistan-kandidat deltog på högerextrema möten. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Jag ser att Sverigedemokraterna precis beslutat att utesluta Jonathan Sager i Kalmar. SD ligger ju överlägset i topp när det gäller att tvingas utesluta medlemmar. Och det gäller ju för partiet att bevaka denna topposition. Uteslutningar sker på löpande band eftersom partier lockar till sig allsköns drägg.

- "Det har kommit till medlemsutskottets kännedom att du ofta använder dig av en otroligt hård retorik och inte tvekar att gå till rena personangrepp." Så motiverar man sitt beslut om uteslutning.

För oss vanliga normala medborgare är väl Jonathan Sager främst känd för sina aktioner för att stoppa hemskheterna med "Drag queen story hour". Ni vet det där, där killar utklädda till tjejer läser sagor för barn. Sådana hemskheter, dvs att människor läser sagor för barn, kan vi ju inte tillåta. Eller kanske handlade det om att de som läste sagorna hade klätt ut sig som var det hemska? Fast det har man väl egentligen alltid gjort, alltså klätt ut sig när man läser sagor för barn. Allt från jultomte till påskhare eller björn eller... Så egentligen begriper jag ingenting. Men något hemskt måste det vara eftersom så många sverigedemokrater under åren engagerar sig i ämnet. För dom har ju inget vettigt att engagera sig i...

Läs:
SD utesluter toppnamn i Kalmar. - Dagens Samhälle
Hemlig ljudinspelning blev Sagers (SD) fall. - Dagens Kalmar
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: