onsdag 2 juli 2014

Avveckla kärnkraften

» Skrota kärnkraften: Under ett seminarium i går sade Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma att Sverige utan några problem med elproduktionen kan stänga två kärnkraftsaggregat, Oskarshamn 1 och Ringhals 1. Han tror helt enkelt att ägarna snart inser att det är för dyrt att lägga mer pengar på de gamla egentligen uttjänta reaktorerna. Det är helt enkelt dags att göra allvar av det gamla löftet om avveckling av den svenska kärnkraften. Vi har en gång folkomröstat om frågan, och det vinnande alternativet innebar faktiskt en avveckling - med förnuft. Något som ansvariga verkar ha glömt bort totalt att det innebar avveckling.

Den palestinska staten
» Hämnden är ljuv: För några veckor sedan försvann 3 israeliska ungdomar på av Israel ockuperat område i Palestina. Och i den israeliska jakten på de skyldiga har många hundra palestinier spärrats in och flera palestinier har dödats av polis och militär. För några dagar sedan hittades de tre ungdomarna mördade och jakten på de skyldiga intensifierades. Bland annat har israeliska militären som hämnd och bestraffning sprängt flera hus i Gaza där misstänkta palestinier bodde. Hämnden är ju ljuv! Nu har en palestinsk 16-årig pojke mördats av vad som förmodas vara hämnd från extrema judiska grupper. Och naturligtvis kommer palestinier att hämnas för detta. Och då kommer naturligtvis Israel att hämnas för hämnden. Och då kommer naturligtvis nya palestinska hämndaktioner. Som följs av... Det är dags för Israel att inse att det inte kan bli någon fred förrän man har lämnat ockuperad palestinsk mark.

» Ett avskräckande får: Tele 2:s får Frank har fått kritik av Reklamombudsmannen. I en TV-reklam med fåret Frank för Tele 2 hävdas att: - "nu får du HBO Nordic på köpet". Vilket är en lögn eftersom det bara ingår i vissa abonnemang. Men tydligen anser Tele 2 att till och med en fårskalle borde inse hur det fungerar. Själv har jag för långe sedan lovat mig själv att ALDRIG bli kund hos Tele 2 så länge denna korkade reklamidé används av Tele 2. Jag har inget emot får, men fåret Frank är så korkad och irriterande att jag ALDRIG vill ha med Tele 2 att göra.

Inga kommentarer: