onsdag 1 februari 2023

Ättestupan nästa

» Den digitala diktaturen.

Jag ser att vår härliga moderna högerregering vill utreda om man inte ska ställa krav på alla medborgare i Sverige att dom skaffar sig en digital brevlåda. - "Det är angeläget att offentlig verksamhet följer med i den digitala utvecklingen och arbetar för att digitala försändelser är säkra. En ökad användning av digital post har dessutom stor besparingspotential, och det är därför viktigt att öka användningen", säger civilminister Erik Slottner.

Utredningen ska utreda förutsättningarna för att myndigheter, kommuner osv ska vara skyldiga att skicka elektroniska försändelser till digitala brevlådor och att kräva av privatpersoner och företag att dom ska skaffa en digital brevlåda.

Varför inte samtidigt införa någon form av ättestupa för alla som inte hänger med i den digitala världen (eller inte vill tvingas hänga med i den digitala utvecklingen). Jag rekommenderar den gode Erik att ta ett samtal med sin farmor och morfar osv och deras vänner på åldreboendet och höra vad dom tycker!

Sedan kan jag ju inte låta bli att tycka till lite om den senaste väljarundersökningen jag sett. Det är Dagens Nyheter som ger uppdraget till Ipsos. Så här ser det ut:

Socialdemokraterna 37%
Moderaterna 18%
Sverigedemokraterna 18%
Vänsterpartiet 8%
Centerpartiet 5%
Miljöpartiet 4%
Liberalerna 4%
Kristdemokraterna 4%

DN/Ipsos publicerar bara hela procenttal. Vi kan notera att Socialdemokraterna nu ensamma är större än Moderaterna och Sverigedemokraterna tillsammans. Samtidigt är Vänsterpartiet ensamma lika stora som Den Brunblå sörjans småttingar Liberalerna och Kristdemokraterna tillsammans. S+V är alltså ensamma större än hela den Brunblå sörjans fyra partier.

Läs:
Regeringen vill utreda en skyldighet att använda digital post. - Dagens Juridik
DN/Ipsos: Nytt tapp för Centern inför partiledarvalet. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: