torsdag 18 februari 2016

Tankar en snöig dag

» Vem behöver tuktas?

Landsorgansiationen
Ibland läser man ledare eller debattartiklar där man undrar om skribenten skämtar och försöker vara ironisk, eller om hen verkligen menar allvar. Ibland måste det hela falla ner ordentligt innan man kan ta till sig det hela. En sådan syn på vår värld är den som en Jonatan Lönnqvist gav utlopp för på Svenska Dagbladets ledarsida för några dagar sedan. Under rubriken Ett för samhället skadligt LO behöver tuktas menar den här Jonatan Lönnqvist att LO är något skadligt för oss alla. Det hela går naturligtvis ut på att Facket inte ska ha något inflytande över anställdas villkor utan dessa ska kunna dikteras av arbetsköparen med benäget bistånd från borgerliga politiker. Som ni naturligtvis förstår handlar det i grunden om fackets motstånd mot att arbetsköpare ska kunna anställa människor till svältlöner för att kunna pressa ner allas löner. Om vissa grupper ska jobba för extra låga svältlöner så kommer naturligtvis andra anställda att tvingas sänka sina löner för att få behålla sina jobb. Det är ju en naturlag enligt dessas sett att se på världen att de som tjänar lite, tjänar alldeles för mycket i motsats till de som har fantasilöner. Dom kan gärna få ytterligare lite extra förmåner. Det har alltid varit målet från borgerliga politiker att klyftorna ska öka eftersom detta är bra för samhället (tror man alltså). Samhället är då identiskt med de redan etablerade och välsituerade. Själv tycker jag att det är några andra som behöver tuktas!

» Så kan det gå när haspen inte är på

Filippinernas flagga
Den filippinska boxaren Manny Pacquiao trampade i klaveret nyligen. Han håller på att avsluta sin boxningskarriär och övergår till en politisk karriär. Om det var detta som föranledde klavertrampet kan man undra. Hur som helst liknade han i en intervju homosexuella vid djur, och menade att inte ens djur var så lågt stående att dom inte kunde skilja på män och kvinnor. Hans huvudsponsor Nike tyckte det var ett steg för långt och sade med omedelbar verkan upp avtalet med honom. Manny insåg att det var en dyr åsikt så han bad om ursäkt - för sent. Själv skulle jag vilja fråga om boxare är bättre än djur? Har han sett djur misshandla andra djur mot betalning för rena nöjet inför en blodtörstig jublande publik? Nä, så djupt sjunker inte ens djur. Jag ska inte ta upp ämnet om hjärnskador hos boxare...

» Tillåt mig glädjas

Ibland har man rätt att glädjas i all bedrövelse. I söndags kunde vi glädjas över Sverigedumokraternas minussiffror i Sifo:s väljarundersökning för Svenska Dagbladet. I dag är det dags att glädjas åt ett ännu större tapp i den undersökning som YouGov gör för Metro. SD tappar 3,5 procentenheter från förra månaden. Däremot har Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ, Kristdemokraterna och Liberalerna ökat. Även Centern tappar medan Socialdemokraterna och Moderaterna i stort sett står stilla. När vädret är uselt, ryggen värker och näsan rinner då gäller det att hitta något att glädjas över!

Sverigedumokraterna

» Dagens Sverigedumokrat

Dagens utmärkelse till dagens Sverigedumokrat går till Stefan Vestling, som är SD-politiker i Norberg. Han åtalas nu för hets mot folkgrupp sedan han på SD:s lokala Facebooksida t.ex. konstaterade att för muslimer är det fritt fram att våldta otrogna kvinnor som man vill. Själv begriper Stefan Vestling ingenting. Han kan inte förstå att han blivit anmäld ens. Själv kanske jag skulle sprida åsikten att för sverigedumokrater är det fritt fram att misshandla icke-svenskar. Som Stefan Vestling avslöjar i sitt Facebookinlägg: - "Snacka om sjukt parti"! Fast det är klart Stefan snackar om sjuk religion. Undrar om jag blir anmäld för hets mot folkgrupp från Stefans vänner? Men, som Stefan själv skyller på, sverigedumokrater är ingen folkgrupp - dom är ju inte ens folk tycker jag.

Inga kommentarer: