fredag 5 februari 2016

Snart är det helg

» Centern på villovägar, eller?

Inom moderaterna finns en mycket stark opinion för att Högeralliansen ska liera sig med Sverigedumokraterna i syfte att störta Stefan Löfvens Rödgröna regering och istället bilda en Högerregering. Enligt denna, uppenbart mycket starka opinion från moderata kommunpolitiker, skulle en gemensam Högeralliansbudget få stöd från Sverigedumokraterna och på så sätt skulle Stefan Löfvens regering tvingas avgå. Sedan kan då Högeralliansen ta över med aktivt stöd från Sverigedumokraterna. Något som man uppenbarligen bedömer som ska kunna ske utan några större risker. Nu inser dock de ledande inom Högerallianspartiernas ledning att det inte är så enkelt som en del moderata kommunpolitiker vill få det till att framstå.

Säg Nej till ytterligare högersväng
Först ska man få ihop en gemensam budget mellan de fyra, Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna. Och, det är inte så lätt som det låter. I många frågor står partierna mycket långt ifrån varandra. Vi behöver t.ex. bara titta på frågan om flyktingmottagandet. Något förenklat står Moderaterna och Kristdemokraterna på en sida om den Rödgröna regeringens officiella politik medan Centern och Folkpartiet står på den andra sidan. Att tro att dessa fyra partier ska kunna enas om en gemensam politik i den frågan - som sedan skulle stödjas av Sverigedumokraterna, är verkligen en sensation. En Högeralliansregering skulle ju vara helt beroende av ett aktivt stöd från Sverigedumokraterna för att överleva. Och detta kan inte vara lätt eller trevligt. Annie Lööf och Centern (och även Anna Kinberg Batra och moderaterna) inser helt enkelt att en Högeralliansregering som skulle försöka ta över (som ju alltså kräver ett aktivt stöd från Sverigedumokraterna) utan ett nyval skulle misslyckas totalt. För de Rödgröna partiernas opinionssiffror skulle en sådan regering vara lösningen på dagens dåliga siffror. Situationen i Sverige är helt enkelt sådan att det kvittar vilken politik som förs, de som styr får skulden för allt ont utan att få beröm för det goda som man genomför.

Men, kanske håller även Centern på att närma sig Sverigedumokraterna? Helgens nazistinfluerade demonstrationer och aktiviteter innehöll ju även en centerpartist som höll tal tillsammans med alla de andra nazisterna, rasisterna och liknande dräggen. Omdömeslösa finns det många, både här och där. När Adolf Hitlers Nazistparti kom till makten i Tyskland en gång i tiden skedde det eftersom dom andra inte tog hotet på allvar.

Centern har ju just nu sina partidagar och deras stora lösning när det gäller flyktingmottagandet är att nyanlända ska jobba för lägre lön än andra. Att dom inte kan försörja sig gör inte så mycket. Bara dom får sysselsättning. Och sedan slår man ju två flugor i en smäll. Får en grupp mycket lägre lön än andra så innebär detta ju att konkurrensen om jobben gör att även andra tvingas acceptera lägre lön om dom ska få något jobb. När man kommit så långt har man uppnått syftet, mer pengar kvar hos arbetsgivaren och lägre lönekostnader. Fast så smart är det ju faktiskt inte. Men så är ju inte heller Centern kända för att vara så smarta alltid.

» Bedragare del 266

Ibland får man allra senaste vetenskapliga rön. Och ibland händer det att man får ett rejält gott skratt när man läser vad folk kan använda för argument för att få sålt skit till mig. Huruvida detta är på skämt, ett blufförsök eller helt enkelt vanligt bedrägeri vet jag inte. Men det är i varje fall spännande att få veta att man inte ska äta sallad eftersom man blir tjock av detta:

"Healthy"Brecfast Food Making You SWELL Up

You might not believe this...
But salads actually force your body to store fat
You may argue that salads are low calorie foods...

That's true (to a certain extent).

However, latest research proves that eating salads
regularly damages this organ in your body...

Salad gör dig fet
And causes you to gain weight.

Could This Be The Reason Why It's Hard To Lose Weight?

Breakthrough Research
Why Eating Salad Makes You Fatter

Click Here

This mail is not intendet for CANADA Recidency

Lite tankegrodor och liknande kan man hitta. Riktigt spännande blir det när man ser att man i mejlet INTE vänder sig till kanadicker! Finns det något speciellt med detta? Blir speciellt kanadensare inte tjocka av sallad? Eller kan det vara så att Canada har någon speciell lagstiftning som gör att det är illegalt att försöka lura dom? Hur som helst, släng skiten i papperskorgen. OBS att felstavningen av ordet "Breakfast" i början är INTE mitt skrivfel. Det står så i mejlet!

Mejlet får mig för övrigt att tänka på EU:s Hälsobyrå som ju i dagarna deklarerade att det inte fanns något samband mellan att äta socker och att bli överviktig (som ni kan se ovan är det istället sallader man blir överviktig av). Det fanns, enligt EU:s Hälsobyrå mängder med undersökningar som visade på att det inte fanns något samband. Att fyra av dessa fem undersökningar hade finansierats och utförts på uppdrag av den internationella sockerindustrin har ingen som helst betydelse. För övrigt vet ni väl att choklad utvinns ur kakao, som är en växt. Alltså är choklad en utmärkt ingrediens i sallader. Vilka alltså gör oss överviktiga.... be mig inte få ihop resonemangen - men dom är kiff (som vi säger här i Skåne om sån't som är kul)

» Vad är viktigt?

Det är alltid spännande att följa debatten. Varje dag drunknar människor på Medelhavet i sin kamp för att kunna få ett tryggt liv. Människor dör i bomber i Syrien, i Jemen, i Afghanistan och på många andra håll i världen. I Sydamerika sprider mygg nya dödliga sjukdomar. Nedskräpningen av våra hav når nya höjder. Och i Sverige har Anna Book fått sitt bidrag till Melodifestivalen diskat eftersom det redan deltagit i en annan Melodifestivaluttagning på annat håll och alltså inte var en ny låt som gäller i reglerna. Och det är DETTA som är den stora skandalen och katastrofen!

Inga kommentarer: