tisdag 10 oktober 2017

Grötens dag

» 10 twitteraktiga tyckerier

¤ 1.   Jag är trött på kommersiella spelbolag. Exempel. Dagens gratistidning Metro har 24 sidor. Nästan hälften är annonser. Nästan hälften av annonserna är spelbolag. 5 sidor av 10½ sidor reklam är reklam för spelbolag. Aftonbladets sportbilaga om 20 sidor är 6 sidor spelreklam. Det är uppenbart att det är mycket pengar att tjäna på att lura in svenskar i spelmissbruk.

¤ 2.   Vi kan med anledning av det konstatera att det nu står allt mer klart att Stephen Paddock som sköt ihjäl 58 personer i Las Vegas var en psykiskt sjuk spelmissbrukare. Han kunde sitta hela nätterna igenom och spela bort 10.000-tals dollar per natt.

¤ 3.   Jag noterar med tillfredsställelse att TV4:s skitsåpa Biggest Looser VIP äntligen är slut. Kan vi då hoppas att vi slipper se Anna Books konstgjorda ansikte i tidningen var och varannan dag så fort man slår upp en tidning. Jag tycker uppriktigt sagt synd om dessa kändisar vars enda chans att existera är att vara just kändisar. Men ni står mig upp i halsen med ert konstgjorda liv och uppenbarelse.

¤ 4.   Annars ser jag att dokusåpakändisen Gunilla Persson tycker att det är skillnad på det ena TV-möget och den andra TV-skiten. Hon tycker att TV3:s Paradise Hotel är en "exploatering av ungdomar". "Det är förfärligt hur dem super dom fulla och låter dem göra alla hemska vidriga saker framför kamerorna". Tycker hon. Till och med hon har helt rätt!

¤ 5.   Jag ser att den nya mottagaren av Nobels Ekonomipris (som ju egentligen "bara" är Riksbankens pris), Richard H Thaler inte tycker att det svenska pensionssystemet är så bra. Det är på tok för många olika fonder att välja mellan. Tänk så rätt han har! Det kunde till och med jag säga. Men i den heliga valfrihetens namn så måste det vara så.

¤ 6.   I Hollywood har filmproducenten Harvey Weinstein fått sparken efter lång tid av sexuella övergrepp. Samtidigt har en stor YouTube-stjärna också fått sparken - för sexuella övergrepp. Jag som bara trodde att det var invandrarkillar från Mellanöstern som gjorde sån't.

¤ 7.   Jag ser att Röda Korset kraftigt drar ner på sin verksamhet i Afghanistan. Det är alldeles för farligt att vistas i landet, säger man. Jag som trodde att det var helt ofarligt där. I dag tvångsutvisas ytterligare en grupp ungdomar, denna gång från Förvaret i Kållered, till det säkra Afghanistan. Jag skäms!

¤ 8.   Jag ser förresten att marknaden för dyra nybyggda bostadsrätter börjar bli mättad. Jätten Wallenstam t.ex. lägger om projekt och bygger hyresrätter istället. Det går inte att hitta köpare. Håller bubblan på att spricka?

¤ 9.   Sedan ser jag att Donald Trump slopar kraven på minskade utsläpp från kol- och oljekraftverk. För övrigt har jag tappat räkningen på alla han blivit ovän med på Twitter. Kan ingen ge honom sparken!

¤ 10.   Jag känner mig privilegierad. Sofia och Carl-Philip tackar svenska folket för gratulationer i samband med födseln av Prins Gabriel Carl Walther. Vi är alla överlyckliga över de fina bilderna som vi undersåtar förärats.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val,
inte avel

Inga kommentarer: