tisdag 31 januari 2023

Rasisternas fula tryne

» Vi vet alla vilka dom är.

Det som skiljer när Sverigedemokrater och moderaten Maria Malmer Stenergard uttalar sig om människor av annat ursprung än svenskt och när normalt funtade människor uttalar sig är att dessa rasister vägrar att se det positiva för Sverige från alla invandrare utan istället ser man bara det negativa. Jag tänkte på detta när jag läste en kort insändare i dagens Helsingborgs Dagblad. Så jag tänkte citera dessa kloka tankar utan att ha inhämtat tillstånd från författaren. För säkerhets skull så skriver jag inte ut namnet. Så här skriver alltså denna tänkande person:

- "Efter två veckor på två olika sjukhus i Skåne har jag förstått vilken enorm betydelse våra invandrare har för sjukvården. De jag träffade har kommit bland annat från Iran, Afghanistan, Iran, Serbien och Etiopien och finns på alla nivåer inom vården och bidrar till Sveriges välstånd. Flera vårdavdelningar står halvtomma på grund av personalbrist. Det skulle vara ännu värre utan dessa invandrare."

"Jag har nu fått reda på att detsamma gäller barnomsorg, äldreomsorg och skola. Det finns många områden även inom det privata, där invandrarna gör ett ovärderligt jobb. Det finns dessutom mycket yrkeskunskaper och ambitioner hos invandrarna, som skulle kunna bli mycket mer betydelsefulla för Sverige om de fick chansen att visa det."

"Med den nya regeringen och främlingsfientliga stödparti blir det mycket svårt. De vill ju inte ha mångfald utan föredrar enfald."

Ytterst kloka ord, som nog tyvärr inte biter på vår främlingsrädda migrationsminister Maria Malmer Stenergard och hennes vänner inom Sverigedemokraterna. Tyvärr är det just hon som på uppdrag av det främlingsfientliga och rasistiska Sverigedemokraterna styr den svenska politiken på det här området.

Sven Tycker kloka tankar

Jag kan bara tillägga till dessa främlingsrädda rasister att det är just en av dessa invandrare som kanske är din tandläkare, som är din busschaufför, som sitter i kassan när du handlar, som är polisen som rycker ut på larmet, som är apotekaren som betjänar dig när du ska lösa ut din medicin, som är ordningsvakten i köpcentrumet när du handlar, som är pizzabagaren när du beställt pizza, som kör tåget när du ska till jobbet, min granne som är den som faktiskt städar upp utanför porten efter idioterna som slänger sina fimpar och uppräkningen kan fortsätta hur länge som helst. Det är kanske till och med din närmaste arbetskollega?

Var inte så förbaskat rädda för den som inte är exakt som dig! Se istället det positiva vi alla gör. För övrigt är vi nog allihop invandrare om vi går ett antal generationer tillbaka. Själv härstammar jag bland annat från vallonerna som kom till Sverige för att jobba en gång i tiden.

Inga kommentarer: