tisdag 23 februari 2016

Fortsättning följer

» Inte populärt

I går tyckte jag till om att förre Scania chefen och tillträdande ordföranden i Svenskt Näringsliv Leif Östling insåg att våra borgerliga partiledare Annie, Anna, Ebba och Jan "inte förstår riktigt svensk arbetsmarknad och traditionen på den svenska arbetsmarknaden" när dom går ut och genom lagstiftning kräver sänkta lägstalöner för t.ex. ungdomar och invandrare. Ett intelligent yttrande från en ansedd företagsledare. Men, så har han tydligen en gång i tiden varit medlem i SSU!

Men, yttrandet blev tydligen inte populärt hos alla de som främst vill skydda sina egna höga löner på alla andras bekostnad. I dag kan vi läsa att Svenskt Näringslivs VD Carola Lemne håller inte alls med. - "Han är inte ordförande än" är hennes kommentar. Att med en månadslön på 490.000 kronor komma och tycka att andra människor ska jobba för svältlöner på kanske under 15.000 är ju faktiskt skamligt. Dessutom är det ju ganska okunnigt att inte begripa att om man ger möjlighet för arbetsgivarna att anställa människor till ännu lägre löner än i dag så kommer många arbetsgivare att välja att anställa dessa istället för de som redan har de lågavlönade jobben. Som så tvingas acceptera lägre löner för att få behålla sina jobb. Det som håller ekonomin igång är att vi har slantar att konsumera för. Ju lägre löner desto mindre konsumtion, dvs mindre efterfrågan på varor och tjänster. Jag tror faktiskt att jag håller på att det är Leif Östling som visat att han begriper något.

» Kluvna liberaler

Något annat jag tyckte till om igår var Liberalerna i Stockholms klavertramp som i princip gick ut på att i sann liberal anda tillåta t.ex. incest och nekrofili. Mottagandet från resten av vårt samhälle var nog inte direkt upplyftande för de s.k. liberala ungdomar som tyckte att dom kommit på något smart för att få publicitet. Puckon kallar Liberalen Carl B Hamilton dom och fortsätter med: - "Vilka fler samhällsutmaningar står på topp 100-listan? Sex med flodhäst?". Som resultat kastades Carl B Hamilton ut från en LUF-grupp på Facebook! - "Du vinkar adjö till förnuftet" kommenterar KDU:s Cecilia Johnsson dumheterna med. Själv konstaterar jag bara "att vara liberal är att vara kluven".

Inga kommentarer: