måndag 29 februari 2016

En extra dag

» NATO

Säg Nej till NATO
Just nu pågår en mycket intensiv kampanj för att få Sverige att överge alliansfriheten och istället slutgiltigt ansluta Sverige till USA:s militärunion NATO. Sverige är tillsammans med Schweiz unika på vår jord, vi har båda hållit oss utanför krig i mer än 200 år. Sverige och Schweiz har en sak gemensam, båda länderna är alliansfria och neutrala! Men detta vill alltså t.ex. våra borgerliga partier slänga på sophögen. Man vill att vi ska ansluta oss till samma militärunion som Viktor Orbáns Ungern, Recep Tayyip Erdogans Turkiet, Andrzej Dudas Polen eller det som kanske snart är Donald Trumps USA. Ett svenskt medlemskap i NATO innebär att vi förbinder oss att solidariskt ställa upp och militärt skydda dessa stater. Är detta verkligen något som skulle öka vår säkerhet? Är detta verkligen något som vi skulle önska? USA är på väg att kanske få Donald Trump som president. En högerreaktionär pajas vars politik är så extrem att t.ex. den rasistiska organisationen Klu Klux Klan förklarat sitt stöd för hans kandidatur. Ett stöd som Donald Trump inte är villig att ta avstånd från. Ett handlande som gör att Donald Trump är en rasistisk idiot. Han är också en högerreaktionär pajas vars vansinniga löften är så extrema att en f.d. CIA-chef undrar om inte militären kommer att vägra utföra dom. Bland annat har Donald Trump lovat att återinföra tortyrmetoder vid förhör. Något som förbjudits av Obama. Donald Trumps kommentar är: - "Det fungerar, och vet ni vad? Om det inte fungerar så förtjänar dom det ändå!" Om demokratiska stater sjunker till samma nivå som diktaturer så är dom ju inte längre några demokratiska stater utan bara en annan skurkstat. Men det är alltså denna stat som riskerar att få denna president som man vill att vi ska lova att militärt ställa upp för - i förväg utan rätt att själva välja. Det är en omdömeslös skandal. Behåll den svenska alliansfriheten så att vi kan hålla oss neutrala vid en konflikt.

» Vad gnäller dom om?

När man hör Högeralliansens olika politiker förfasa sig eller när man hör våra politifierade näringslivsföreträdare gnälla så låter det som om den Rödgröna politiken är en katastrof för svensk ekonomi och svenska företag. Då kanske vi ska passa på att titta lite mer på fakta. Bland annat ser jag att svenska exportföretag nu för första gången på 20 år ökar sina marknadsandelar. Det går alltså riktigt bra för svenska exportföretag. Den svenska ekonomin rullar på riktigt bra. Faktum är att den svenska ekonomin är bland den bästa av alla OECD länder. Krisgnället har helt enkelt ingen grund.

Istället är det så att den svenska ekonomin rullar på med rejäl fart. Det är snarast risk för att den ska överhettas läser jag i Svenska Dagbladet. Enligt SCB:s statistik ligger den svenska BNP-tillväxten på 4,5% på årsbasis. Däremot läser jag att eurozonen har problem. Det råder inom Euroländerna deflation.

Inga kommentarer: