onsdag 17 april 2024

Spridda funderingar

» Inbördeskrig.

Det har tydligen utbrutit mer eller mindre inbördeskrig lite här och var i den svenska politiken pga det nya lagförslaget om könsbyte. Något som egentligen är lite förvånande. Det svenska lagförslaget är inget unikt förslag. Liknande lagar finns redan i många länder (t.ex. Danmark) och har inte skapat några hemska skandaler eller problem där.

Men att reaktionära Sverigedemokraterna är motståndare är egentligen inget att förvånas över. En äkta sverigedemokrat får hjärtsnörp så fort det handlar om något annat än traditionellt sex. Allt sån't där hemskt som en del sysslar med är ju i SD:s ögon helt enkelt osvenskt och inte acceptabelt. Vi kan se det på allt från SD-politikers utbrott när det handlar om drag och liknande. Att man alltså säger nej till det här förvånar inte. Inte heller att Kristdemokraterna säger nej bör man vara förvånade över. Det står ju inget om det i Bibeln! Kanske kan vi förundras över att förslaget ju kommer från Socialdepartementet - som styrs av KD.

Sedan finns det en del enskilda inom t.ex. Moderaterna och Socialdemokraterna som av skäl som jag inte riktigt förstått gör uppror. Här kommer vi till diskussionen om partipiska. Min principiella åsikt är att man följer partilinjen som partiet gemensamt kommit fram till. Väljarna har röstat på ett parti eftersom man anser att man sympatiserar med den politik detta parti driver. Sedan får partierna mandat efter hur stor andel av rösterna dom får. Men om jag röstar på ett parti förväntat jag mig att partier sedan röstar enligt de åsikter man lovat driva. Inte att de ledamöter som representerar partier röstar vilt och helt olika. Jag kan alltså inte veta vad partiet kommer att stå för. Man röstar så som partiet kommit överens om! Det är det väljarna har röstat på.

Sedan finns det naturligtvis undantag. Det måste vara möjligt för en ledamot att i en enskild fråga ha en annan åsikt. Men det handlar om enstaka fall!

Nu förstår jag att SD och KD sysslar med att genom långa inlägg försöka skjuta på beslutet. Men det är inget annat än trams. Å andra sidan är det just sådant trams som man kan förvänta sig från dessa partier. Jag är alltså inte förvånad.

Läs:
M-ledningens ilska mot Busch: Hyckleri av sällan skådat slag. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Svensk terrorism.

Jag ser att maskerade medlemmar i den nazistiska terrorgruppen NMR, Nordiska Motståndsrörelsen, gått till attack mot ett läger med immigranter i norra Stockholm. Man har attackerat boendena och förstört på området.

Kan man bli annat än irriterad
NMR är helt uppenbart en svensk nazistisk terrorgrupp som borde förbjudas. Det handlar inte om åsikter man förbjuder, det handlar om aktiviteter man förbjuder.

Läs:
Maskerade NMR-män förstörde migrantläger: De var väldigt hotfulla. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Timbro slår till igen.

Lobbyorganisationen Timbro (som främst finansieras av pengar från Svenskt Näringsliv - senast 60 miljoner kronor) kan ofta ge upphov till ett skratt. Som tyvärr ofta fastnar i halsgropen när man tänker efter. I dagens Helsingborgs Dagblad är Timbros chefsekonom Fredrik Kopsch upprörd över att utbildningen på svenska universitet och högskolor är gratis!

Jo, nämnda Fredrik Kopsch (det är inte första gången han utmärker sig med korkade idéer) tycker att utbildningen ska ta ut avgifter. Han tycker uppenbarligen inte att svenska studenter brukar allvar utan bara sitter och latar sig istället för att studera. Hade det kostat en liten förmögenhet så hade man nog satt fart med sina studier. Fredrik Kopsch tror också att utbildningen som sådan blir sämre eftersom man inte tar ut en avgift. Skulle man göra det så skulle ju en del mindre bemedlade kanske försvinna från utbildningen så att de som går utbildningen inte behöver frottera sig med kreti och pleti.

Fredrik Kopsch verkar inte ha förstått att det faktiskt inte är gratis att studera. Man ska leva också! Det handlar om att låna upp pengar eller finansiera det hela genom att föräldrar ställer upp. Och sedan finns det en del som finansierar studietiden genom att jobba. Men gratis är det inte!

Själva utbildningen är gratis, men sedan tillkommer studiematerial, mat, hyra, kläder osv. DET räcker inte studiebidraget till!

Dra dit pepparn växer Fredrik Kopsch!

Läs:
Avgiftsfria universitet förstör den högre utbildningen. - Fredrik Kopsch, Timbro i Helsingborgs Dagblad debatt

PS. Svenskt Näringslivs bidrag på 60 miljoner till Timbro kan jämföras med de 43 miljoner som Socialdemokraternas A-lotterier ger i vinst. DET vill man från den Brunblå sörjan förbjuda.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: