lördag 8 september 2012

Skäms Tobias

Tobias Billström med kompis
Debatten om Ali har fått fart på debatten om den svenska Migrationspolitiken och det faktum att Sverige regelbundet skickar tillbaka barn och ungdomar till Italien utan att dom ens får sina ansökningar om asyl behandlade i Sverige. Och det till ett Italien där vittnesmålen om hur illa asylmottagandet fungerar är många. Berättelserna om hur asylsökande misshandlats av polis och tvingas till ett liv i misär är många. Det handlar alltså inte om enstaka personer som kommit med dessa uppgifter, det handlar om regelbundet återkommande vittnesmål. Situationen i Italien är så svår att många länder (t.ex. våra grannar Danmark och Finland) i dag oftast inte skickar tillbaka barn och ungdomar till Italien. Men i sedvanlig ordning tycker inte ansvarig minister, moderaten Tobias Billström, att det är något problem. Den mannen trivs nämligen med utvisningar som får publicitet. I hans värld är detta positivt, det är nämligen ett besked till andra som kanske skulle få för sig att söka asyl i Sverige att det ska dom låta bli. Det slutar bara med att dom slängs ut! Så resonerar alltså vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billström. Så när Migrationsverket och Migrationsdomstolen fattar, vad många människor med medkänsla tycker är horribla beslut, så verkställer dom bara vad politikerna beslutat. Det handlar om Khaled Maana, det handlar om Ali som blivit utvisad till Italien. Det handlar om Ali som fått sin utvisning stoppad tills vidare. Men Tobias Billström trivs. Läget i Italien är INTE acceptabelt.

En av Högeralliansens (och därmed Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldts) stora paroller inför valet 2006 var att man skulle minska utanförskapet. Sedan dess har Sjukförsäkringen försämrats och sjuka slängts ur försäkringen. Arbetslöshetsförsäkringen har försämrats så kraftigt att allt fler står utanför (däremot har antalet arbetslösa ökat). Och till det kan vi räkna att antalet som är beroende av Försörjningsstöd (det vanliga dödliga kallar socialbidrag) har ökat kraftigt. Under tiden mellan 2001 och 2006 (dvs innan Fredrik och gänget fick makten) minskade antalet som var långvarigt beroende av Försörjningsstöd och var 2006 nere i knappt 84.000. Men, så kom Fredrik Reinfeldt till makten på att han skulle minska utanförskapet. Till i dag har antalet som är långvarigt beroende av Försörjningsstöd ÖKAT till nästan 110.000! Men alla som slängts ut ur försäkringssystemen har inte hamnat här. Många har istället blivit beroende av att försörjas av makar, sambor, barn och föräldrar. Men Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Annie Lööf och dom andra i Högeralliansmaffian är inte oroliga. Dom har ju sitt på det torra!

Anders Borg vill fortfarande inte höja taket i A-kassan. Ett tak som gör att i stort sett ingen som jobbat heltid får de 80% som det formellt heter att A-kassan är på. Men taket motsvarar en månadslön på 18.700 kronor! A-kassan i dag är inte en inkomstförsäkring, det är en form av grundförsäkring där de som blir arbetslösa får sig tillslängda ett grundbelopp så att dom inte svälter ihjäl. Jag utgår ifrån att Anders Borg inte heller vill ha mer än 80% av 18.700 i ersättning när han blir arbetslös efter nästa val. Ett belopp som dessutom straffbeskattas.

Vittnesmålen om hur friskolorna fuskar med betygen blir allt fler. I en debattartikel i DN berättar två nationalekonomer att friskoleelever får högre betyg på nationella prov än elever från kommunala skolor. Om skolorna själva rättar proven alltså. Om proven rättas neutralt är dom likvärdiga!

Jag har varit på bio under kvällen och tittat på filmen The Bourne Legacy. Och det märks att det är en serie. Tyvärr bygger det hela på att man sett de tidigare filmerna ganska nyligen för att kunna hänga med ordentligt. Det har inte jag! Alltså är första delen av filmen ganska svår att hänga med i. Det är en massa korta sekvenser som inte hänger ihop. Så småningom tar det sig bättre, så att det i varje fall blir mer tittvärt. Men jag tycker det blir lite för mycket MC-jakt i Manilla, slagsmål och liknande action. Men, ett tips är att titta på de tidigare Bourne-filmerna strax innan. Och vara förtjust i actionfilmer. Jag för min del är på gott humör och ger därför filmen trots allt 3 blå piller på den 5-gradiga skalan. Mina medföljande arvingar gav däremot nog filmen ett högre betyg. Filmen är den fjärde delen i serien, och vi kan kallt räkna med en femte del om några år.

Inga kommentarer: