onsdag 11 oktober 2017

Internationella komma-ut-dagen

» Senaste nytt från Nordea

Behövs inte längre
Enligt nätmäklaren Avanza har på kort tid omkring 10.000 av småägarna i Nordea sålt ut sina aktier i Nordea. Det är 8% av småägarna som på en månad sålt sina aktier. Enligt Avanzas sparekonom Claes Hemberg är det tydligt att de små aktieägarna reagerat på samma sätt som många av ägarna reagerat på. - "Många är nog ilskna över flytten och reagerar precis som flera fackliga organisationer som varit upprörda för att banken en gång i tiden fått hjälp att överleva och nu sviker. Men det finns nog också en viss skepsis om att flytten i slutändan kommer att kosta mer än den smakar" kommenterar Claes Hemberg.

Jag ser med tanke på det att Nordea när dom publicerar sina köpråd bland storbankerna inte längre rekommenderar att man ska köpa Swedbank. Tydligen börjar bomarknaden att bli allt mer instabil. Nordea tycker också att man ska sälja Handelsbanken men man ska köpa SE-Banken. Undrar om Nordea har några råd för de som eventuellt fortfarande har några aktier kvar i Nordea själva. Kanske en rekommendation att sälja?

Själv har min process att kasta Nordea i Östersjön snart nått sitt slut. Alla konton och sparande samt lån har nu flyttat ut. Det som återstår är ett pensionssparande som ännu inte avvecklats. Jag kan också se att fakturor och liknande nu hamnar i min nya bank och inte hos Nordea. Även mina pensioner och andra inkomster verkar jag ha lyckats styra över så att dom inte längre hamnar hos Nordea. Snart kommer den dag då jag kan uppsöka närmaste Nordeakontor och med stor glädje lämna tillbaka mina kort och kortläsare.

Dom kan ni ta med er när ni flyttar till Finland!

Säg adjö till Nordea

Säg adjö till Nordea

Inga kommentarer: