tisdag 1 mars 2016

Ny månad - nya utmaningar

» Rökare som egoistiska svin

Cigarettfimp
Äntligen har utredningen som skulle se över tobakslagen nu lagts fram. Och som väntat blir det nya begränsningar i försäljningen av tobaksprodukter och var man får lov att röka. I fler utomhusmiljöer kommer vi som inte röker att slippa stanken från dessa pestspridare. Det handlar också om begränsningar i exponeringen i affärer av tobaksprodukter. Av kommentarerna till utredningsförslaget att döma verkar de flesta vara positiva till inskränkningarna. Även rökare ser positivt på inskränkningarna. Och de flesta av oss icke-rökare är överlyckliga.

Men, det finns dom som är mindre glada. Moderata ungdomsförbundet MUF vräker ur sig: - "Idioti och förmynderi"! Det är ord och inga visor. MUF:s ordförande Rasmus Törnblom fortsätter med: - "Gabriel Wikström är en förbudsfanatiker som verkar vara rädd för det mesta". Gabriel Wikström är alltså den minister som fått utredningen, medan utredningen gjorts av Göran Lundahl. Jag gissar att MUF känner sig oroade över LUF:s succe med kravet på att tillåta incest och nekrofili så nu måste man själva få publicitet genom att gå ut till storms för rätten att röka och snusa fritt utan inskränkningar.

Jag ser med glädje fram emot ett förbud för rökning på järnvägsperronger och vid busshållplatser. Jag har under en tid medvetet studerat rökare medan jag stått på perronger och väntat på tåg eller vid busshållplatser och väntat på buss. Vad gör rökaren med fimpen när hen har rökt färdigt? Jag har under den här tiden som jag detaljstuderat detta inte sett en enda rökare som INTE bara släppte fimpen på marken. Det är uppenbart att tobaksröken angriper hjärncellerna när man andas in den. Jag är övertygad om att t.ex. de flesta godisätare slänger godispapperet i en papperskorg. De flesta som dricker något ur en flaska eller burk slänger sin förpackning i en papperskorg. Men en rökare släpper bara fimpen på marken. Rökare är egoistiska svin.

» Hotet mot vår säkerhet

USA står för ungefär 40% av världens totala militära utgifter. Ryssland står för 5%. USA riskerar just nu att få en reaktionär pajas som Donald Trump till president. Är det mer än jag som känner en skräck för denna framtidsutsikt som får nackhåren att resa sig?

Inga kommentarer: