onsdag 25 januari 2023

Uffe och Jimmie

» Vem ska bestämma?

Jag tänkte fortsätta lite att utveckla gårdagens tyckerier om effekterna på Sveriges ansökan till NATO efter Rasmus Paludans vidrigheter, och förhållandet mellan Ulf Kristersson och Moderaterna å ena sidan och Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna å andra sidan.

Vad vi kan notera är att Ulf Kristersson tog mycket skarpt avstånd från Rasmus Paludans vidrigheter:

- "Yttrandefrihet är en grundläggande del av demokratin. Men det som är lagligt är inte nödvändigtvis lämpligt. Att bränna böcker som är heliga för många är en djupt respektlös handling. Jag vill uttrycka min sympati för alla muslimer som är kränkta av det som har hänt i Stockholm i dag".

En syn som jag håller fullständigt med om. En intressant fråga är om Ulf Kristersson använde samma ordval och gjorde samma avståndstagande när Rasmus Paludan turnerade runt i Sverige och brände koraner tidigare? Jag kan inte minnas något sådant. Handlar avståndstagandet från Ulf Kristersson just om ett avståndstagande från Rasmus Paludans vidrigheter eller det handlar om nytt fjäskande för Mr Erdogan of Turkey?

Sven Tycker - helt gratis
Hur som helst är uppenbarligen Jimmie Åkesson upprörd. Det har ju allt mer framkommit att hela idén med koranbränningen kom från SD närstående kretsar. Det var kretsarna kring SD:s egen gödselspridare Riks-TV och den högerextrema sajten Nyheter Idag, som Chang Frick ligger bakom, som föreslog för Rasmus Paludan att åka till Stockholm och elda upp koranen. Det var Chang Frick (som alltså är programledare på SD:s gödselspridare Riks-TV) som stod för kostnaderna. Vi kan kanske förstå hur det kommer sig att Jimmie Åkesson är så upprörd över att Ulf Kristersson tar avstånd:

- "Jag kommer att ta upp detta utspel med statsministern och meddela hur jag och Sverigedemokraterna ser på den här typen av undfallenhet gentemot islamistiska krafter, i och utanför Sverige."

I sverigedemokratiska ögon och i Jimmie Åkessons värld så är alla muslimer islamister. Det finns ett hat inom dessa kretsar mot allt som har med islam och muslimer att göra. Det handlar om ren islamofobi och ren rasism. Det är det här partiet du har släppt in i Maktens korridorer Ulf Kristersson. Det är DU som får ta ditt ansvar nu Uffe!

Kanske får Migrationsministern Maria Malmer Stenergard göra en omprioritering. Maria Malmer Stenergard ska ju tillsammans med Sverigedemokraternas Henrik Vinge dra igång en reklamkampanj i utlandet för att berätta om hur illa det går för de som får för sig att försöka söka sig till Sverige. Kanske får man omprioritera pengar och istället försöka förklara vad svensk yttrandefrihet innebär. Sverige är ett demokratiskt samhälle kan man ju berätta. Kanske ska man samtidigt hålla tyst om att ett rasistiskt muslimhatande parti sitter bakom regeringen och drar i tåtarna.

För övrigt så såg jag ännu ett exempel på att den ekonomiska krisen inte drabbat alla i vårt land. Soppköken och liknande har full rulle. Men andra är lite mer gynnade. Jag såg att en garageplats på 12 kvadrat på Östermalm i Stockholm just sålts för 3 miljoner kronor! Undrar vad bilen som ska parkeras där kostade? Men det finns tydligen en gräns även i det här lyxsegmentet, en annan garageplats på Östermalm ligger ute till försäljning för 4 miljoner. Men den är inte såld än... Men nu får ju dessa lite lägre skatt så den går kanske snart.

Nu när lönen kommer i dagarna så kan det vara intressant att se vilken skillnad som gäller för olika svenskar. Den som tjänar 20.000 kronor får en skattehöjning med 72 kronor. Den som tjänar 32.000 får höjd skatt med 24 kronor. Den som tjänar 50.000 kronor får en skattesänkning med 902 kr/mån. Den som tjänar 72.000 kronor får sin skatt sänkt med 1.250 kr/mån. Visst verkar det vara en rimlig prioritering?

Det är nog inte så konstigt att bara 23% av svenskarna har förtroende för vår Brunblå sörja som styr.

Läs:
P-plats såld – för tre miljoner kronor. - Expressen
Regeringen lanserar PR-kampanj om migrationspolitik. - Aftonbladet
Regeringen vill förändra Sverigebilden med global kampanj – ska etablera paradigmskiftet. - Resumé
Finländsk forskare: Medlemskapsprocessen har kört fast. - Dagens Nyheter
Paludan: Deras idé att jag skulle bränna koranen. - Dagens Nyheter
Desperata clowner i Nato-cirkusen. - Expo
Åkesson kritiserar Kristersson: Finns en gräns. - Aftonbladet
Sprickan mellan SD och regeringen efter tweet om muslimer: Gränsen är nådd. - Aftonbladet
Kristersson: Respektlöst att bränna Koranen. - Sveriges Radio
Finska ministern öppen för Nato utan Sverige. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: