söndag 30 juni 2024

Första halvåret avklarat

» Folklistan - Folklösan.

Årets politiska fiasko får vi väl utnämna projektet Folklistan till. Sara Skyttedal var inte längre välkommen i Kristdemokraterna och hon lyckades locka till sig Jan Emanuel som väl inte riktigt känner sig hemma i Socialdemokraterna. Snart anslöt sig t.ex. Johan Nissinen som inte var så välkommen i Sverigedemokraterna och Peter Söderlund som inte kände sig välkommen i Miljöpartiet. Det blev en samling utstötta från olika håll. Partiet valde den något udda metoden att ha helt öppna listor till EU-valet så vem som helst kunde ansluta sig till partiet och sätta upp sig på en lista. Det gjorde att pajasar och idioter som Rasmus Paludan, Dan Park och Alexander Bard tillhörde de som anmälde att dom kandiderade för Folklistan. För väljarna innebar detta att dom ju i princip inte hade en aning om vad partiet egentligen stod för - förutom missnöje rent allmänt.

Det hela slutade också i ett direkt magplask. Man blev visserligen det största av partierna under 4%. 25.800 röster och 0,62% av rösterna kan trots detta inte karakteriseras som något annat än ett praktfiasko. Jan Emanuel, som nog satsade en hel del slantar på projektet, har tydligen bestämt sig för att återvända till Socialdemokraterna. Vad Sara Skyttedal ska sysselsätta sig med när hennes slantar från EU-Parlamentet tar slut har vi inte fått klart för oss. Hon får väl anmäla sig på Arbetsförmedlingen och låta något av alla dessa företag som får betalt för att hjälpa arbetslösa att slussa ut dom i arbetslivet att ta hand om henne. Hon får vara beredd på att flytta till Norrland, men det kan väl inte skada. Eller också får hon ta på sig diverse konsultuppdrag eller kanske bli välbetald Influencer med ett välfyllt Swish-konto?

Om jag har förstått det rätt så funderar både Peter Söderlund (fd MP) och Johan Nissinen (fd SD) på att fortsätta projektet och sikta in sig på riksdagsvalet 2026. Hur partiets program inför riksdagsvalet ska se ut ska bli spännande att se. Men dom får väl kontakta Rasmus Paludan, Dan Park och Alexander Bard och be om tips på frågor att driva och sedan kompromissa ihop det. Jag tycker det ska bli spännande! Mycket spännande!

Läs:
Slut med Folklistan för Jan Emanuel – Nissinen redo ta över. - Dagens Nyheter
Pr-utspelen räckte inte – Folklistan läggs ner. - Resumé
Jan Emanuel lägger ner Folklistan: «Går åt pipan ibland». - Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD:s lögner om Folkutbyte.

Att Sverigedemokraternas politik bygger på ett lögnaktigt rasistisk hat mot andra än "svenskar" är nog något som vi alla kan enas om (förutom dom som själva har samma rasistiska hat mot andra). "Folkutbyte" är ett arv från nazismen och bygger på att vi renrasiga vita arier medvetet byts ut mot lägre stående och mindre värda människor. I Nazityskland resulterade det i Förintelsen som skulle förhindra att judarna (och romerna och...) skulle ta över det fina Tyskland. Här i Sverige kan man höra inbitna Sverigedemokrater på allvar hävda att Socialdemokraterna vill importera muslimer för att dom ska rösta på SAP. Jag brukar svara att det är alltså därför SD är så stora muslimhatare, dom vill ju verkligen inte rösta på SD!

Färdiga åsikter - helt gratis
Begreppet "Folkutbyte" brukar hamna i debatten lite då och då. I början av juni skrev Jimmie Åkesson om "Folkutbyte" i Expressen och satte igång debatten igen. De flesta sansade människor tar avstånd. Men den här gången gick bland annat Svenska Dagbladets Lena Andersson ut till försvar. Ni vet hon som för en tid sedan hävdade att det fanns ingen fattigdom i Sverige, man kan alltid käka näringsriktig havregrynsgröt. Helt uppenbart är hur som helst att Jimmie Åkesson och Richard Jomshof inte riktigt har lyckats tvätta av sig den unkna nazistiska gödseln i partiet. Den läcker ut sin stank lite då och då igen. Fast jag ber om ursäkt för att jag använder begreppet "gödsel". Det är egentligen något näringsriktigt och nyttigt som har stor positiv effekt. Det har inte SD!

Läs:
Veckans bråk: Folkutbyte. - Fokus
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vems intressen styr?

Jag läser en glädjefyllt artikel i Svenska Dagbladets Näringslivsdel som berättar att ekonomin nu ska bli ännu lite bättre för de som redan har det bra förspänt. Nu höjs nämligen maxgränsen i ROT- och RUT-bidragen. Det är ju ett bidrag (jag vet att det kallas avdrag...) som främst går till de som har råd att anlita hantverkare osv för att bygga pool i trädgården eller installera ett inomhusspa i lyxvillan. Eller kan betala ett trädgårdsmästare att sköta trädgården och fixa poolen eller kanske en städfirma för att städa villan en gång i veckan.

Nu höjs nämligen maxbeloppen. Från 50.000 för ROT och 50.000 för RUT eller sammanlagt 75.000 till 75.000 vardera och maximalt 150.000. Det är väl bra att få skattebetalarna att stå för en del av kostnaden för poolen, trädgården och städningen? Det blir ju dyrt att anlita någon till att sköta det. Så det är väl bra att skattebetalarna (dvs du och jag) drar vårt strå till stacken så att du kan njuta av din lyx.

Glöm inte att du även kan få bidraget för att fixa poolen vid semestervillan i Spanien! Visst är det bra med en Brunblå sörja som styr för allas vårt bästa?

Läs:
Nu blir hantverkare och städhjälp billigare. - Svenska Dagbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 29 juni 2024

En helt vanlig lördag

» Om politiska förebilder.

Ebba Busch verkar se ett närmande till Sverigedemokraterna som räddningen för Kristdemokraterna. I opinionen ser det ju inte allt för bra ut. Tyvärr verkar Ebba Busch alltså se Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna som en förebild. Hennes agerande just nu verkar handla om att försöka locka till sig rasistiska väljare genom det ena utspelet efter det andra som bygger på rädsla för invandrare i allmänhet och i synnerhet muslimrädsla. Var är det kristna kärleksbudskapet? Är verkligen den övriga ledningen i Kristdemokraterna med på den här färden högerut?

Annars är väl Lewi Pethrus den stora inspirationskällan och idolen för Ebba Busch. Pingstpastorn är ju grundaren till Kristdemokraterna (KD), eller Kristen Demokratisk Samling (KDS) som man hette på den tiden. Kan det vara hans extrema åsikter som är inspirationskällan för Ebba Busch. I varje fall hävdade Ebba Busch i samband med att KD firade 60-årsjubileum i våras: - "Otrolig källa till inspiration" om pingstpastorn som bildade hennes parti.

I en lång artikel i Aftonbladet berättar Tomas Poletti Lundström och Markus Lundström om sina fynd när dom granskat Lewi Pethrus. Dom har ett gemensamt forskningsprojekt "Frikyrkan och Förintelsen". Deras forskning visar de nära kopplingarna mellan Lewi Pethrus och den nazistiska rörelsen innan 2:a världskriget. Och även efter nazismen maktövertagande i Tyskland. Det ska påpekas att sympatin och stödet för nazismen fanns i stora grupper i Sverige. Ett stöd som man idag inom olika grupper skäms stort över och helst talar tyst om. När det började stå klart vad nazismen innebar försvann detta stöd. Det var bara kvar inom mindre grupper ute på den extrema högerkanten efter krigets slut.

1988 bildades Sverigedemokraterna av flera olika grupper ute på den yttersta högerkanten som Framstegspartiet (FsP), Sverigepartiet (SvP) och Bevara Sverige Svenskt (BSS). När Jimmie Åkesson sex år senare 1994 valde att ansluta sig till Sverigedemokraterna var det fortfarande dessa nazister som styrde partiet. De nazistiska generna och rötterna har man sedan dess försökt att sudda bort och dölja bakom ett skynke. Men nazismens rashat och motstånd mot andra än ariska vita har man behållit inom partiet som fortfarande är starkt rasistisk.

Ebba Busch
Men, det var KD, Lewi Pethrus och Ebba Busch jag skulle fundera över. Låt mig ta några citat från Lewi Pethrus som alltså Ebba Busch betecknar som: - "Otrolig källa till inspiration"

- "Sveriges folkstam riskerar utrotning eftersom aborter kompenseras med en exceptionellt stor invandring av utlänningar."

Medan Norge och Danmark hade invaderats och ockuperats av Tyskland i två år skrev Lewi Pethrus: - "Hotet mot Sverige bestod i att nöjeslivets ogräs håller på att ta överhanden."

1939 ville Lewi Pethrus skicka en hälsning till Adolf Hitler: - "Ett tack och hyllningstelegram till Adolf Hitler - i hoppet att därmed väcka Der Führers kärlek och välvilja mot pingstväckelsens folk."

Rasismen ligger i KD:s rötter: - "Invandringen till Sverige av färgade är skadlig."

De båda forskarna har gått igenom Lewi Pethrus samlade bibliotek och hittar där allt från Adolf Hitlers Mein Kampf till mängder av skrifter som berättar myter om judarnas makt och gav grogrund till Nazismen i Tyskland och Förintelsen av Judar, Romer och andra människor som sågs som mindre värda.

Kanske finns det djupt liggande förklaringar till den högervridning in i rasismen i allmänhet och muslimhatet som Ebba Busch gett sig in på? Det gör mig i varje fall mörkrädd och förklarar varför jag kallar det styre vi har nu i Sverige, i Region Skåne och i min hemkommun Åstorp - En Brunblå sörja!

Läs:
KD-grundarens hus fullt av nazipropaganda. - Aftonbladet Kultur

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 28 juni 2024

Idag har Leo namnsdag - grattis!

» Sjukvårdsstrejken över.

Jag ser att både arbetsgivare och facket accepterat ett bud från medlarna. Facket menar att man lyckats bryta arbetsgivarnas motstånd mot arbetstidsförkortning. En del grupper får nu en arbetstidsförkortning, något som var helt omöjligt enligt arbetsgivaren - innan strejken. Bra kämpat Vårdförbundet!

För övrigt såg jag att Ulf Kristersson hävdade att det inte finns någon kris inom sjukvården. Man har ju i vårbudgeten gett regionerna extra pengar. Problemet är att de pengar som anslogs bara var en bråkdel av vad som krävdes för att inte regionerna skulle tvingas till stora nedskärningar inom sjukvården. Jag såg ett exempel på dessa nedskärningar för några dagar sedan. Sjukhuset i Helsingborg har stora underskott och ska nu bland annat skära ner antalet platser inom psykiatrin. För några år sedan fanns det 74 öppna slutenvårdsplatser på sjukhuset i Helsingborg. Numera är det normala 39 platser. Det vill säga i princip en halvering. Under sommaren drar man ner ytterligare en tredjedel till 27 platser för att få budgeten under kontroll. Men vi har ju ingen kris inom sjukvården? Och regionerna har fått statsbidrag så att dom ska klara sig!

Varför ljuger du Ulf Kristersson?

Region Skåne styrs av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna med stöd av Sverigedemokraterna. Dvs exakt samma Brunblå sörja som styr i Sverige!

Läs:
Vårdstrejken över – nytt avtal i hamn. - Dagens Samhälle
Rekordfå slutenvårdsplatser i Skånes psykiatri – oro för självmordsrisk. - SVT Helsingborg
Var går gränsen för nedskärningar i den skånska vården? - Debattartikel Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» 24 - 7 - 52.

Jag vet att jag är lite tjatig. Dom här siffrorna i rubriken ovan handlar om kärnkraften, som ju enligt Ebba Busch är helt planerbar och producerar el 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och i 52 veckor om året. Ett påstående som är lika korkat som när Ebba Busch för tillfället satsar hårt på att sprida hat mot muslimer istället. Hur som helst såg jag en notering om att Forsmarks tredje reaktor som är avställd för årlig översyn får återstarten försenad. Stoppet förlängs i ytterligare en vecka pga en "avvikelse" i en pump som måste åtgärdas. Reaktor fyra kör fortfarande bara på halvfart. Ni vet det där med 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och 52 veckor om året! Om inte något oplanerat inträffar alltså... Även planerade avbrott gör siffrorna till en lögn.

Läs:
Återstart av reaktor försenas – pump «fungerar inte tillförlitligt» - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Lev som du lär.

Novus har (tydligen på uppdrag av fackförbundet Unionen) frågat de svenska riksdagsledamöterna vad dom ska göra när deras riksdagsuppdrag tar slut. Det visar sig då att hälften av dessa inte är villiga att flytta för att få en sysselsättning. Men det är ju just det som riksdagens ledamöter kräver av andra arbetslösa. Flytta till där du kan få jobb annars drar vi in din ersättning! Men det är väl ett krav som inte gäller riksdagsledamöter förstår jag.

Ett annat exempel på det här med att "leva som man lär" har vi ju lokalt här i Åstorp. Jag har skrivit om det tidigare, men det förtjänar att påminnas om det. Det moderata kommunalrådet på heltid här i Åstorp Roger Nielsen lämnade för att kommunen skulle spara pengar sin heltidstjänst vid årsskiftet. Han blev istället ordförande för Bildningsnämnden som han fick arvode för tillsammans med posten som vice ordförande för Kommunstyrelsen och lite annat. Men det skulle spara pengar för kommunen. Men nu har det visat sig att han dessutom sökt ett särskilt omställningsstöd som han kunde ha rätt till. Effekten av det bidraget han sökt och hans kvarvarande uppdrag innebär att han får en högre inkomst från kommunen än han hade när han var anställd på heltid. Lägg till att han dessutom delvis återgått i sitt gamla arbete. Han tjänar alltså multum. Det här "omställningsstödet" är ju en form av A-kassa för en politiker som haft ett arvoderat uppdrag. Det är alltså inget fel att detta finns eftersom uppdraget inte är A-kassegrundande. Men jag skulle vilja jämställa förfarandet med en arbetslös som söker A-kassa men samtidigt fortsätter att ha arbetsinkomst. Bidragsfiffel! Hade det varit en "vanlig" arbetslös som gjort på ett liknande sätt hade man från Moderaterna varit mycket snabba med avståndstagande och krav på återbetalning och bestraffning för bidragsbrott. Här är det en moderatpolitiker som utnyttjar "Bidragssamhället" till max!

Läs.
Hälften av riksdagen vill inte flytta för jobb – något de själva kräver av folket. - Tidningen Syre
Dyra och giriga politiker ger politikerförakt. - Insändare Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 27 juni 2024

Snart är juni månad slut

» Mindre glada miner hos Sverigedemokraterna.

Sveriges Radio har publicerat sina nya siffror från den väljarbarometer som Indikator Opinion gör för Ekot. Om vi jämför med förra månadens undersökning så har vi två förlorare, Sverigedemokraterna (-3,9) och Socialdemokraterna (-2,1). De tre stora vinnarna är Miljöpartiet (+1,7), Vänsterpartiet (+1,6) och Centerpartiet (+1,2). I kampen mellan blocken så ökar de fyra Rödgröna partierna sitt försprång till 53,4% (+2,4) medan de fyra Brunblå partierna tappar till 45,2% (-1,9). Vi kan väl glädjas åt att det ser bra ut!

Vi kan också göra en jämförelse med förra valet 2022. Vi ser då att det finns tre partier i princip som fått ökat stöd, Vänsterpartiet (+3,1), Miljöpartiet (+2,1) och Socialdemokraterna (+0,7). Fyra partier har tappat stöd sedan valet, Sverigedemokraterna (-1,9), Kristdemokraterna (-1,6), Centerpartiet (-1,4) och Liberalerna (-0,9). Moderaterna får sägas stå stilla (+0,1).

Så här ser siffrorna ut med partierna i storleksordning. Inom parentes () förändring sedan förra månaden och mellan snedstreck // förändring sedan valet 2022. Studera och njut:

Socialdemokraterna 31,0% (-2,1) /+0,7/
Moderaterna 19,2% (+0,9) /+0,1/
Sverigedemokraterna 18,6% (-3,9) /-1,9/
Vänsterpartiet 9,9% (+1,6) /+3,1/
Miljöpartiet 7,2% (+1,7) /+2,1/
Centerpartiet 5,3% (+1,2) /-1,4/
Liberalerna 3,7% (+0,6) /-0,9/
Kristdemokraterna 3,7% (+0,5) /-1,6/

Jag såg att Jimmie Åkesson deklarerat att efter nästa val så är antingen Sverigedemokraterna ett regeringsparti eller också är man i opposition. Ett ultimatum som nog inte tagits emot allt för glatt av de övriga Tidöpartierna. Moderaterna kan glädjas åt att man nu passerat och blivit större än SD i varje fall. Inom stora delar av Liberalerna är det nog ett ultimatum som möts med ett liknande ultimatum från Liberalerna. Är SD med i en regering så är Liberalerna ett oppositionsparti. Jag såg dock att Torkild Strandberg, Liberalernas starke man i Landskrona, inte tar avstånd från en regering med SD. Det förvånar dock inte.

Hur som helst så ser det ju ut som om väljarna löser det problemet år oss. Jag kan nästan erkänna att jag känner en viss skadeglädje över Sverigedemokraternas ras i opinionen. Det håller inte i längden att skylla allt på "massinvandring". Kanske är det allt fler svenska väljare som träffat en invandrare och kommit underfund med att det var ju en riktigt trevlig person som är precis som vi och vill skapa ett bra liv för sig och sin familj.

Läs:
Nya siffror: Stödet för Sverigedemokraterna sjunker. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vi har vunnit - eller ska vinna?

För några dagar sedan deklarerade med stolthet vår statsminister Ulf Kristersson (M) och vår finansminister Elisabeth Svantesson (M) att nu hade vi vunnit striden mot inflationen. Inflationen var bekämpad hävdade de två i en debattartikel.

Idag har Riksbanken beslutat att lämna den svenska styrräntan oförändrad på höga 3,75%. Men prognosen för framtiden är mer optimistisk så man planerar nu för 3 små sänkningar under resten av året istället för tidigare planerade 2. Men i Riksbankens bedömningar så är tydligen striden mot inflationen inte vunnen, men är kanske på väg att vinnas.

Vem ska vi lita på? Riksbanken eller Uffe och Elisabeth?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 26 juni 2024

Chokladpuddingens dag

» Anonym eller inte.

Jag såg att riksdagen har debatterat användande av anonyma och falska konton på sociala medier. Dvs att man öppnar konton på sociala medier (som Facebook, X eller TikTok mm) med påhittade namn och där man inte är ärlig och berättar vem det är som står bakom. Ofta sprider man här förtal, rykten och satir om politiska motståndare. Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna har tidigare när det avslöjats att man sysslat med detta förnekat det helt. Man har alltså ljugit för svenska folket. När nu TV4 och Kalla Fakta lyckats att i hemlighet nästla sig in i SD:s hemliga "propagandacentral" och samlat bevis för att SD sysslade med olika trollkonton så blev man till slut tvungna att erkänna faktum. Man tvingades till och med att be om ursäkt till sina Tidökollegor för att man spridit elakheter om kollegernas politiker. Det ingår ju i Tidöbibeln att man ska vara snälla vid varandra. En del sådana inlägg togs till slut även bort. Fast de inlägg som handlade om den politiska oppositionen eller folkgrupper som SD inte tycker om ligger kvar och det ansåg man inte att det fanns någon anledning att be om ursäkt för.

Hur som helst, så har man debatterat frågan i riksdagen. Det finns krav från olika håll som kräver att falska och anonyma konto ska förbjudas. Den som har något att sprida ska ha ärligheten namn våga stå för det! Sverigedemokraternas Mattias Bäckström Johansson gillade inte något sådant förbud. Det är ju en viktig del i SD:s propagandakrig mot politiska motståndare. Det ska påpekas till Mattias Bäckström Johanssons heder att han i riksdagen i alla fall inte försökte dölja sin identitet. Han framträdde helt öppet. Inte en tendens till att vilja använda t.ex. burka eller huvudsjal eller liknande för att dölja vem han var. DET vill man ju förbjuda!

Läs:
Debatt: Sju lokala partiföreträdare i upprop mot anonyma sociala medier-konton. - Västerbottens-Kuriren
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Apropå påtvingad digitalisering.

Färdiga åsikter - helt gratis
Jag ser att en utredning som Civilminister Erik Slottner (KD) tillsatt har kommit fram till ett förslag som innebär att myndigheter osv ska vara skyldiga att skicka ut sin information till digitala brevlådor till de som har en sådan. Tydligen är det så att Erik Slottner i sitt utredningsuppdrag gärna ville se att vi alla svenskar skulle vara skyldiga att skaffa en digital brevlåda. Är det KD-politik att tvinga in människor ännu mer i den digitala världen? Räcker det inte med att vi idag i stort sett tvingas till Bank-ID och mobila Bank-ID osv. Det är mycket man redan idag i samhället får stora problem med om man inte har en modern smart telefon i fickan med allsköns moderna appar "för att förenkla livet", men snarast göra det till ett helvete för den som inte behärskar den digitala världen eller mer eller mindre påtvingat lever utanför det digitala moderna samhället. Hur som helst klarar vi oss ett litet tag till. Erik Slottner och Kristdemokraterna får bärga sig några år till - får vi hoppas!

Läs:
Trots ministerns önskan – nej till obligatorisk digital brevlåda. - Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Maria Malmer Stenergard firar.

Vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M/SD) hade ju en rejäl motgång för en dryg vecka sedan när till slut Migrationsverket kom fram till att bevilja 9-åriga Lisa ett tillfälligt uppehållstillstånd istället för att utvisa henne till ett Albanien där hon aldrig varit, hon inte talar språket och inte har några släktingar som tar hand henne. Hon skulle istället troligtvis ha hamnat på någon form av barnhem. Men protesterna mot ett så klart brott mot Barnkonventionen (som är lag i Sverige) fungerade. Till slut har Lisa beviljats ett tillfälligt uppehållstillstånd och kan fortsätta att bo i det familjehem där hon är placerad och välkommen.

Men, nu ser jag att Maria Malmer Stenergard (M/SD) även har framgångar. Svårt dementa 85-åriga Zegjine Xibri ska utvisas till Albanien. På lördag kl 10.30 lyfter planet från Arlanda till Tirana med 85-åriga Zegjine Xibri ombord. Troligtvis drogad för att hon ska klara av flygresan. Men i Stockholm jublar troligtvis Maria Malmer Stenergard. Ännu en av dessa hemska utlänningar har återvänt hem så att vi vita, ariska svenskar kan fortsätta leva vårt bekymmersfria liv. Hon har inte här att göra!

Läs:
Gravt dementa Zegjine ska tvångsutvisas till Albanien. - Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 25 juni 2024

Nu kom värmen

» Det här med förtroende.

Dags för siffernisse att frossa i nya siffror. Den här gången handlar det om Novus undersökning av hur stort förtroende vi har för våra partiledare. Och det är siffror som säger en hel del. Intressant är också förändringen sedan förra undersökningen. Låt oss börja med siffrorna med förändringen sedan förra undersökningen inom parentes, som gjordes i mars månad:

Magdalena Andersson (S) 47% (+3)
Ulf Kristersson (M) 38% (±0)
Nooshi Dadgostar (V) 26% (+7)
Jimmie Åkesson (SD) 25% (-4)
Amanda Lind (MP) 19% (ny)
Ebba Busch (KD) 19% (+1)
Johan Pehrson (L) 15% (+1)
Daniel Helldén (MP) 12% (+7)
Muharrem Demirok (C) 8% (+4)

Vinnare får väl främst sägas vara partiledare som lockar till förtroende även utanför det egna partiet. Med förtroende i undersökningen menar man de som angett mycket stort förtroende och ganska stort förtroende. I stort sett får alla ökade förtroendesiffror - förutom Jimmie Åkesson. Det mest remarkabla måste vara det faktum att de partiledare som ökat sina förtroendesiffror allra mest är Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar och Miljöpartiets Daniel Helldén. När det gäller Nooshi Dadgostar ökade siffror och Jimmie Åkessons sjunkande förtroendesiffror så har det inneburit att Nooshi Dadgostar nu passerat Jimmie Åkesson.

Vi kan notera att förtroendet för Magdalena Andersson inom det Rödgröna blocket nog är ganska stort, även inom de andra partierna. Läget för Ulf Kristersson inom den Brunblå sörjan är inte alls lika positivt. Det är en klart större andel av de Brunblå sympatisörerna som inte litar på Ulf Kristersson än det är Rödgröna sympatisörer som inte litar på Magdalena Andersson. Två andra partiledare som uppenbarligen trots allt lockar till förtroende även utanför partiets sympatisörer är KD:s Ebba Busch och L:s Johan Pehrson som ju har förtroendesiffror långt över det egna partiets siffror. Kan vi gissa att det är Moderater som litar på både Johan Pehrson och Ebba Busch och Sverigedemokrater som litar på Ebba Busch?

Fast allra gladast får Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar vara. Det är flera svenskar som har förtroende för henne än det är som har förtroende för Jimmie Åkesson. SD är trots allt nästan dubbelt så stora som V - om vi undantar EU-valet... Men det är uppenbart att sympatisörer utanför Sverigedemokraterna inte litar på Jimmie Åkesson medan däremot en hel del Rödgröna väljare har ett stort förtroende för Nooshi Dadgostar. Det finns utrymme att växa ytterligare.

Läs:
Partiledarförtroende juni 2024. - Novus
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens skratt.

Jimmie Åkesson berättar att man vill göra skolan till en av partiets huvudfrågor. Det måste vara dagens skämt. Men jag förstod att Jimmie hade två krav. Ett var att barnen ska lära sig att veta hut och att dom får gå om årskursen om dom inte lyckas lära sig tillräckligt mycket. Sedan kan man naturligtvis inte lämna sitt muslimhat. Det ska nämligen ställas krav på lärarnas kläder. Troligtvis inspirerade av Iran - fast tvärtom. Om man måste ha slöja i Iran så är det förbjudet att bära slöja enligt Jimmie Åkesson.

För övrigt så såg jag att Jimmie Åkesson visste var problemet med den svenska skolan låg. Kan ni gissa? Massinvandring! Gissningsvis är även Klimatproblemen massinvandringens fel. För att inte tala om att jag fick punka på min cykel för några veckor sedan. Det var nog också massinvandringens fel. Ska vi skylla försenade tåg också på massinvandringen? ALLT är massinvandringens fel!

Väx upp Jimmie Åkesson!

Läs:
Åkesson (SD): Ska erövra skolfrågan med disciplinkrav. - SVT

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 24 juni 2024

Tomten kommer om sex månader

» När politiker säger att dom inte har råd så ljuger dom.

När en politiker som svar på krav från väljare hävdar att det har man inte råd med så ljuger politikern. Det handlar inte om att ha råd eller inte, det handlar om vad man prioriterar.

Låt mig ta exempel från rikspolitiken. Vi har "inte råd" med att satsa 100 miljarder på att förbättra sjukvården genom att t.ex. erbjuda personalen rejält höjda löner och bättre resurser i övrigt. Vi har "inte råd" med en massiv satsning på att bygga ut järnvägsinfrastrukturen och radikalt sänka taxorna inom regiontrafiken så att fler lockas att ta tåget/bussen/spårvagnen/tunnelbanan.

Men, "vi har råd" att öka våra militärutgifter med 100-tals miljarder! Alltså handlar det inte om att ha råd eller inte råd. Det handlar om vad de styrande politikerna prioriterar. Man har bestämt sig för att prioritera militären framför sjukvård och miljö!

Det som ledde mig in på dessa banor om att "ha råd" och att "prioritera" var två artiklar i dagens Helsingborgs Dagblad. Den ena berättar att Helsingborgs stad "har inte råd" att renovera det sista kvarvarande torpet i Pålsjö. Men, man "har råd" att satsa en miljon kronor på att hyra in sig en av dagarna i samband med Almedalen. Men, det handlar alltså inte om vad man har råd med eller inte har råd med. Det handlar om vad man prioriterar. Det handlar om att man prioriterar att åka till Almedalen och skryta om hur duktiga man är.

Antagligen skryter man om den fina cykelparkering man byggt för 20 miljoner utanför Knutpunkten / Helsingborgs centralstation. Fast de flesta ställer fortfarande cykeln på den gamla enkla cykelparkeringen bredvid.

Läs:
Sista torpet i Pålsjö kan rivas: «Det är verkligen synd». - Helsingborgs Dagblad (2024)
Gretas torp blev för dyrt att renovera – ny hyresgäst tar över. - Helsingborgs Dagblad (2021)
Nu startar renoveringen av Gretas torp. - Helsingborgs Dagblad (2019)
Helsingborg lägger en miljon kronor på en dag i Almedalen. - Helsingborgs Dagblad
Stadsdirektören försvarar Almedalsmiljonen. - Helsingborgs Dagblad
Slöseriombudsmannen: «Helsingborg slår rekord i slöseri i Almedalen». -Helsingborgs Dagblad
Helsingborgarna om den nya cykelparkeringen: «Pengarna borde gått till annat». - SVT Helsingborg
Helsingborgs stad: Därför är cykelparkeringen värd 20 miljoner. - SVT Helsingborg
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Panikutspel eller bara vanligt skryt?

Ska vi tolka det som att man inom den Brunblå sörjan börjar få panik över att opinionssiffrorna inte vill vända eller handlar det bara om vanligt skryt? Jag vet faktiskt inte. Hur som helst så hävdar Ulf Kristersson (ni vet han som fick betalt av oljeindustrin för att hålla tyst om petroliumbranschens utsläpp) och Elisabeth Svantesson (ni vet hon med folkbokföringsfifflet) att nu är striden över, vi har bekämpat inflationen. Nu kan man börja spendera igen hävdar de båda moderaterna.

Egentligen är det ett väldigt sensationellt utspel från de båda. Man brukar inte från regeringsföreträdarna göra utspel utan att det står en sverigedemokrat bredvid! Det gick snabbt att konstatera att inflationen nu var bekämpad. Jag tvivlar på att vi medborgare är lika övertygade. Höjda priser på maten är något vi har hunnit vänja oss vid. Att hyran har slutat stiga har vi inte märkt av. Jag tror nog att vi väntar ytterligare ett tag med att ropa hej!

Men, jag ser fram emot löftena om satsningar. Jag räknar med att det omedelbart går ut en befallning till SKR och regionerna om att man ska tillmötesgå sjuksköterskornas krav så att strejken tar slut. Befallningen till regionerna åtföljs naturligtvis av besked om att regionerna snarast ska få statsbidragen höjda så att man kan erbjuda en rimlig sjukvård igen. Jag räknar också med att man från regeringen lovar att ge Trafikverket tillräckliga anslag så att upprustningen och underhållet av järnvägen kan komma ifatt. Samtidigt lovar man från Finansdepartementet att införa en "Sverigebiljett" i kollektivtrafiken - NU!

Jag kan komma på fler satsningar Elisabeth om du hör av dig. Men det handlar väl antagligen bara om mer pengar till militären och att en massa miljarder ska satsas på att subventionera ny kärnkraft. Det behövs rejäla åtgärder mot arbetslösheten som faktiskt är rekordhög och klart högre än i de flesta andra länder. Den har offrats i kampen mot inflationen.

Tyvärr tror jag bara att det handlar om skryt som snart är glömt när verkligheten knackar på!

Läs:
Striden är över – vi har vunnit mot inflationen. - Uffe och Elisabeth i Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

söndag 23 juni 2024

Vad tänker dom på?

» Höjden av naivitet.

I onsdags konstaterade jag att den svenska riksdagen nu godkänt det s.k. DCA-avtalet med USA. Ett avtal som i princip ger rätt för USA att ockupera Sverige när dom tycker det är lämpligt. Observera att avtalet är skrivet med USA, inte med NATO. Avtalet gäller fortfarande om Donald Trump blir USA:s nästa president.

Nu ska man naturligtvis inte överdriva "farorna" med DCA-avtalet. I princip handlar det om att USA får tillgång till 17 olika svenska militära anläggningar. Här ska dom kunna lagra vapen, dom ska kunna ha militär personal där och dom ska kunna öva. Det som skrämmer är att man från amerikansk sida inte är skyldiga att berätta i förväg att dom kommer. Dom är inte skyldiga att berätta vad dom har med sig för vapen eller vilka vapen dom lagrar på svensk mark. Dom är inte heller skyldiga att berätta hur länge dom tänker stanna eller vad dom överhuvudtaget gör. Lägg till detta att formellt lyder amerikansk militär på svenskt territorium under amerikansk lag, inte under svensk lag.

Älska din nästa istälelt för förbereda för krig
Sedan har svenska politiker och svenska militärer så stort förtroende för USA att dom utgår ifrån att den amerikanska militären kommer att berätta i förväg om dom kommer hit. Dom kommer att berätta vad det är dom har med sig och dom kommer naturligtvis inte att ha kärnvapen med sig. Dom vet ju vad Sverige anser om kärnvapen så då kommer dom med sin höga moral att ta hänsyn till detta. Dom kommer naturligtvis inte heller att låta amerikansk militär personal göra sig skyldiga till brott mot svenska lagar. Och om dom skulle begå dylika brott så kommer man naturligtvis i sin iver att följa svenska lagar utlämna brottslingen till svensk rättvisa.

Allt bygger på den naiva tron att amerikansk militär inte sätter amerikanska militära intressen före andras utan att man helt frivilligt handlar på det sätt som "värdnationen" önskar.

Naivitet av högsta graden alltså!

Enigt en undersökning som Sveriges Fredsråd låtit göra så anser 84% av de tillfrågade svenskarna (undersökningen är gjord av Novus) att utländsk makt ska inte ha tillåtelse att placera militär- och krigsmaterial på svenska militärbaser utan svensk insyn. Vilket alltså är exakt vad DCA-avtalet innebär. 72% av svenskarna anser att Sverige inte ska ingå militära samarbetsavtal där man avsäger sig rätten att neka att kärnvapen placeras på svensk mark. Vilket alltså Sverige INTE har deklarerat i motsats till de flesta nationer som tecknat liknande avtal gjort. Vi är naiva och litar på amerikansk välvilja. Bara 29% av de tillfrågade anser att främmande makt ska få lov att attackera ett tredje land från svenskt territorium. Det finns inga sådana förbehåll i DCA-avtalet.

Är vi överdrivet naiva i Sverige? Tror verkligen de ansvariga i den Brunblå sörja som styr Sverige (och inkluderande dagens Sossar) verkligen att USA inte i varje situation sätter amerikanska intressen främst och struntar i vad andra tycker? Har dom inte på något sätt tänkt tanken att Donald Trump som president i USA inte har samma "goda" intentioner som Joe Biden har?

Hur kan vi vara så naiva?

Varför berättar man inte att NATO-medlemskapet och DCA-avtalet i praktiken ÖKAR risken för att Sverige attackeras om det bryter ut en storkonflikt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Protester i Israel.

Skapa fred mellan Israel och Palestina
Omkring 150.000 israeler demonstrerade idag i Tel Aviv mot Israels krig i Gaza, för att man ska få hem gisslan från Gaza (inte bara frita) och mot Benjamin Netanyahu. Israeler har demonstrerat mot Benjamin Netanyahus krig i Gaza sedan det började. Men dagens demonstration var den största sedan kriget började. Demonstranterna protesterar mot den högerextrema ultranationalistiska regering som Benjamin Netanyahu har tillsatt och som har dåligt folkligt stöd. Demonstranterna inser att judarna är inte något överfolk som kan ta sig rättigheter mot andra. Det är bara en liten extrem grupp i Israel som stödjer den israeliska ockupationspolitiken med målet att skapa ett Storisrael på palestiniernas bekostnad. Demonstranterna är oroliga för att den israeliska politiken ska leda till ett utvidgat krig. Ett krig som ingen kan vinna.

Vi har också sett upprepade tecken på att till och med den israeliska militärledningen har tröttnat på Benjamin Netanyahus konfrontationspolitik. En allt större andel av militären inser att enda sättet att skapa en långvarig fred i området är att det bildas en palestinsk stat bestående av de områden som utpekats i FN:s resolution. Det är enda sättet att minimera stödet för de palestinska terrorgrupper som utgör ett reellt hot mot civila israeler. Själva anser dom bara att dom kämpar för att befria sin stat från en ockupationsmakt.

Kräv ett omedelbart stopp på det Israeliska mördandet i Gaza. Kräv att den israeliska gisslan som hålls av Hamas friges. Kräv att alla de palestinier som hålls fängslade av Israel friges. Kräv att alla israeliska bosättningar på ockuperad mark utryms. Kräv att en demokratisk Palestinsk stat får bildas bestående av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza.

NU!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 22 juni 2024

Niotusen niohundra tyckerier

» Skam den som ger sig.

I dag skriver jag mitt 9.900:ade Sven Tycker. Sedan starten den 4 april 1997 har jag nu spritt mina åsikter 9.900 gånger - helt gratis. Skam den som ger sig. Nästa mål är 10.000 vilket ju bör bli den siste september. Jag hoppas att jag inte blir allt för långrandig och tråkig. Men, jag ska erkänna att jag skriver nog främst för mig själv och min egen tillfredsställelse. Det är inte anpassat för att locka så många som möjligt. Man kan inte kalla det hela populistiskt, men det är vad jag tycker. För er är det Färdiga åsikter - helt gratis. Det kan påpekas att ämnena har inte heller förändrats allt för mycket. Så här skrev jag allra första dagen:

- "Jag är en stolt skåning. Men ibland blir man mindre stolt och vill helst glömma sitt ursprung. Ett sådant tillfälle är i dagarna när ett antal skånska töntpolitiker träffats för att skapa en gemensam plattform inför kommande Skåneval. Det är Skånepartister, Centrumdemokrater, Framstegspartister och andra lustigkurrar som träffats. Gemensam nämnare är fri sprit och invandrarfientlighet. Som sagt, ibland skäms man för att vara skåning. Fast det är bara ibland, oftast är jag stolt skauning."

Sven Tycker

Ni är hur som helst välkomna att fortsätta läsa mina utläggningar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Brunblå sörjas version av klimatpolitik.

De flesta vettiga människor har förstått att vi måste vidta kraftfulla åtgärder för att minska våra utsläpp och rädda klimatet. Vi måste helt enkelt föra en politik som är vänligare mot vår miljö och som inte skadar klimatet mer än vad vi redan har gjort.

Men i vårt land har vi då istället en populistisk Brunblå sörja som inte vill vidta några sådana åtgärder och som dessutom sitter i knät på ett politiskt parti som i princip inte tror på klimatkrisen. Den Brunblå sörjans regering har fått kritik från de flesta instanser för att man inte för en politik som minskar våra utsläpp utan snarast för en politik som ökar dessa. Man saknar helt enkelt klimat- och miljöpolitik! Vallöftet om att öka biltrafiken och utsläppen från biltrafiken uppfylldes. Medan miljövänlig kollektivtrafik fått sänkta anslag för underhåll och ökad kapacitet och istället fortsatt höja taxorna har man sänkt skatterna på bensin och diesel och gjort den mer miljöskadlig. Allt för att tillfredsställa den Sverigedemokratiska mobben som är viktigare än klimat- och miljöpolitik.

Ebba Buschs prioriteringar

Nu senast läser jag att man har för avsikt att öka flygets konkurrenskraft genom att sänka flygskatten. "Öka flygets konkurrenskraft" är ju ett fint sätt att säga att man vill föra över resande från miljövänliga tåg till mer miljöskadligt flygande. Allt måste vara ett led i en vilja att skada klimatet. Skäms dom inte? Hur kan Romina Pourmokhtari (L) utan att skämmas fortsätta att kalla sig för Klimat- och Miljöminister? Har hon ingen anständighet i kroppen? Eller hon sitter bara som en marionett till sin departementschef Ebba Busch (KD)? Är det inte dags att säga ifrån Romina Pourmokhtari? Jag vägrar att tro att du är nöjd!

Läs:
Flygskatten sänks – kritik från alla håll. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Girighetens ansikte.

Storbritanniens rikaste familj, Hinduja-familjen, har fått problem. Fyra av familjens medlemmar har i Schweiz dömt till fängelse för att ha betalt tjänstepersonalen i deras bostad i Genéve slavlöner. Trots en förmögenhet på motsvarande nästan 500 miljarder kronor har tjänstepersonalen haft en lön på 93 kronor om dagen och en arbetstid på 18 timmar om dygnet. Man har helt enkelt utnyttjat indisk personal för att passa upp familjen men inte kunnat betala en anständig lön. - "Familjen lade mer pengar på sin hund än på personalen!" Personalen har fått sina pass beslagtagna och oftast inte tillåtit att dom ens lämnade huset.

Nu får fyra ur familjen tillbringa upp till fyra år i fängelse för sin girighet. Dom kan ju passa på att fundera under åren framåt!

Läs:
Landets rikaste familj får fängelse för brotten. - Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 21 juni 2024

Det är Midsommarafton

» Att läsa mellan raderna.

Ibland när man läser intervjuer eller bara artiklar så ska man läsa mellan raderna. Vad kan man inte utläsa ur ett svar som inte sägs direkt! Vad är det man inte svarar på?

Moderaterna
Bakgrunden är vår egen lokala lilla bidragsskandal. Jag har för några dagar sedan skrivit lite om det. Bakgrunden är att efter senaste kommunvalet 2022 fick Åstorp en Brunblå majoritet bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Dom kunde dock inte komma överens om vilket parti som skulle tillsätta ett heltids kommunalråd efter Socialdemokraternas Ronny Sandberg som ju fick lämna sitt uppdrag från 230101. Till slut enades man om en kompromiss, Sverigedemokraternas Peter Lindberg som blev kommunstyrelsens ordförande blev heltidskommunalråd (SD är största parti) men även Roger Nielsen från Moderaterna som är kommunstyrelsens vice ordförande fick en heltidstjänst som kommunalråd. Vi ska påpeka att Roger Nielsen var oppositionsråd på halvtid förra mandatperioden men Moderaterna är nu mindre än SD.

Det här förfarandet blev inte ovanligt när två större partier gick samman efter valet. I Sölvesborg lämnade ju t.ex. Moderaterna samarbetet med Sverigedemokraterna och gick ihop med Socialdemokraterna istället. Dom tillsatte då två heltidskommunalråd, ett S och ett M! Ett beslut som chockade Sverigedemokraterna och deras tidigare kommunalråd Louise Erixon (Jimmie Åkessons f.d.). I Sölvesborg tyckte SD att det var så upprörande och skandalöst med två heltidskommunalråd att man drog igång en namninsamling med krav på folkomröstning. Sedan kommunens tjänstemän kontrollerat listorna med de underskrivna namnen konstaterade man dock att det inte fanns tillräckligt många godkända namn för att frågan skulle tas upp. Det var dubbletter och det var personer som inte bodde i kommunen. Louise Erixon hade själv skrivit under ett antal gånger.

Men, som sagt, i Åstorp var det enligt SD bra med två heltidskommunalråd (trots att Åstorp är mindre än Sölvesborg). Kritiken från andra håll var däremot stor. Vid årsskiftet 2023/24 meddelades det att kommunen behövde spara pengar så det ena kommunalrådet skulle avskaffas. Roger Nielsen (M) skulle istället bara ha 10% som vice ordförande i kommunstyrelsen. Dessutom skulle han ta över som ordförande för Bildningsnämnden. Han var även ordförande i Arbetsmarknadsutskottet och hade en del andra mindre uppdrag. Men, sammanlagt skulle det bli en besparing sades det. Jag hade dock en misstanke att besparingen kanske inte blev så stor när alla små fasta arvoden, timarvoden och ersättning för förlorad arbetsförtjänst hade räknats in.

Moderaterna

Nu har det dock framkommit att förutom arvodena så har Roger Nielsen sökt (och fått beviljat) ett särskilt omställningsstöd på 60.935 kronor i månaden. Lägger vi till övriga arvoden så tjänar Roger Nielsen nu kanske 20.000-30.000 mer än vad han tjänade som heltidskommunalråd (71.500 kr). Lägg till att han dessutom har återgått till sitt ordinarie jobb för militären. Det ska påpekas att det när förändringen genomfördes så framfördes det som att Roger Nielsen själv valt att gå ner i tid.

Jag är inte motståndare till "omställningsstöd" eller "avgångsvederlag" eller vad vi ska kalla det. Har du en politiskt tillsatt tjänst så är den inte A-kassegrundande. Den här typen av ersättning är alltså en form av A-kassa för en politiker som av olika anledningar fått lämna sitt uppdrag. Man kan ju t.ex. ha förlorat valet och då förlorat sin tjänst. Som t.ex. Ronny Sandberg (S) gjorde efter senaste valet. Men det är skillnad på att förlora valet och förlora tjänsten och att frivilligt avsäga sig ett uppdrag. Självklart ska sedan eventuell ersättning vara ett rimligt belopp med hänsyn till förlorad inkomst. Och, helt självklart, ska den här typen av ersättning samordnas med eventuell annan arbetsinkomst.

Moderaterna
Som ni förstår, en präktig skandal när det kryper fram att nästan alla blivit vilseledda. Det är nu vi får läsa mellan raderna i de olika artiklar som publicerats i Helsingborgs Dagblad i ämnet. - "Det är extremt tuffa tider. Då måste vi se över varenda krona och dra vårt strå till stacken. Men det är med ett tungt hjärta vi gör det" sade M:s gruppledare Wiveca Andreasson när förändringen offentliggjordes. När det här offentliggjordes framställdes det som att det i princip var Roger Nielsen som erbjudit sig att göra på det här viset. På HD:s frågor svarar dock Roger Nielsen: - "Han själv inte valt att sluta som kommunalråd." Mellan raderna kan vi läsa att han snarast fått sparken?

På HD:s fråga om det lämpliga i att Roger Nielsen faktiskt aktivt sökt bidraget svarar Wiveca Andreasson: - "Det får han svara på." Mellan raderna kan vi alltså läsa att man är inte särskilt nöjda med Roger Nielsens agerande.

Nästa fråga till Wiveca Andreasson lyder: - "Roger Nielsen är politiker för Moderaterna. Hur ser förtroendet för honom ut i ert parti?" Svaret från Wiveca är: - "Nu är det så att Roger Nielsen kommer flytta till Ängelholm hösten. Då kan han inte sitta som kommunpolitiker i Åstorps kommun." Mellan raderna kan vi läsa att man från Moderaterna inte har så stort förtroende kvar. Men det kan man ju inte säga rakt ut. Men vi förstår att man är glada att han flyttar så man slipper sparka honom. Nu får Moderaterna lösa frågan om vem som ska vara vice ordförande för Kommunstyrelsen? Vem som ska vara ordförande i Bildningsnämnden? Vem som ska vara ordförande för Arbetsmarknadsutskottet har man löst - man vill lägga ner utskottet!

På HD:s förfrågan om varför han inte valde att avstå från att söka bidraget när han hade en ny försörjning har Roger Nielsen inte svarat överhuvudtaget. Men jag har förstått att Roger ska flytta till Ängelholm och där är det dyrare...

Läs:
Pengar skulle sparas – nu kostar politikern rekordmycket. - Helsingborgs Dagblad
Peter Lindberg (SD): Vi borde ha tagit tydligare beslut. - Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 20 juni 2024

Imorgon är det Midsommarafton

» 24 - 7 - 52.

Jag läser att man har visst lite problem i Ringhals. Den ena av Ringhals två kärnkraftsreaktorer (trean) är för tillfället avställd pga årlig service och revision. Det är ju inte som Ebba Busch brukar säga, att kärnkraften producerar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och 52 veckor om året. Lite då och då tvingas man göra planerade avbrott. T.ex. för årlig revision och service, eller för att ladda nytt bränsle. Men det handlar alltså om de planerade avbrotten. Sedan finns det oplanerade avbrott...

Och det har drabbat den andra reaktorn i Ringhals (fyran) som sedan i tisdags tvingats gå ner i halvfart. Det krävs oplanerat akut underhåll av en generator så reaktorn har fått tas ner till halv produktion. Nu har man tvingats förlänga det oplanerade avbrottet till 28 juni. Om inget annat oplanerat inträffar alltså...

24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan 52 veckor om året, eller hur det nu var?

Färdiga åsikter helt gratis
För övrigt läste jag om en rapport från IEEFA, the Institute for Energy Economics and Financial Analysis, som hävdar att det som kallas SMR och är kärnkraftsvännernas dröm blir alldeles för dyrt och osäkert. Det är ju små billiga SMR-reaktorer som ska rädda kärnkraftsindustrin. Men dom finns inte än! Nu hävdar IEEFA att det kommer att bli alldeles för dyrt, det tar allt för lång tid att bygga och innan dom finns så det är en mycket riskabel satsning att bygga framtiden på. Fast alla håller ju inte med om dom slutsatserna. Den höga kostnaden kan kompenseras med att skattebetalarna subventionerar byggena (eller att elströmmen stiger rejält i pris för konsumenterna) och tekniken ska nog forskarna lyckas lösa tror dom - en dag!

Läs:
Ringhals 4 ner på halv effekt. - Aftonbladet
SMR sågas i ny rapport – svensk forskare ger mothugg. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer sifferfrossande.

Alla tidningar med självaktning verkar ha sin egen väljarundersökning som man presenterar. I varje fall känns det nästan så. Det är i varje fall högtidsstund för en politiskt intresserad siffernörd som mig ganska ofta. Idag är det Dagens Nyheters undersökning som jag lagt beslag på. Det är Ipsos som gör undersökningen på uppdrag av Dagens Nyheter. Några sensationer innehåller den inte. Men det finns ju en del trender. Siffrorna är jämförda med förra månadens undersökning.

Socialdemokraterna 33% (±0)
Sverigedemokraterna 19% (±0)
Moderaterna 18% (-1)
Vänsterpartiet 10% (+1)
Miljöpartiet 6% (±0)
Centerpartiet 6% (+1)
Kristdemokraterna 4% (±0)
Liberalerna 3% (-1)

Vi ska påpeka att DN:s undersökning bara redovisar hela procenttal. De förändringar vi kan se är att på den Rödgröna sidan så fortsätter Vänsterpartiet att öka med 1 procentenhet precis som Centerpartiet. Både Centerpartiet och Miljöpartiet håller sig över 4%-spärren med säkerhetsmarginal medan alltså Vänsterpartiet och Socialdemokraterna ligger bra till. Totalt samlar de Rödgröna 55% och har ett bra försprång.

På den Brunblå sörjans sida är läget sämre. Här hittar vi de två förlorarna i den här undersökningen. Moderaterna som rasar ner till tredjeplatsen medan Liberalerna trillar ner under 4%-spärren. Läget för främst Liberalerna men även Kristdemokraterna är inte det bästa. Totalt får den Brunblå sörjan 44% och med både L och KD kring spärrgränsen så är läget för Ulf Kristerssons regering inte det bästa. Begreppet Brunblå sörja säger en hel del!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hur lång tid behöver gå?

Jag var på besök i Malmö under dagen med min son. Och vi gick bland annat i Slottsparken och runt Malmöhus slott. En befästning som byggdes efter 1658 när Sverige ockuperat och annekterat danska Skåneland och nu skulle försvara ockupationen mot de onda danskarna. Det här fick mig till att fundera över hur lång tid det behöver gå för att en ockupation ska bli accepterad. Det är ju ingen som idag motsätter sig att Skåne är en del av Sverige och inte en del av Danmark. Efter ockupationen fördes det ju ett intensivt "gerillakrig" mot den svenska ockupationen från "Snapphanarna". Samtidigt som det alltså bedrevs en mycket grym och blodig "försvenskning" av innevånarna i Skåne. Men, som sagt, idag är det ingen som motsätter sig "ockupationen". Det har gått så lång tid att det accepterats.

När har vi accepterat krigets resultat?
Men, det är ju inget ovanligt förfarande att gränser flyttas pga militära aktioner och med våld. Idag är det väl ingen som accepterar den ryska ockupationen av Krimhalvön eller de delar av östra Ukraina som ockuperats av ryska trupper. Vi är ganska eniga om att Ryssland måste dra sig tillbaka och lämna tillbaka ockuperat territorium till Ukraina.

Hur är det med den turkiska ockupationen av delar av Cypern? Har den accepterats och blivit en verklighet?

Vi har den marockanska ockupationen av det som tidigare var Spanska Sahara och som ju skulle blivit en självständig stat när Spanien drog sig tillbaka? Har vi accepterat detta?

Den Israeliska ockupationen av Östra Jerusalem och Västbanken? I Israel ser man det inte som en ockupation. Det är en naturlig del av ett Storisrael som ingen annan ska lägga sig i. Stora delar av världen verkar ha accepterat förflyttningen av gränsen även om det fortfarande finns grupper som hänvisar till en tvåstatslösning med en självständig stat - Palestina. Israel har även ockuperat och annekterat Golanhöjderna från Syrien. Här har vi nog (nästan) alla accepterat faktum. Det finns nog inte många som kräver att Israel ska dra sig tillbaka. Vi har accepterat ockupationen.

Hur lång tid ska det gå för att vi ska acceptera en ockupation? Finns det något samband mellan vilka som är ockupationsmaktens vänner och den ockuperade statens vänner och hur fort vi accepterar faktum?

Låt oss fundera!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 19 juni 2024

Hur civiliserade är vi?

» Succé eller fiasko?

Den svenska regeringen har förhandlat med mullorna i Iran och har lyckats få två svenskar frigivna och kunnat återvända till Sverige i utbyte mot att en iranier blev frisläppt och kunde återvända till Iran. Var detta en framgång och en succé för regeringen? Eller var det kanske i själva verket en skandal?

Johan Floderus och Saeed Azizi som fängslats i Iran på tvivelaktiga grunder fick äntligen återvända till Sverige sedan Sverige lovat att skicka hem massmördaren Hamid Noury till Iran. Hamid Noury dömdes 2022 till livstids fängelse för brott begångna i Iran där han ansågs skyldig till att 4-5000 politiska fångar massavrättats. Nu har regeringen beslutat att tillåta att han släpps fri och får återvända till Iran, där han av de styrande betraktas som hjälte. Detta alltså i utbyte mot att två svenskar, Johan Floderus och Saeed Azizi, släpptes fria i Iran och fick återvända. Båda är med största sannolikhet fängslade just för att kunna användas i utbyte vid förhandlingar.

Har vår Brunblå regering lurats eller hade man helt enkelt inget annat val? En tredje svensk, läkaren och forskaren Ahmadreza Djalali, sitter däremot kvar i iranskt fängelse. Är det en skandal att man inte fick även honom frisläppt? Är det en skandal att en massmördare släppts fri? Jag ska villigt erkänna att Sven Tycker egentligen ingenting. Jag vet inte!

En sak vet jag, och det är att trots att en gammal man, Hamid Noury, släppts fri, så har det trots allt fastslagits ett mycket grovt brott har begåtts. Man har fastslagit att Hamid Noury hade ansvar för detta. Nu kommer han undan följderna av straffet, men han har bedömts skyldig. Och kommer att betraktas som en massmördare i större delen av världen även i fortsättningen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skandal avvärjd.

Svensk migrationspolitik idag är människoovärdig. Den svenska migrationspolitiken styrs av ett rasistiskt parti Sverigedemokraterna och man har lyckats få tillsatt en migrationsminister i Maria Malmer Stenergard som är en äkta rasist i sverigedemokratiska ledband. Vi har fått skandalöst stelbenta regler som uppenbarligen lyds till punkt och pricka av Migrationsverkets tjänstemän. Systemet är en direkt skandal. Men kritiken från politiken är alldeles för uddlös sedan till och med Socialdemokraterna verkar ha drabbats av SD-viruset.

Vår styrande Brunblå sörja
För en tid sedan fick vi veta att 9-åriga Lisa skulle utvisas till Albanien. Lisa är född i Sverige och talar bara svenska. Men hon skulle utvisas till Albanien där hon inte har några släktingar som skulle tagit emot henne. Hon skulle troligtvis hamnat på ett barnhem. Här i Sverige bor hon sedan hon var ett år hos en familj där hon placerats som familjehem. Hennes biologiska mamma klarar inte av att ta hand om henne och pappan är helt bortkopplad. Men stelbenta regler skapade av rasister som har som övergripande mål att förhindra så'na där "svartskallar" att bosätta sig i vårt rena, vita och fina Sverige styr besluten.

Hur som helst så har Migrationsverket gett henne ett tillfälligt uppehållstillstånd till nästa år och stoppat en omedelbar utvisning. Det är en skandal att det ens ska behöva gå dit. Jag läser om andra utvisningar där barn och ungdomar utvisas till länder dom knappt varit i. Vi läser om hur svårt handikappade barn får skickas ut liggande på bårar för att kunna förflyttas. Det är en skandal! Det är vidrigt att det är rasister som styr över reglerna!

FY FAN!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Detta var däremot en skandal.

Riksdagen har med stor majoritet godkänt kapitulationsavtalet med USA. DCA-avtalet ger amerikansk militär fri tillgång till 17 svenska militära anläggningar. Här kan dom stationera vapen och soldater, lagra vapen och material och öva som dom vill. Enligt de fina orden bakom avtalet handlar det om att USA ska kunna öva tillsammans med oss och lagra vapen osv så att de finns tillgängliga vid en eventuell storkonflikt så det är inga faror. Vi kan lita på USA. Dom är så snälla och dom kommer inte att göra något dumt. Vi kan lita på USA heter det!

Kan vi fortfarande göra det när Donald Trump valts till president. Avtalet gäller fortfarande! Kan vi lita på amerikansk ärlighet? Vi kanske ska påminna om att invasionen av Irak motiverades med medvetna lögner om irakiska massförstörelsevapen. Dom fanns inte, det var medvetet fabricerade lögner från USA. USA är faktiskt det land som invaderat flest andra länder. Just idag läste jag om att det avslöjats att USA medvetet använt hundratals falska och hemliga konton på sociala medier (tänk SD...) för att sprida lögner om att Covidviruset medvetet fabricerats i Kina. Allt för att sprida lögner om Kina!

Vi kan ALDRIG lita på supermakter. Dom handlar på det sätt som är bäst för dom själva först och främst. Det är otroligt naivt att lita på USA (eller Ryssland eller Kina...).

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 18 juni 2024

Rapport från kommunpolitiken

» Så går det när Sverigedemokraterna styr.

Jag var på kommunfullmäktigemöte igår här i Åstorp. Åstorp styrs av en Brunblå majoritetssörja med SD+M+KD och en opposition med S+V+C+L där S+V samarbetar. Men det gör att SD+M+KD ju i princip gör som dom vill. Jag är själv bara ersättare (vi har i V en plats i KF), men jag fick hoppa in som ordinarie eftersom Gunilla var sjuk.

Den upp opch nedvända världen
Det var några kontroversiella frågor. Först kom det faktum att det avslöjats att den besparing som majoriteten påstår sig ha gjort genom låta det ena heltidskommunalrådet inte längre jobba heltid i praktiken inte blev någon besparing. Bakgrunden är att Åstorp normalt har ett heltidskommunalråd från majoriteten och ett oppositionsråd på halvtid. Efter valet kunde dock SD och M inte komma överens om vem som skulle ha ett heltidskommunalråd, så det blev ett vardera från båda partierna. Ett förfarande som inte var helt ovanligt när två större partier enas om att styra. För en tid sedan meddelades det dock att det moderata kommunalrådet Roger Nielsen skulle ta över som ordförande för Bildningsnämnden och i samband med detta gå ner i tid. 10% som vice ordförande i kommunstyrelsen (mot 100% tidigare). Och dessutom arvode som ordförande i Bildningsnämnden och lite olika arvoden för andra uppdrag. Men inte längre 100% vilket skulle innebära en rejäl besparing - hette det. Nu har det dock framkommit att han när han gick ner i tid sökte han dessutom (och beviljades) ett särskilt omställningsstöd på 60.935 kronor i månaden. Med de arvoden han får till detta blir kostnaden i själva verket högre än den var innan. Det ställdes på mötet ett par s.k. Enkla Frågor om detta och hur det kunnat bli så. Svaret är att det blir så! För övrigt ska den aktuella moderatpolitikern lämna alla sina uppdrag inom kort eftersom han flyttar från kommunen.

Nästa fråga som vållade diskussion handlade om att avskaffa det speciella Arbetsmarknadsutskott under Kommunstyrelsen som skapades efter valet och som ovan nämnda M-politiker är ordförande för. En Organisations- och Arvodesgrupp som jobbade under förra mandatperioden (och som jag var medlem i) hade som förslag kommit överens om att det krävdes ökat arbete med arbetsmarknadsfrågor. Sverige har tyvärr en hög arbetslöshet och i Åstorp är den ännu högre. Vi i gruppen menade att kommunen måste jobba mer aktivt med dessa frågor och föreslog att det inrättades en speciell Arbetsmarknadsnämnd för detta. Det beslut som sedan fattades var dock att det räckte med ett utskott för arbetet som skulle lyda under Kommunstyrelsen. Nu vill majoriteten helt avskaffa detta och låta Kommunstyrelsens arbetsutskott sköta även detta. Jag var uppe och undrade vad det är som hänt på så kort tid sedan vår arbetsgrupp arbetade och var överens och nu var man helt plötsligt kort efter överens om att inget behövdes. Resultatet av det hela blev dock att hela frågan återremitterades med uppdrag att titta på VARFÖR man inte tycker att man uppnått det som man hoppades kunna uppnå. Detta skedde genom vad som kallas en minoritetsåterremiss. 20-11 slutade omröstning där S och V röstade för en återremiss. En tillräckligt stor minoritet kan återremittera ett ärende en gång, men bara en gång.

Nästa fråga som vållade diskussion var att man från majoriteten ville ändra det upphandlingsreglemente som ska styra hur kommunen sköter upphandlingar av varor och tjänster. Det nya reglementet som föreslogs är mycket förenklat och förkortat. Många föreskrifter har försvunnit. Normalt när man gör den här typen av förändringar i reglementen osv så ingår det i underlaget vad det är som är förändrat. T.ex. att det i det nya reglementet är rödmarkerat det som försvunnit och grönmarkerat det som är nytt. Något sådant underlag fanns det dock inte. Även här slutade det hela med en återremiss. Denna gången röstade hela oppositionen, alltså även C+L, för återremiss och att ärendet ska återkomma med bättre underlag. S föreslog även att det i reglementet ska införas att man ska kräva att det finns kollektivavtal.

Vänsterpartiet i Åstorp

Sedan kom vi till det som vållade mest diskussion. Kommunens flaggpolicy! Från S har det motionerats om att införa två nya flaggdagar. Den 25 november, av FN instiftad som Orange Day, för att uppmärksamma våldet mot kvinnor i hela världen. Flagga med den orangea flaggan. Och den 17 maj som är utnämnd till Internationella dagen mot homo- och transfobi. Då ska man flagga med den s.k. Prideflaggan för att uppmärksamma detta. Naturligtvis vill det SD-styrda styret inte flagga med Prideflaggor eller liknande. Istället har majoritetsstyret lagt fram ett förslag om att helt avskaffa att flagga med Prideflaggan 28 juni, att avskaffa att flagga med EU-flaggan på Europadagen den 9 maj och att sluta flagga med FN-flaggan 29 november som handlar om Barnkonventionen. Åstorp ska bara flagga på de officiella flaggdagar som finns i Sverige. Det handlar främst om en del helgdagar och Kungafamiljens födelsedagar och namnsdagar. Det hör till saken att när t.ex. Pride- och EU-flaggning en gång infördes röstade just SD ensamma emot detta. Nu har man alltså lyckats få M och KD att lyda SD-styret och avskaffa dessa flaggdagar. Vårt SD-kommunalråd Peter Lindberg ville dock redan nu innan det beslutats göra en ändring eftersom han hittat att man kanske ska flagga med EU-flaggan på valdagen för EU-valet t.ex. Det hela vållade en ganska lång debatt där det bland annat anfördes från SD-debattörer att det ju kan flaggas med allt möjligt, t.ex. Kanelbullens dag osv. Och någon påpekade att det faktiskt förekom att kvinnor misshandlar män också. Själv undrade jag varför M och KD bytt åsikt från tidigare och om man förvandlats till att bara lyda SD. Jag kunde också berätta att jag sett en del debatt i ämnet på Sociala medier och de enda som egentligen jublat åt styrets nya flaggpolicy var ett par homofober. Hur som helst slutade det hela med att alla frågorna (dvs både motionerna och den ändrade policyn) återremitterades. När det gäller motionerna röstade S+V+C för en återremiss medan L lade ner sin röst. När det gäller den nya policyn stödde dock L även en återremiss. Underlaget är inte tillräckligt och man kan ju inte som styre komma med förändringar i sitt eget förslag på sittande möte. Då är inte underlaget tillräckligt.

Hur som helst kom vi hem så småningom strax efter 21:00

Läs:
Pengar skulle sparas – nu kostar politikern rekordmycket. - Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 17 juni 2024

En ganska normal sommardag

» Siffernissen frossar igen.

Mer frossande i väljarundersökningar. Det är Aftonbladet som låter Demoskop fråga ett antal svenskar vilket parti dom hade tänkt sig att rösta på. Egentligen inga stora sensationer. Jag tror att alla de som är förlorare har bra undanflykter att spela ut. Hur som helst såg det ut så här, jämfört med förra månaden:

Socialdemokraterna 33,0% (-2,1)
Sverigedemokraterna 21,3% (+0,3)
Moderaterna 18,3% (-1,0)
Vänsterpartiet 9,1% (+1,2)
Miljöpartiet 5,8% (+0,8)
Centerpartiet 4,3% (+0,1)
Kristdemokraterna 3,3% (-0,3)
Liberalerna 2,6% (+0,3)

Det Rödgröna blocket leder med 52.2% (±0) mot den Brunblå sörjans 45,5% (-0,7). Den största förloraren är Socialdemokraterna, men detta kompenseras av att Vänsterpartiet är den stora vinnaren medan även Miljöpartiet och Centerpartiet har mindre plussiffror. På den Brunblå sörjans sida är det Moderaterna som är den stora förloraren, och dom börjar tappa kontakten med Sverigedemokraterna i kampen om andraplatsen. Det ser inte bra ut för Moderaterna helt enkelt. Både Liberalerna och Kristdemokraterna ligger under 4%-spärren (medan Mp och C ligger över). Jag såg att det spekuleras i att Ebba Busch ska erbjudas att bli Sveriges EU-kommissionär! Kan det vara en chans till att lämna posten som partiordförande med hedern i behåll innan hon får sparken?

Läs:
Kristdemokraterna och Liberalerna under spärren i ny mätning. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer siffror.

Tänkte det kunde vara spännande med mer siffror. Jag var inne och tittade på Valmyndighetens hemsida med det slutliga valresultatet från EU-valet. Det har ju presenterats siffror för de åtta stora (nåja, största i varje fall) partierna. Men det finns ju mer än 100 olika partier anmälda. En del mer eller mindre seriösa, men andra är ju mer pajaspartier eller rena skämt. Det finns t.ex. 22 anmälda partier som bara fått en enda röst. Här är siffrorna för alla de partier som i varje fall fått minst 50 röster:

Socialdemokraterna - 1.039.676 röster
Moderaterna - 736.079 röster
Miljöpartiet - 581.322 röster
Sverigedemokraterna - 552.920 röster
Vänsterpartiet - 464.166 röster
Centerpartiet - 306.277 röster
Kristdemokraterna - 239.530 röster
Liberalerna - 183.675 röster
Folklistan - 25.901 röster
Alternativ för Sverige - 17.049 röster
Piratpartiet - 15.403 röster
Medborgerlig Samling - 12.699 röster
MoD - Mänskliga rättigheter och Demokrati - 8.057 röster
Kristna Värdepartiet - 3.896 röster
Swexit - 2.285 röster
Partiet Nyans - 1.772 röster
SKP - 1.629 röster
Volt Sverige - 388 röster
Direktdemokraterna - 275 röster
Basinkomstpartiet - 222 röster
Klassiskt Liberala Partiet - 161 röster
Landsbygdspartiet Oberoende - 95 röster
Knapptryckarna - 80 röster
Enhet - 75 röster
KDP - Kunskapsdemokratiska partiet - 73 röster
Kalle ankapartiet - 65 röster
Ond Kyckling Partiet - 63 röster
För Allas Bästa - 53 röster

Av detta kan vi dra en slutsats att Sara och Jan gjorde fiasko med Folklistan! Trodde dom faktiskt att det skulle finnas någon chans? Det tyder på en oanad naivitet. Hur som helst har dom ju i varje fall spenderat en hel del slantar. Nu såg jag att Jan Emanuel hade framfört att han nog ville återvända till Socialdemokraterna. Jag tycker att dom, om det är möjligt, ska vägra... Låter man sådana som Rasmus Paludan osv ansluta sig till sitt parti så har man faktiskt gjort slut på sin politiska karriär. Rasmus Paludans eget parti, Stram Kurs Sverige fick för övrigt 5 röster.

På tal om partier så såg jag för övrigt att TikTok bestämt sig för att stänga ner Sverigedemokraternas falska och hemliga trollkonton. Hur ska dom nu göra för att sprida sin skit / sin satir...

Valresultat EU-val 2024. - Valmyndigheten

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

söndag 16 juni 2024

Ett återkommande ämne

» Nedskräpningens fantomer.

Jag läser en artikel i dagens HD som berättar att Helsingborg är mer nedskräpat än andra städer i Sverige. Artikeln bygger bland annat på en grupp förskolebarn som regelbundet går och plockar upp efter idioter. Egentligen är det skrämmande hur utbredd nedskräpningen är.

Några idioter har ahft träff
Jag kommer då fram till ett återkommande ämne här på Sven Tycker. Den totala omdömeslösheten bland rökare! Fimpar är det utan tvekan mest förekommande föremålet som ligger slängt omkring oss. En mycket stor andel av rökare verkar tro att det naturliga och självklara sättet att göra sig av med fimpen är att släppa den på marken där man står. Eventuellt sprätter man iväg den med pekfingret. Släpper man den på marken kan man även trampa på den. Men av någon anledning verkar detta vara det normala beteendet bland rökare. Den mest hänsynslösa gruppen vi har i vårt samhälle. Rökare är helt enkelt svin!

Det finns glassätare som bara slänger glasspapperet på marken. Det finns chokladätare som bara släpper papperet på marken. Det finns de som dricker någon dryck som bara släpper burken/flaskan på marken. Men detta är, lyckligtvis, inte det normala beteendet. De flesta slänger det hela i en papperskorg eller stoppar det i fickan för att slänga när man kommer hem. Men för rökare... Det normala beteendet verkar faktisk vara att bara släppa fimpen på marken. Rökare är helt enkelt svin!

Enligt en uppskattning som Håll Sverige Rent gjorde för några år sedan så slängdes det 22 miljoner fimpar på marken under en normal sommarvecka. Det är numera böter på nedskräpning med t.ex. fimpar (800 kronor). Men det verkar rökare strunta i. Och jag tror inte att någon dömts för det heller. Straffskärpning fungerar inte avskräckande. Rökare är helt enkelt svin!

Fimpen innehåller gifter (det är därför där är ett filter). Fimpen löses sedan upp i mikroplaster. Om inte någon fågel misstar det hela för något gott att äta - och dör i förgiftning. Tänk att människor kan vara så nonchalanta? Det måste handla om att nikotinet angriper hjärnan!

Läs:
Helsingborg är skräpigare än andra svenska städer. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Taktisk paus.

Den israeliska militären IDF uppger att man i några områden av Gaza ska göra en "taktiskt paus" under tiden 0800-1700 där man ska göra en paus i de militära aktiviteterna för att möjliggöra att det ska kunna komma in hjälpsändningar. Det ska observeras att det bara är i en liten begränsad del av Gaza som beslutet gäller.

Kanske ska vi också notera att det är den israeliska militären som fattat beslutet. Utan att konsultera premiärminister Benjamin Netanyahu eller försvarsminister Yoav Gallant eller andra militanta ministrar. Det uppges att de extrema politikerna är "fly förbannade" över IDF:s beslut. Kanske tycker en del av IDF:s ansvariga att det har gått lite för långt med hänsynslösheten. Dom ser vad som händer i Gaza!

Det är alltså bara i en liten begränsad del av Gaza, och bara under dagtid. Och det kanske stoppas av högerpolitikerna i Israel som vill se blod!

Läs:
En tanke tänks av många men nämns av få: De som stupar dör förgäves. - Nathan Shachar i Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 15 juni 2024

Halvvägs in i juni

» Den svenska terrororganisationen NMR.

Det rapporteras att USA nu terrorklassat den svenska nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen och tre av deras ledare. - "Vi och USA delar bilden av att detta är allvarliga hot. Men till skillnad från USA har Sverige inget eget system med 'terrorlistning'. Däremot har EU en terroristlista som också gäller i Sverige. Där återfinns t.ex. PKK och andra grupper." Så lyder vår moderata utrikesminister Tobias Billströms kommentar. Kanske är det dags för Sverige att ta upp i EU att även EU terrorklassar nassarna. Det är kanske en juridisk fråga så vi kanske ska be Riksdagens justitieutskotts ordförande att driva frågan. Richard Jomshof har väl ganska god kännedom om vad NMR står för?

Läs:
USA terrorklassar NMR. - Expo
USA terrorstämplar nazistiska NMR. - Dagens Nyheter
Expo: NMR har haft kontakt med amerikanska högerextremister. - Dagens Nyheter
USA terrorklassar NMR: «Djupt oroad». - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Borde man inte begripa det?

Författaren Håkan Nesser har i Hovrätten dömts för grovt skattebrott. Han döms till 1½ års fängelse. Även hans hustru och hans skatterådgivare döms till fängelse för fifflandet. Vad det handlar om är att Håkan Nesser plockade ut sammanlagt uppåt 25 miljoner kronor ur hans bolag som av någon anledning var registrerat på Malta. Pengar som snurrat runt mellan bolag på Malta och i Luxemburg t.ex. Men han sade inget om det till Skattemyndigheten.

Fast det uppger han att han inte begrep att han skulle göra. Han lydde bara sin skatterådgivare (som också dömts till fängelse). - "För det första är vi chockade över det här. För det andra är det en fullständig felaktig dom. Det är skrämmande. Om det hade varit i Iran hade jag kunnat förstå det, men det känns som om man blivit överkörd av en stridsvagn." Så lyder Håkan Nessers reaktion. Borde man inte begripa att man kanske ska skatta för dom inkomsterna?

Läs:
Håkan Nesser, hustrun och deras rådgivare döms till fängelse. - Dagens Juridik
Håkan Nesser döms till fängelse för skattebrott. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ta i med hårdhandskarna.

Färdiga åsikter - helt gratis
För en tid sedan (den 7 juni) skrev jag om de illegala nätspelsbolag som verkar i Sverige trots att det är olagligt. Jag konstaterade då att vår Brunblå sörja som styr vårt land faktiskt tar i med hårdhandskarna mot spelmissbruk och illegalt spel. Man vill ju förbjuda Socialdemokraterna att sälja lotter till sina medlemmar för att finansiera partiverksamhet!

Hur som helst kunde vi notera att många av dessa utländska nätspelsbolag trots att dom är illegala i Sverige kan använda svenska Bank-ID för att spelarna ska kunna legitimera sig och att svenska banker gärna förmedlar pengarna för spelarna att spela bort. Det visar sig också att många av dessa olagliga, illegala spelsajter använder spel utvecklade av den svenska speljätten Evolution. Dom förnekar dock att dom har sålt sina utvecklade spel till dessa illegala nätspelsbolag.

Egentligen tycker jag det är konstigt att inte Evolution då tar i med hårdhandskarna mot att bolagen utnyttjar deras spel illegalt. Dom borde ju omedelbart kräva av bolagen att dom slutar använda deras produkter eftersom dom inte har licens för detta. Kanske begära rejäla skadestånd för att de tjuvanvänder deras produkter? Men dom vill bara inte ställa upp på intervju!

Tung kritik mot speljätten: ”«Svårt att se att de kan stå för det här». - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stöld av pengar.

Eftersom staten Israel har ockuperat det som enligt FN:s resolution ska utgöra staten Palestina så är det även staten Israel som beskattar de palestinier som bor på ockuperad mark. Nu har den israeliska finansministern Bezalel Smotrich (som tillhör de högerextrema grupper som Benjamin Netanyahu är beroende av) beslutat att motsvarande 367 miljoner kronor som Israel tagit in i skatt från palestinier på Västbanken och som ska betalas ut till den palestinska myndigheten istället ska betalas ut i Israel till "offer för terrorism" som han uttrycker det.

- "Utomordentligt omdömeslöst" är reaktionen från USA. Mitt förslag till USA är att dra in bidrag till Israel och istället använda dom pengarna till att ersätta de mer än 35.000 oskyldiga palestinier som mördats av den israeliska militären i Gaza. Sedan kan man fortsätta med att använda pengarna till att återuppbygga Gaza där hälften av all bebyggelse är förstörd av ett massivt och urskiljningslöst bombardemang från Israel.

Visste ni att det i Gaza finns ett samhälle som kallas "Svenskbyn". Den har fått sitt namn av att den byggdes av svenska FN-soldater som på 60-talet verkade i Gaza och som byggdes för att assistera palestinska flyktingar som fördrivits från Israel när den judiska staten Israel skapades och man fördrev palestinier från marken dom bodde på. En mycket stor del av de som bor i Gaza är flyktingar från Israel eller ättlingar till dom.

Större delen av samhället är totalförstörd av israeliska bombningar som jämnat nästan all bebyggelse med marken. Nu berättas att även ett tältläger för flyktingar utanför samhället nu har attackerats. Det berättas att flyktingar dödats när israeliska stridsvagnar helt enkelt bara kört över tälten där dom vistades

Sätt stopp för det israeliska mördandet!

Läs:
Svenskbyn i Gaza har förstörts – Ibrahim förlorade sina släktingar. - Sveriges Radio

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 14 juni 2024

Notiser i nyhetsflödet

» Inte illa pinkat.

Att vi lever på olika planeter förstår vi när jag ser att Teslas bolagsstämma nu godkänt en utbetalning till Elon Musk på motsvarande 500 miljarder kronor. Egentligen skulle slantarna ha betalts ut för ett antal år sedan, men då stoppade en domstol utbetalningen som "orealistisk". Men nu har alltså bolagsstämman godkänt utbetalningen. För att ni ska förstå omfattningen så kan man säga att det är fyra års svensk försvarsbudget! Men jag gissar att Elon Musk behöver slantarna för att betala hyran!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Så kan det gå.

Jag såg att samtliga de anställda på Klarna som för några år sedan var fackligt aktiva har numera "köpts ut" av Klarna. Man vill helt enkelt inte ha med facket att göra på Klarna. Man tvingades till slut acceptera ett kollektivavtal med facket. Men, som sagt, fackligt aktiva är inte välkomna. Jag kan berätta att Klarnas erbjudanden är inte välkomna hos mig! Jag klarar mig utan deras sockrade erbjudande som slutar i rejäla räntor.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hon klarade sig.

Vi kan notera att rösträkningen efter EU-valet nu är färdig. Det visar sig då att nyblivna helt plötsligt liberala Anna Maria Corazza Bildt misslyckades i sin krysskampanj. Det visar sig att Karin Karlsbro lyckades behålla Liberalernas enda mandat i EU-Parlamentet. Jag undrar hur Calle röstade? Jag tyckte jag såg att han i en intervju vägrade berätta vad han skulle rösta på. Kan det vara så att Carl Bildt för familjefridens skulle röstade på Liberalerna? Fast vi har ju förstås valhemlighet!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hon misslyckades.

Den, enligt mitt menande, totalt ansvarslösa polisen Maria Rosander (SD) bedrev ju en intensiv krysskampanj för att kunna få ett av Sverigedemokraternas mandat till EU-Parlamentet. Nu blev ju valresultatet ett fiasko och total chock för SD som väl hoppades få fler platser i det nya Parlamentet. Nu lyckades dom istället precis rädda de platser dom redan hade. Och Maria Rosanders krysskampanj misslyckades. Dick Erixon slipper bli arbetslös, han får behålla sin stol i Bryssel.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Man kan inte annat än skratta.

Det finns många kommentarer och bortförklaringar som florerar efter EU-valet. En av de mer komiska läser jag i en debattartikel i Expressen av en Daniel Schatz som satt som rubrik «Flört med extremism låg bakom V:s valsuccé». Det handlar tydligen om att Vänsterpartiet tagit klar ställning för en Palestinsk stat utan att vara ockuperade av Israel. Och ett klart ställningstagande mot Israeliskt mördande av palestinier runt om i det som ska vara staten Palestina som hämnd för Hamas terrorattack. Det lockade palestinier till att rösta på Vänsterpartiet menar han. Bra gjort V! Du måste förstå Daniel Schatz att kritik av Israel är inte automatiskt antisemitism.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Men man vill gråta.

Jag såg att Ebba Busch förklarat att KD fick bättre (men uselt) stöd i EU-valet än i den SCB-undersökning som gjordes innan valet (med jätteusla siffror för KD) tack vare hennes klara ställningstagande för Europeiska värderingar och att muslimer som inte accepterar dessa kan lämna. Kan Ebba Busch berätta vad "Europeiska värderingar" är? Är det de värderingar som gäller i muslimska EU-medlemmen Bosnien? Är samiska värderingar "Europeiska värderingar"? Är synen på andra människor i Ungern "Europeiska värderingar"? Tycker du att tyska AfD har "Europeiska värderingar"? Du har blivit en äcklig rasist och islamofob Ebba Busch! Du har umgåtts för mycket med Jimmie Åkesson och Richard Jomshof!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bra tänkt Hans.

Jag ser att den högt respekterade Hans Blix tycker att Sveriges riksdag ska avvakta med att godkänna det s.k. DCA-avtalet som ger USA fri tillgång till 17 olika svenska militära baser och områden. Det ger USA rätt till att använda dessa 17 olika områden helt fritt. Dom behöver inte berätta innan, dom behöver inte förklara varför och dom behöver inte berätta vad dom har med sig när dom kommer. Dom omfattas inte ens av svenska lagar. Vi ger helt enkelt USA rätt att ockupera Sverige när dom vill utan att berätta varför. OBS att det är med USA specifikt, inte NATO. Avtalet gäller fortfarande om Donald Trump blir USA:s president. Bra tänkt Hans Blix! Mindre bra tänkt Brunblå sörja!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vem bryr sig.

Det är väl ingen som har missat att Madeleine Thérèse Amelie Josephine O'Neill med sina barn och hundar (men utan make) har återvänt till Sverige. Vem bryr sig?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 13 juni 2024

Chocksiffror och bortförklaringar

» Katastrof för Ebba Busch.

Nu har vi ju i några dagar frossat i siffror från ett riktigt val, alltså valet till EU-Parlamentet. Ett val som nog de flesta partierna trots allt kände sig nöjda med valresultatet från. Det var väl egentligen bara Sverigedemokraterna som är direkt missnöjda och kanske rent av chockade. Siffrorna från EU-valet måste för SD ha kommit som en rejäl chock. Och bortförklaringarna dröjde faktiskt lite innan man hade hittat något att skylla på - och det blev naturligtvis invandrarna. Det fanns fler förlorare, men dom kände nog snarast att dom kommit undan med en varning.

Hur som helst så tänkte jag frossa i siffror som gäller ett kanske intressantare val. Riksdagsvalet! SCB har nämligen presenterat sina siffror från deras senaste undersökning, som gjordes under senare delen av maj. SCB:s undersökning kan nog sägas vara lite mer tillförlitlig än de andra. Man frågar fler individer t.ex. Resultatet från SCB:s undersökning måste ha kommit som en chock för Ebba Busch och Kristdemokraterna. Så här ser det ut:

Socialdemokraterna 35,9% (+5,6)
Moderaterna 19,8% (+0,7)
Sverigedemokraterna 19,5% (-1,0)
Vänsterpartiet 8,2% (+1,4)
Miljöpartiet 5,2% (+0,1)
Centerpartiet 4,5% (-2,2)
Liberalerna 3,2% (-1,4)
Kristdemokraterna 2,8% (-2,5)

Färdiga åsikter - helt gratis
Siffrorna är jämförda med valet 2022. Med den jämförelsen så har vi en mycket stor vinnare - Socialdemokraterna! S har ökat med 5,6 procentenheter sedan valet 2022, vilket motsvarar två Kristdemokratiska partier. Även Vänsterpartiet har en markant ökning med 1,4 procentenheter och stärker sin ställning som fjärde största parti. Moderaterna har ökat med 0,7 procentenheter och passerar i och med det SD som degraderas till tredje plats. Miljöpartiet har i varje fall ökat om än marginellt och inom felmarginalen.

Bland förlorarna utmärker sig Kristdemokraterna som nästan är halverade sedan valet. KD är nu klart sist och har långt upp till spärren för att lyckas klamra sig kvar i Riksdagen. En intressant fråga är om det finns tillräckligt många moderata väljare som är villiga att stödrösta på KD för att rädda dom kvar? Kommer Ebba Busch att överleva? Hon har skjutit sig själv i foten lite för många gånger på sista tiden. Detta samtidigt som M slåss med SD om att vara störst? Även Centerpartiet tappar rejält, med 2,2 procentenheter. Men C håller sig i varje fall över spärrgränsen på 4%. Även Liberalerna finns bland förlorarna. Minus 1,4 procentenheter och klart under spärrgränsen även här. Hur länge dröjer det innan den socialliberala oppositionen i partiet gör klart för partiledningen att underdånigheten inför Sverigedemokraterna håller på att utplåna det Liberala partiet. Slutligen hittar vi Sverigedemokraterna på förlorarsidan. Man tappar en procentenhet och om vi lägger till resultatet från EU-valet så kan vi kanske tro att SD har nått sin höjdpunkt och det är slut på den eviga framgångssagan. Nu är det utförsbacken som gäller för rasisterna!

Bland annat KD försöker bortförklara de usla siffrorna med att det gick bättre i EU-valet, så det har redan vänt. Jag tror att Ebba ska vara försiktig med den förhoppningen. Väljarna röstar olika. Det är nog så att Ebba får hoppas på stödröster för att klara sig. Frågan är om moderater vågar stödrösta och riskera att det innebär att M blir mindre än SD.

Läs.
Partisympatiundersökningen maj 2024. - SCB
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Krysskampen.

Jag ser att Jonas Sjöstedt satt nytt svenskt EU-valrekord i antal kryss. Aldrig tidigare har någon kandidat i EU-valet i Sverige fått så många personkryss som Jonas Sjöstedt fått i årets val. Grattis Jonas! Det är välförtjänt!

Inom SD råder det hård kamp. Maria Rosander ligger egentligen inte på valbar plats, men hon har fört en intensiv personkampanj. En kampanj som fått stort genomslag eftersom hon använt polisfilmer på ett sätt som Polisen inte accepterar. Det är möjligt att hon lyckas få tillräckligt många kryss för att ta tredjeplatsen som skulle tillfallit Dick Erixon. Det finns en viss risk för att han nu blir arbetslös. Maria Rosander däremot ligger nog ganska risigt till hos sin arbetsgivare Polisen efter att ha använt filmer på ett sätt som inte är acceptabelt.

Jag såg förresten att SD:s toppkandidat Charlie Weimers var den svenska EU-parlamentariker som använt överlägset mest slantar på att göra reklam för sig på Facebook. Han har spenderat över 1,5 miljoner kronor på Facebookreklam. Det är tre gånger så mycket som den som kommer tvåa. Det räckte dåligt...

Även inom Liberalerna pågår en hård krysstrid. Anna Maria Corazza Bildt som ju plötsligt blev liberal och hamnade på andra plats på L-listan har satsat hårt på en krysskampanj. Och det är möjligt att hon kan stjäla Karin Karlsbros plats. Fast det såg nog inte så ut sist jag såg rapport från räkningen.

Vi hedrar Jonas Sjöstedt istället för dessa olika pajasar!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥