måndag 22 februari 2016

Ny vecka, nya dumheter

» En sanning till Annie, Ebba och Anna

De borgerliga partierna har på löpande band kommit med förslag på att sänka lägstalönerna som ett sätt att skapa jobb till ungdomar och invandrare. Borgerliga ekonomer har inte varit sena med att hänga på Annie Lööf, Anna Kinberg Batra, Ebba Busch Thor och Jan Björklund. Att pressa ner lönerna för de som tjänar mindre har alltid varit ett mål bland borgerliga politiker. Däremot har man inte själva erbjudit sig att sänka sina egna löner. Att föreslå en lagstiftning som skulle ge vissa svaga grupper så låga löner att dom skulle få svårt att leva på denna är naturligtvis direkt skamligt. Men det finns faktiskt de som tänker längre än vad näsan räcker. I en intervju i Dagens Industri ger gamle Scania chefen och Svenskt Näringslivs tillträdande ordförande Leif Östling sin syn på saken. Han avfärdar de borgerliga partiledarna förslag som i det närmaste okunnigt:

- "De förstår inte riktigt svensk arbetsmarknad och traditionen på den svenska arbetsmarknaden"

Det är ord och inga visar när han avfärdar Annie Lööf, Ebba Busch Thor och dom andra. Lyssna och lär!

» Kluvna liberaler

- "Att vara liberal är att vara kluven" är ett ganska klassiskt uttryck av den gamla folkpartiledaren Gunnar Helén. Sedan dess har ju det gamla Folkpartiet ytterligare betonat sin kluvna inställning till världen genom att ta sig namnet Liberalerna. Om det är denna kluvna inställning till vår värld som fått Liberalernas ungdomsförbund i Stockholm att på sitt årsmöte i helgen besluta att det ska vara tillåtet med incest och nekrofili låter jag vara osagt. Enligt LUF:s förslag ska det inte längre vara förbjudet med sex mellan syskon. Så länge dom är över 15 år och båda är med på det så ska förbudet i lagstiftningen strykas. Ett förbud som finns i de flesta länder och som grundar sig på både moral och rent medicinska risker. Vidare anser LUF i Stockholm att nekrofili ska kunna tillåtas under vissa omständigheter. Nekrofili avser sex med döda. LUF:arna anser att man inför sin död ska kunna testamentera sin kropp till t.ex. forskning, till museum eller till att ha sex med. Som sagt, att vara liberal är att vara kluven!

» Dagens Sverigedumokrat

Jag använder mer eller mindre konsekvent "Sverigedumokraterna" och inte "Sverigedemokraterna". Detta beror inte bara på min syn på sverigedumokratisk politik utan också på det faktum att använda ordet "Demokrati" i samma mening som att skriva om SD är en ren förolämpning mot demokratiska principer. Ett exempel är det här citatet från förre SDU-ledaren Robert Vesterlund:

- "Börja med att gripa nuvarande regering, liksom senaste, och lås in dem i säkert förvar och ändra denna skuta ur sin vilsna kurs så kanske vapnena kan få vila sen. Annars är det bara börja öka beväpningen än mer."

Detta är alltså synen på hur demokrati ska fungera. Man ska alltså låsa in demokratiskt utsedda politiker och ta till vapen mot demokratin? Sverigedumokraterna står INTE för demokrati och ordet "demokrati" ska inte heller användas i samband med denna pöbel.

Inga kommentarer: