måndag 25 december 2017

Tur att inget allvarligt hänt

» En julbetraktelse

Vad är det viktigaste som hänt än så länge under julen? Av mediarapporteringen så verkar det vara så att det mest uppseendeväckande som hänt är att SVT valt att byta ut den ensamma julvärden Arne Weise mot två julvärdar! Jo, SVT har faktiskt haft den ofattbara oförskämdheten att rubba på en tradition. Istället för en ensam Arne Weise i rutan på Julafton så har vi fått 2 (två) värdar! Lotta Lundgren och Erik Haag. Skandal! Till råga på allt så var programmet, precis som det mesta i TV, inspelat i förväg. Skandal!

Trasig TV
Arne Weise var så upprörd att han hotade med revolution (nä, förlåt, men där överdrev jag - lite). Men upprördheten gick inte att ta miste på. Enligt gårdagens tidningsrubriker så "rasade tittarna". Fast så där fruktansvärt "rasande" verkar inte tittarna ha varit. Enligt Aftonbladets tittarundersökning så tyckte 23% att det var Mycket bra medan 15% tyckte att det var Mycket dåligt. 20% tyckte det var Ganska bra medan 13% tyckte att det var Ganska dåligt. Alltså tyckte 43% att det var bra och 28% att det var dåligt.

Själv har jag lite svårt för att tycka att det kan tolkas som att "tittarna rasar". Tvärtom. De flesta verkar ha uppskattat det hela eller i varje fall accepterat det hela. Bara en minoritet är missnöjda. Själv tittade jag inte alls...

Hur som helst tycker jag att vi ska vara ganska nöjda eftersom det inte inträffat några större skandaler eller katastrofer än så länge i julhelgen om detta var det viktigaste att berätta om. Så fortsätt att njuta av julhelgen. Att fundera över lite mer viktiga ämnen vore kanske inte heller någon dum idé.

För övrigt kan jag inte undvika att förmedla en liten nyhet från grannarna i København. En av Christianias droghandlare hade lite brådis för några dagar sedan, så han bestämde sig för att ta en taxi. Så han hoppade in i baksätet på en taxibil. Det var egentligen bara ett litet problem. Det var inte en taxibil, det var en polisbil! Kanske något att tänka för liberaliseringstalibanerna som hävdar att haschrökandet är ofarligt. Uppenbarligen inverkar det menligt på tankeförmågan i varje fall.

Inga kommentarer: