tisdag 1 juli 2014

Säg Nej till rasismen
» Dagens Sverigedumokrat: I dag berättar Expressen tillsammans med deras Sydsvenska version Kvällsposten om en kartläggning som man gjort tillsammans med Expo av ett antal Sverigedemokratiska lokalpolitikers kopplingar till Nazistiska och Rasistiska organisationer. Trots partiledningens officiellt intensiva "nolltolerans" så är kopplingarna till ännu värre grupper ständigt återkommande. - "Jag fick intrycket av lille Åkesson - han är som en frikyrkopastor - att han menar väl. Han är för landets bästa, trots alla hätskheter mot honom" som en av de utpekade nassarna beskriver det hela. Fast dom verkar inte gilla uppmärksamheten: - "Häng inte upp dig på din nazifobi! Jag vet nog vad ni är för några" som en av herrarna uttrycker det. Andra gör sig oanträffbara! En av de avslöjade är Richard Mattsson från mitt eget Åstorp. Han sitter redan i dag i Kommunfullmäktige och kandiderar på nytt i kommande val. - "Hans minne tryter efter tio år" är hans kommentar till varför han handlat olika propagandamaterial från Nazistiska bokförlag.

» Funderingar om fotbolls-VM: Jag är trött på fotbolls-VM! Och då menar jag inte att jag är trött på att man visar matcherna från fotbolls-VM. Det är en stor händelse i hela världen. Det finns ingen idrott som är så spridd. Alla kan spela fotboll. Alla barn sparkar boll. Det enda som behövs är en någorlunda tom yta och en boll. Ett par stenar till mål och så är det igång. Det är alltså inte det faktum att TV visar matcherna som jag är trött på. Men måste man hålla på i en timme innan och analysera och spekulera och sedan i två timmar efteråt fortsätta analysera? Jag är så trött på dessa s.k. "experter" som ska sitta i timmar i en soffa och analysera, spekulera och snacka snömos. Jag är alltså ingen stor idrottsälskare. Jag offrar inget annat för att titta på idrott. Men, har jag inget speciellt att göra kan jag mycket väl titta på fotboll. Men det är för mycket runt omkring! Dessutom blir jag allt mer övertygad om att de stora fotbollslagen verkar ha engagerat regissörer för att träna sina spelare till att trilla på lämpligt sätt vid rätt tillfälle. Det finns inga idrottsmän som är så duktiga på att falla som käglor så fort dom blivit av med bollen. Och sedan ligger dom och vrider sig i plågor tills dom fått sin frispark eller straff. När detta är klart är dom plötsligt helt friska igen. Dom måste ha ett underbart läkkött! Alltså, visa gärna fotbollsmatcher, men slopa dessa s.k. "experter" som ska fylla ut programtid för att tjäna en ytterligare hacka! Dom kan få hålla till i de rena idrottskanalerna så att vi vanliga tänkande människor kan återfå våra vanliga TV-program.

Thailands flagga
» Viktigast av allt är solen: Svensken lider av ett fanatisk beroende av solsken. Och detta blir ännu mer tydligt i dessa dagar då sommaren inte bara innehåller solsken utan även regn. Svensken får då panik, och alla hämningar släpps i jakten på att få lapa sol. I maj genomförde militären en militärkupp i vårt ledande solparadis - Thailand. Men detta struntar svensken i. Vad har vi med demokrati att göra om vi kan få ligga och lapa sol på en sandstrand, dricka en billig drink och lätt hitta "villiga" flickor? I Thailand har nu armén beordrat medborgarna att vara "glada" för kuppövertagandet. Men det fungerar inte riktigt, alla är inte överlyckliga över militärens avskaffande av demokratin. Bland annat har handsignalen från "Hunger games" med tre uppsträckta fingrar blivit en symbol för protesterna. Följdriktigt har därför armén i Thailand beslutat att det är förbjudet att göra tecknet, och den som gör tecknet offentligt grips. Så fungerar en auktoritär militär. Men vad har det för betydelse för svensken på jakt efter sol, drink och "villiga" flickor? Och visst är svensken miljömedveten - ända tills det handlar om att ta flyget till solparadiset. Flyget är en av de största bovarna i klimathotet. Men det har ingen betydelse, solen, drinken och den "villiga" flickan är viktigare!

Inga kommentarer: