torsdag 5 oktober 2017

Jag läser

» Gnäll-Sven slår till

Jag vet inte om det möjligen kan bero på att man i huset sedan flera dagar håller på att slå ut betongväggar med slagborrmaskin, men jag är på dåligt humör. Huvudvärk har den effekten! Jag är hur som helst på gnällhumör.

Gratistidningen Metro har blivit allt mindre intressant att plocka till sig. En av de misslyckade satsningarna är att låta en "MMA-fighter" regelbundet försöka göra reklam för detta vidriga kommersiella gladiatorspel. I dagens kolumn försöker Reza Madadi hävda att MMA inte är våldsammare än fotboll. Det är alltså hur en del av publiken kan uppföra sig som han jämför med. Det är dock en skillnad. I MMA går det ut på att misshandla sin motståndare så att blodet stänker. Den medlem av fotbollens svans som står och slår på en liggande försvarslös "motståndare" kommer garanterat att dömas för grov misshandel. I MMA blir dom för samma sak man hyllad och tjänar en massa pengar. MMA är inte idrott, det är ett otidsenligt blodigt kommersiellt gladiatorspel som inte hör hemma i en civiliserad värld. Punkt!

Moderaterna har presenterat sin "skuggbudget". Gissa vad den innehåller? Sänkta skatteinkomster och besparingar på "bidragsmottagarna"! Någon som är förvånad?

Sverigedumokraterna har också presenterat sin skuggbudget. Kan ni gissa vad den innehåller? Sänkta skatteinkomster och kraftiga neddragningar på kostnaderna för invandring och flyktingar. Någon annan som är förvånad?

M + Sd pensonärer

Alla partier tycks just nu älska pensionärerna. I varje fall så länge det inte kostar stora summor pengar. För egentligen är ju vi pensionärer bara bidragsberoende som alla andra som inte jobbar. Fast man kan ju begära lite fantasi! Jag tänkte ha en tävling. Den här bilden här ovan har jag snott från ett av oppositionens budgetalternativ. Kan ni gissa vilket parti? Rätt svar är BÅDE Sverigedumokraterna och Moderaterna. Faktum är faktiskt att både Moderaterna och Sverigedumokraterna valt exakt samma bild. Hoppas att dom båda betalt för den. Hur som helst är det ju ännu ett exempel på närmandet mellan M + Sd.

Jag läser att Marcus Birro är trött på svenskar. Dom "talar bara om båtar och golf" säger han! Mitt råd till Marcus Birro är att lämna Stureplan och ge sig ut i det riktiga Sverige. Då ska du se att det pratas om helt andra saker än båtar och golf. Jag har i varje fall aldrig träffat någon som pratar om båtar och golf. Ge dig ut i verkligheten!

Ett av svensk ekonomis stora problem är att löneökningarna ligger för lågt. Riksbanken arbetar förtvivlat med t.ex. minusränta för att få upp inflationen. Men det lyckas inte, och den stora bromsklossen är att löneökningarna ligger på tok för lågt. Det här är dock något som de både f.d. centerpartistiska ministrarna Anna-Karin Hatt och Maud Olofsson har missförstått. Dom båda styr nämligen i dag över vardera en arbetsgivarorganisation (Almega respektive Visita). Vi kan så här i efterhand förstå hur dom kunde styra som dom gjorde. Hur som helst vägrar dessa arbetsgivarorganisationer att ens gå med på avtal enligt det riktmärke som Industriavtalet pekade på. De fackliga organisationerna har nu vid 13 olika förhandlingar tvingats varsla om konflikt för att i varje fall få ut löneökningar enligt riktmärket. Det har handlat om anställda på Samhall, det har handlat om anställda i de privatiserade vårdboendena osv. Jag för min del undrar om dom båda själva nöjt sig med att ta ut löneökningar som ligger UNDER Industriavtalet till sig själva?

Nä, nu får det vara slut på gnället. Jag ska försöka vara mer positiv i morgon!

Ett leende tack

Inga kommentarer: