söndag 14 februari 2016

Alla hjärtans dag

» Dagens gissningstävling

Det var ett tag sedan jag ägnade utrymme åt den uppsjö av mer eller mindre tillförlitliga väljarundersökningar som görs. Dels eftersom det egentligen är farligt att lägga för stor vikt vid dessa, och dels eftersom det ju onekligen inte har varit särskilt kul läsning heller. Men, någon gång får man jag väl trots allt ta mig tiden att studera det hela lite mer noggrant. I dag publicerar Svenska Dagbladet sin undersökning som görs av Sifo. Och eftersom den dessutom är lite mindre tråkig läsning än de senaste så kan vi väl fundera lite över vad den innebär. Vad vi kan se är att Moderaternas uppgång nått max för tillfället samtidigt som Socialdemokraterna åter vänt uppåt och nu är partierna jämnstarka. Den Sverigedumokratiska uppgången är över och partiet tappar rejält. Vänsterpartiet är fortfarande fjärde största parti och alltså störst av de mindre partierna. Kristdemokraterna har åter trillat ner under spärren där man vanligtvis ligger och tröskar tills ett antal "Kompis 4%" räddar dom kvar i samband med val. En annan sak vi kan konstatera är att Moderaternas tre gamla stödpartier (C + L + Kd) är sammanlagt exakt lika stora som Moderaternas nya stödparti Sverigedumokraterna är ensamma. För en månad sedan var Sd ensamma större än de tre röstboskapen.

Stefan Löfven funderar på om han ska börja föra sosse-politik
Moderaterna får 25,4% (-0,2), Socialdemokraterna 25,2% (+2,0), Sverigedumokraterna 16,6% (-1,6) av de tre stora. Sedan följer Vänsterpartiet med 7,5% (-0,6), Centerpartiet 7,1% (+0,3), Miljöpartiet 6,5% (+0,6), Liberalerna 6,0 (+-0) och till slut Kristdemokraterna 3,5% (-0,9). Vi kan konstatera att de fyra partier som tidigare utgjorde Högeralliansen förra månaden hade ett försprång över det som kallas de Rödgröna partierna med 5,6 procentenheter. Ett försprång som nu krympt till hälften, 2,8 procentenheter. Det mest glädjande är väl att den sverigedumokratiska uppgången har vänt och Sd har tappat långt utöver felmarginalen. Ett tapp som INTE gått till de andra högerpartierna.

I Svenska Dagbladet gläds kommentatorn Göran Eriksson över att: - "Kinberg Batra knäckte SD-koden". Det han baserar detta på är att för två månader sedan skiljde det bara 3 procentenheter mellan M och Sd, ett gap som växt till 9 procentenheter på kort tid sedan M växt (förra månaden) och Sd nått sitt max och nu krymper. Detta har skett genom att lägga sin politik så nära sverigedumokraternas att man uppenbarligen stjäl deras väljare. Om detta är något att glädjas över kan ju ifrågasättas. Jimmie Åkessons ihärdiga försök att officiellt förvandla det gamla nynazistiska Sd till ett konservativt högernationalistiskt parti har haft vissa framgångar. Men hela tiden kan man också se vilken typ av supportrar och medlemmar som ryms i partiet. Det hela är egentligen bara en fasad för att försöka måla över alla vidrigheter som ryms i partiet.

» Civilisationens högborg

I vår civilisations högborg, United States of America, pågår just nu den maratonföreställning som kallas amerikanska presidentval. Just nu håller de båda ledande partierna på att välja ut vilka kandidater dom ska ställa upp med i det kommande presidentvalet. Och detta är något som bör studeras av psykologer på nära håll. Det är en daglig spridning av gödsel om sina motkandidater som vore helt omöjlig i något annat land. Att se hur kandidater från samma parti kastar så mycket smörja över sina egna partikamrater är en skrämmande upplevelse. Kandidater med åsikter och bakgrunder som skulle diskvalificerat dom från alla offentliga uppdrag i andra demokratier kan här upphöjas till möjliga presidentkandidater från något av de två ledande partierna. När man hör de värsta "övertrampen" blir man mörkrädd. Är det verkligen en realistisk tanke att världens starkaste supermakt USA inom kort ska kunna styras av en Donald Trump eller Ted Cruz? Jag blir mörkrädd!

» Bedragare del 267 - part two

Den 6:e februari presenterade jag det kontaktmejl som jag då fått från en Veronyka. I dag har jag fått (minst) fyra till exakt likalydande kontaktmejl från Sveetlana, Luda, Mari och Danielle nästan exakt samtidigt till fyra olika varianter av min e-postadress. Alla fyra tjejer har samma kontaktadress som leder till något som heter earningmoneyonlinewithken.com. Vem som ska tjäna slantar har jag dock ingen aning om. Men jag gissar att det inte är jag i varje fall utan snarare är det så att det blir jag som får stå för fiolerna. Alltså kan Veronyka, Sveetlana, Luda, Mari och Danielle (och alla de andra som säkert står som undertecknare till någon av er andras mejl) dra åt skogen. Jag slänger skiten i papperskorgen.

» Jag älskar er alla

I love you

Inga kommentarer: