fredag 13 oktober 2017

Fredagen den trettonde

» Svenska svin

Jag valde i dag att kombinera min pensionärstillvaro med att njuta av en riktigt skön höstdag. Alltså tog jag en liten cykeltur i närområdet. När man cyklar kommer man tyvärr nära all skit som slängs i vägrenen. Vad jag förundrar mig över är alla pappersmuggar (McDonalds eller kaffemuggar) som folk tydligen tycker att det är lämpligt att bara hiva ut genom fönstret från bilen. När man kommer vägrenen så nära som man gör när man cyklar så ser man hur mycket skräp som slängs. Och, hur länge skräpet blir kvar. Vad tänker den som bara hivar ut sitt skräp genom bilfönstret att det händer? Tror dom att det går folk dagligen och plockar upp skiten efter dom? Tror dom att det bara försvinner som ett trolleri?

Avskräde

Men ännu mer ilsken blir jag när ser hur människor medvetet kan köra ut i naturen och dumpa sin skit. Bilderna i det här bildkollaget tog jag under eftermiddagen på olika ställen inom några hundra meter i skogsbrynet precis utanför Åstorp. Vad har hänt med tankeförmågan hos den idiot som kör upp i skogen för att dumpa sin gamla TV? Den som fyller några sopsäckar med blandat avfall och sedan gör ett stopp vid en liten skogsväg och dumpar skiten där? Har vi så totalt tappat förmågan att tänka längre än vad nästippen når. För att tänka så långt som att man kan köra till den riktiga tippen och lämna ifrån sig sina sopor helt gratis, så långt verkar dessa hjärndöda idioter inte tänka.

Det är tur för deras egen säkerhet att jag själv är för lat och bekväm av mig för att rota runt i soporna efter att kanske hitta någon form av ledtråd efter vem kräket är.

Annars finns det faktiskt positiva nyheter. Jag såg i bladet att de thailändska myndigheterna beslutat sig för att förbjuda rökning på ett stort antal populära badstränder i Thailand. Inte för att komma åt rökningen i sig utan för att man tröttnat på alla cigarettfimpar som bara slängs i sanden. BRA! Jag har sagt det tidigare, och upprepar det gärna. Rökare är de värsta egoistiska svin som finns! Jag är övertygad om att människor i allmänhet inte kör upp i skogen och slänger sitt avfall. Jag är övertygad om att människor i allmänhet inte slänger ut sin dryckesmugg genom bilfönstret när dom druckit färdigt. Jag är övertygad om att människor i allmänhet inte slänger sitt glasspapper, sitt chokladpapper, sin coca-cola burk och så vidare på marken. Men, jag är helt övertygad om att rökare som inte har en askkopp inom 1 meter bara släpper sin fimp på marken och eventuellt trampar på den.

Rökare är svin!

Inga kommentarer: