tisdag 29 juli 2014

Stoppa mördandet

Fredsduva
» Mördandet fortsätter: Det israeliska mördandet i Gaza fortsätter i en ständigt ökande omfattning. Och det är en medveten politik från den Israeliska regimen. Gaza ska göras till en demilitariserad zon. Och det är väl inte fel - om även Israel görs till en demilitariserad zon samtidigt. Under det senaste dygnet har mer än 100 gazabor dödats av ett intensivt bombardemang från en av världens mest effektiva krigsmaskiner. Gazas enda kraftcentral har slagits ut - det finns alltså inte längre någon elförsörjning för de närmare 2 miljoner boende i Gaza. Dessa närmare 2 miljoner trängs på en yta som är drygt en tiondel av Gotland. Men enligt Israels ambassadör i Stockholm, Isaac Bachman, ligger all skuld på Hamas. Antagligen är det Hamas fel att Gaza är utsatt för en i det närmaste total blockad. Biståndsskepp attackeras av Israels flotta och människor och varor får inte passera gränserna. Och det är naturligtvis även Hamas fel att Israel illegalt ockuperar Västbanken och i brott mot alla internationella lagar tränger bort den befolkning som bor där och flyttar in sin egen befolkning. Enligt Nathan Shachar i Dagens Nyheter är det mer specifikt Hamas tunnlar som är det stora hindret för en vapenvila. Men är det inte så att Gazaborna precis som Israelerna har rätt till självförsvar. Trängs man in i ett hörn använder man vilka metoder som helst för att göra sig fri. Det är en skam att världen inte på allvar gör klart för Israel att deras handlande inte är acceptabelt. Det är dags för världen (inklusive USA och Carl Bildt) att göra klart för Israel att det är dags att lämna ockuperad mark och inleda seriösa förhandlingar om en stadigvarande fred med de officiella representanterna för den palestinska staten. Det är dags för Sverige att erkänna den Palestinska staten och på sätt göra klart att Israel måste acceptera en självständig Palestinsk stat som granne. Och att omedelbart sluta mördandet! NU!

Flygutsläpp
» Om att motsäga sig själv: Lobbyorganisationen Svenskt Flyg har gått ut med ett uttalande där man hotar med förödande konsekvenser om det införs en flygskatt på mellan 110 - 270 kronor per flygresa. Enligt Svensk flyg skulle tydligen turistresandet till Sverige kollapsa om flygresan till Sverige blev 110 kronor dyrare. Däremot skulle det inte få någon effekt alls på utsläppen och miljön. Troligtvis menar man att flygbolagen kommer att fortsätta flyga lika mycket som tidigare men med tomma flygplan. Naturligtvis är katastrofhoten från Svenskt Flyg rena rama struntpratet. Det förslag som finns, dvs en flygskatt på 110 kronor för flygningar inom EU och 270 kronor för längre flygningar, är ett mycket anspråkslöst förslag. Redan i dag är flyget skattemässigt subventionerat gentemot andra transportslag. Ingen skatt på flygbränslet (tänk på det när du tankar bilen...). Ingen moms på utlandsresor. Och så vidare. Däremot är flyget det mest miljövidriga sättet som finns för att förflytta sig. När du gör en flygtur till Thailand förorsakar du lika mycket utsläpp som din bil förorsakar på ett helt år. Eller som någon uttryckte det, du kan åka fram och tillbaka med tåg mellan Stockholm - Göteborg 70.000 gånger för att förorsaka lika mycket utsläpp som en flygresa samma sträcka förorsakar. Verkligheten är den att ska vi rädda vår planet måste vi göra en hel del åtgärder. En del av dessa åtgärder kommer en del att uppleva som en nackdel. Det MÅSTE bli dyrare att förorsaka miljöförstöring. Det måste helt enkelt bli så att saker som är miljöskadliga kostar mer medan saker som är bra för miljön kostar mindre. Och det måste både Svenskt Flyg och deras underlydande som vår Högeralliansregering acceptera. Flygskatt finns redan på många håll, men i Sverige stretar man emot. Undrar varför?

» Om tårt- och pajkastning: Det är väl inte så många som lyckats undvika Högeralliansens senaste inslag i valkampanjen. "Tårtfilmen" som vevas som TV-reklam flera gånger i timmen just nu får mig och många andra att befara att vi får en dålig och löjlig valkampanj fram till valet. Visst finns det sämre inslag i valkampanjerna under historiens lopp. Men en bra placering får den på bottenlistan. Det är förvånande att man från Högeralliansen (undrar vem som i praktiken betalt hela kalaset) är villiga att satsa så många miljoner på den. Men man har ju gott om miljoner att spendera. Hur som helst ser jag att SSU lagt några tusenlappar på att skapa ett svar. Den är nästan mindre dålig. Den innehåller i varje fall mer humor. Ta en titt, ni kommer att slippa den i TV i varje fall. Det har inte SSU råd med.

» Snacka om förseningar: Alla ni som klagar på SJ:s förseningar kanske ska hålla lite tyst. Ett blixtnedslag i ett Norwegian-plan på Arlanda gör att det sitter passagerare på Arlanda, i Los Angeles och i New York som kommer att bli ett par dagar försenade. Där kan t.o.m. SJ dra dit pepparn växer. Dom har inte en chans.

» Jag är trött på det: Alla med en epostadress är väl utsatta. Dessa förbannade bluffmejl som vi bombarderas med. I går dök det här upp från OKQ8:

Kära kund,

Vi har upptäckt avvikande aktivitet på ditt OKQ8-kreditkort.

Ärende-id: OK299380000333DKDJ

Som huvudkontaktperson måste du verifiera din kontoaktivitet innan du kan fortsätta att använda ditt kort.

Efter verifieringen tar vi bort alla restriktioner från ditt konto och du behöver inte upprepa denna procedur på nytt.
Kontrollera ditt konto så snart som möjligt.

För att lyfta spärren (begränsningen):
* Klicka här och följ stegen på skärmen.

-------------------------------------------------------------------------------
Det här mejlet skickades automatiskt så om du svarar kommer ingen att se det.
För att kontakta oss, logga in på ditt konto och klicka på "Kontakta oss" längst ner på sidan.

Jag tror egentligen inte på tortyr och våld som bestraffningsmetod. Men jag är på gång att ompröva detta. Det ska påpekas att jag har inget OKQ8-konto.

Inga kommentarer: