torsdag 25 februari 2016

Vårt goda samhälle

» Dom som har får ännu mer

Just nu har vi krav på en lagstiftning som kräver sänkta lägstalöner för utsatta grupper. Jag har tyckt till om detta ett antal gånger tidigare. Dom som kräver den här lagstiftningen är samma personer som annars kräver sänkta lägstalöner, begränsade löneökningar och återhållsamhet när det är lönerörelse. Om dom som arbetar ihop det hela får mindre andel av slantarna så blir det ju mer över till andra. Nu ser jag att LO granskat hur lönerna utvecklats och gjort en jämförelse med hur de högsta VD-lönerna utvecklats. Jag gissar att ni kan gissa er till hur den jämförelsen utfaller. Jomenvisst är det så att skillnaderna ökar och ökar och ökar. Toppdirrarna fortsätter att roffa åt sig fantasilöner som dom inte kan ha någon nytta av samtidigt som samma girigbukar kämpar hårt för att "fotfolket" inte ska få för mycket. Gärna ingenting. Helst mindre! Fast Borgerliga politiker och debattörer (och uppdragsgivarna inom näringslivets toppskikt) håller naturligtvis inte med. I ett debattinlägg hos SVT skriver Rebecca Weidmo Uvell (som kallar sig Borgerlig opinionsbildare) under rubriken "LO – sluta vilseleda om vd-lönerna" att de flesta vd:ar jobbar i mindre företag och inte alls har dessa fantasilöner. Men det är ju just att de stora girigbukarna högst upp i löneligan roffar åt sig så extremt - och allt mer - som LO pekar på. Inte att vd:n för Västra Ingelsträdes Bygg AB av med 3 anställda inte tjänar så mycket. Men det faktum att vissa roffar åt sig allt mer verkar inte ens Rebecca begripa.

» Jo, kanske är det så

Nationalekonomen (och borgerliga debattören) Stefan Fölster har skrivit en krönika i den borgerliga Östgöta Correspondenten där han slår fast att: - "Sverige brakar ihop – men för mig går det bra". Man kan ju tolka detta som att han menar att han är privilegierad så att det går bra för honom medan det går illa för nästan alla andra. Men det är faktiskt inte så han menar. - "I nästan alla avseenden går det bättre för Sverige än på decennier, ändå lever många i villfarelsen att det går åt skogen med landet." Så inleder han sin krönika. Han förklarar dock inte varför hans egna politiska idoler inom det borgerliga blocket då gnäller så mycket när det i själva verket går riktigt bra för det Rödgrönt styrda Sverige. Detta är en mycket intressant fråga att ställa till Stefan Fölster. Men han har faktiskt en hel del poänger. Genom främst media och en del politiker med sin egna agenda luras vi i att det är sämre än vad det är. Stefan Fölster påpekar hur vi t.ex. blir allt mer rädda för brottslighet samtidigt som allt färre faktiskt utsätts för brott. Många går och är rädda för terrorbrott, samtidigt som vi inte blir utsatta för det utan det är mycket farligare att köra bil i trafiken. Även inom trafiken minskar dessutom dödsoffren. Så sluta gnäll Annie, Anna, Ebba och Jan - lyssna på Stefan Fölster!

» Bedragare del 274

Tror dom att jag är dum? Dom försöker inbilla mig att jag ska få 80 kronor lotter för 2 kronor samtidigt som det är 5 gånger högre vinstchans och dessutom "garanterat vinnartal". Vad nu detta innebär? Man måste vara rejält korkad för att gå på det här.

vinstutbetalning.

Svenska Lotto Spel info@cowpromotion.biz

Hej

Vi skriver till dig för att du är utvald till att deltaga i Svenska Spel´s Onsdags och Lördags lotto, på några helt exklusiva villkor.
Vi ser nämligen till att du får följande:
-ett garanterat vinnartal
-5 gånger så större vinsterchanser
-automatisk besked vid vinst.

Utöver detta gör vi dig uppmärksammad på att ditt pris endast är 2 kr för hela 2 veckor, i motsättning till de normala 80 kr.

Klicka här och spela!

Vi kan nog vara eniga om att vi kommer att bli lurade. Låt det hela gå i skräplådan tillsammans med alla de andra spelerbjudanden som trillar in i mejllådan. Ett mejl som innehåller "speciellt utvald" och "exklusiva villkor" och liknande överdrifter är nästan undantagslöst en bluff.

Inga kommentarer: