tisdag 24 januari 2023

Inget ont

» Som inte för något gott med sig.

Den danska pedofilen och islamofoben Rasmus Paludan är en sjuk komplett idiot. Och en misslyckad sådan. Han drivs av ett stort hat mot miljarder av människor och har som enda syfte med sina "aktioner" att skapa bråk och att förolämpa människor. Han missbrukar den mycket vidlyftiga svenska yttrandefriheten på ett sätt som är skamligt. Det är på gränsen till att jag faktiskt tycker att han går över gränsen till denna yttrandefrihet. Och, han är som sagt totalt misslyckad. Hans parti Stram Kurs fick i det danska folketingsvalet 156 röster totalt. Det är mindre än Kalle Anka-partiet får i Sverige. Danska polisen lade totalt 40 miljoner kronor på att skydda honom under hans valturné.

Älska din nästa
Det känns därför mycket obehagligt att medge att hans senaste övertramp kanske fått två positiva effekter. Jag har funderat länge på om jag ska ägna utrymme åt det här på Sven Tycker.

I. Sveriges NATO-medlemskap. Genom sitt grova hat mot muslimer har han kanske lyckats reta upp Mr Erdogan of Turkey så mycket att han inte utan att helt förlora ansiktet kan acceptera ett svenskt medlemskap i NATO. ALLA tidigare medlemmar måste ju rösta för nya medlemmar. Nu börjar det till och med höras röster från Finland om att man där kanske accepterar att ensamma gå med i NATO utan att invänta att Sverige gör det samtidigt. Annars har det ju hela tiden framförts att Sverige och Finland ansluter sig samtidigt. Nu tror jag tyvärr inte att det går dit. För NATO är det av yttersta vikt att både Sverige och Finland kommer in som medlemmar. Det är helt enkelt så att det är viktigare för NATO att få med Sverige och Finland än vad det är för Sveriges (och Finlands) säkerhet att bli medlemmar i NATO. Alltså kommer NATO-ledningen (dvs Washington) att dra åt tumskruvarna på Mr Erdogan of Turkey om han krånglar för mycket. Men, som sagt, jag hade gärna sett att Rasmus Paludan hade lyckats med att sätta stopp för ett svenskt medlemskap i NATO.

II. Förhållandet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Ulf Kristerssons hårda kritik av Rasmus Paludans grova förolämpning av alla muslimer fick Jimmie Åkesson till att ta till orda. Hatet mot muslimer delar ju Rasmus Paludan med Sverigedemokraterna. Det var ju till och med en aktiv sverigedemokratisk sympatisör (Chang Frick) som stod till tjänst med att betala ansökningsavgiften för Rasmus Paludans ansökan om polistillstånd för att elda upp ett exemplar av Koranen utanför Turkiets ambassad. Han stod också bakom Rasmus Paludans flygbiljett till Stockholm. Om Rasmus Paludan lyckas få till stånd en rejäl fnurra på tråden mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna så har han ju uppnått något positivt. Kanske ser Ulf Kristersson vad det är han lyckats släpa in i värmen? SD är inte ett parti som tror på alla människors lika värde, SD är ett rasistiskt och populistiskt missnöjesparti. Kanske inser Ulf Kristersson det nu. Fast här är jag också pessimist. Makten, med stort M, är viktigare för Ulf Kristersson!

För övrigt såg jag att flera av de ledande kriminella som är aktiva i de olika gängkrigen i Stockholm gömmer sig i just Turkiet. Där dom kan styra över sina kriminella gäng sittande i säkerhet. Den s.k. Kurdiska räven som är uppvuxen i Sverige har genom att investera stora delar av sina intjänade pengar i Turkiet fått turkiskt medborgarskap och kan sitta säker i Turkiet trots efterlysning i Sverige.

Läs:
Chang Frick betalade för Paludans flygbiljett – fegade sedan ur. - Dagens ETC

Inga kommentarer: