lördag 27 april 2024

En ljuvlig vårdag

» Det regnar.

Det är tydligen inte bara här i mitt Åstorp som det regnat extremt mycket. Jag ser att i Danmark slogs det regnrekord i april. 98,7 mm regn föll det totalt i april, och detta var nytt rekord på 88 år. Vi har inte som i stora delar av Europa haft en rekordvarm vår. Vi har haft en rekordregnig vår. Fast så illa som i Dubai i Förenade Arabemiraten har vi inte drabbats. Den 18 april föll det i delar av Dubai 250 mm regn på mindre än ett dygn. Det är en normalsiffra för totalt regn under ett år. Men det föll alltså på mindre än ett dygn. Gissa om det blev översvämning?

Färdiga åsikter - helt gratis
För den som tycker det är spännande med nya rekord i allmänhet och väderrekord i synnerhet så är det aktiva tider. Vi andra som kanske är lite mer oroliga av oss känner mest oro. Klimatkrisen är här NU. Och politiker runt om i världen verkar faktiskt inte ta det på allvar. Varken de som styr i Sverige eller de som styr på många andra håll i världen. Vårt land styrs av en Brunblå sörja som inte tar klimatkrisen på allvar. Man sitter nämligen i knät på ett politiskt parti som inte tror på vetenskapen och som inte tror på att vi har en klimatkris. Dom tycker bara att det är spännande med nya rekord!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Högerextremisterna är i kris.

Här i Sverige har högerextremisterna / nazisterna uppenbarligen drabbats av kris. När man tar till våld mot andra så har man faktiskt tappat kontakten med verkligheten. För någon dag sedan gick man ju till fysisk attack mot ett politiskt möte arrangerat av Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Stiftelsen Expo. När argumenten tryter tar man till våld. Tragiskt!

Det är bara några dagar sedan som (kanske samma) några högerextremister / nazister gick till attack mot en grupp invandrare. Med våld! Det är tydligt att det råder panik i gruppen. Men det är då som idioterna blir farliga!

Nu ser jag att det är kris i tyska högerextrema AfD, Alternative für Deutschland. I Tyskland har det avslöjats att medarbetare till flera av AfD:s kandidater i EU-valet varit spioner för Kina och arbetat för ryska påverkansoperationer. Man har försökt visa upp en fasad av att vara extra Tysklandsvänliga och så visar det sig att man snarast arbetat för främmande makt.

Fast någon större förvåning över avslöjandena finns inte bland de politiska motståndarna. Men väljarkåren har börjat dra öronen åt sig. Man tappar i stöd.

Att högerextremismen i stora delar av Europa har starka kopplingar till Ryssland är ingen nyhet. Det har funnits upprepade avslöjanden om detta. Även i Sverige.

Läs:
AfD i kris efter spionanklagelser. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: