lördag 2 december 2017

Kent och Gabriel

» Sverigedumokraterna har rätt

Jag vet att en del regelbundna läsare av Sven Tycker (det finns väl i varje fall någon...) kan tycka att den rubriken känns lite fel. Kan jag verkligen tycka att SD har rätt? Men, så är det faktiskt. Bland annat SD har ju framfört att man tycker att svensk rättstillämpning är alldeles för "snäll". Hårdare straff, för t.ex. våldsbrott, är ett återkommande krav. Fast nu ska ju Sverigedumokraterna byta rättspolitisk talesperson. Kent Ekeroth ska ju lämna sin post här.

Kent Ekeroth
Det är just Kent Ekeroth det ska handla om. Kent dömdes ju först för misshandel i Tingsrätten efter ett av sina krogköslagsmål. Fast Kent var inte nöjd med domen. Han menade att han bara försvarat sig själv. Nu menar Hovrätten att det inte har kunnat bevisas att han inte bara försvarat sig. Några vittnen som kan intyga att han inte slog först finns det visserligen inte, men däremot tvärtom. Men det finns inte minst 10 olika vittnen som alla oberoende av varandra har stått och studerat hela händelsen från början till slut och kan intyga att Kent Ekeroth inte försvarat sig. Det finns dessutom inte filmat ur fyra olika vinklar i HD-kvalitet utan några vittnen som står i vägen och som visar att han inte bara försvarat sig. Som jag sagt tidigare, i svensk rättstillämpning gäller principen om att det är "bättre att fria än fälla". Är vi inte till 100% säkra på att någon är skyldig så ska personen frias. Det är just detta som gäller i fallet Kent Ekeroth. I hans fall är det bara till 99,5% säkerhet klart att han är skyldig, men det finns en liten mikroskopisk möjlighet att han inte är skyldig. Och då ska han inte dömas.

Jag gissar att SD:s rättspolitiske talesperson kommer att gå ut och kräva starkare bevisbörda för att kunna fälla någon. Såvida hen inte är invandrare förstås. Då ska väl andra principer gälla? När det gäller rätt till att få asyl och uppehållstillstånd i Sverige gäller redan andra principer. Här gäller hellre fälla än fria. Finns det någon faktor som talar emot beviljat uppehållstillstånd så ska ansökan avslås.

Senaste nytt är att kritiken mot åldersbedömningarna ökar. Det finns de som använder ord som "godtycke" och "okunnighet" som benämning. Därför är det viktigt att betona, att dom SKA ut!

Fast man kan ju inte ta SD på allvar. Enligt terroristorganisationen NMR är: "Sverigedemokraterna, ett av zionistiska krafter skapat avlopp där missnöjesröster, utan risk för rådande maktstrukturer, kan spolas ned." Jag vet inte om man ska skratta eller gråta?

» Lyckliga undersåtar

Prins Gabriels vapensköld
Våra svenska rojalister har haft en ny högtidsstund. Fast dom börjar väl bli lite blasé med alla prinsar och prinsessor som ska döpas. Hur som helst var det i går dags för prins Gabriel (Gabriel Carl Walther) att döpas. Jag hoppas att ingen missade direktsändningen i TV av den stora högtiden. Det är en lycka av stora mått att få se lyckliga föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, mostrar och fastrar, kusiner och den stora lyckliga allmänheten som får närvara vid denna speciella högtid. Halleluja! Själv hade jag nog inte blivit insläppt ens eftersom jag saknar lämplig klädsel för den här typen av maskerad.

Bilden här till höger föreställer, om ni nu inte redan har memorerat detta, hertigen av Dalarnas (prins Daniel alltså) heraldiska vapensköld. Speciellt utformat av Riksarkivets grafiske designer Henrik Dahlström, som jobbat med detta under en lång tid. Alla prinsar och prinsessor anses nämligen ha utfört något speciellt så att dom tilldelas en heraldisk vapensköld. Dom får också ett speciellt monogram som kan vara bra att ha på brevpapper. Och, antar jag, naturligtvis broderat på kuddar och andra sängkläder. Troligtvis även på strumpor och t.ex. pyjamas. Och man kanske till och med specialbeställer blöjor med monogrammet tryckt på blöjan? Nä, det sista tror jag faktiskt inte. Men man ska inte vara allt för säker.

Från den kungliga nyhetsbevakningen läser jag att Vår Konung, Carl Gustaf, är orolig för Brandies hälsa. Vi förenas alla i en önskan om att det går väl. Observera att jag inte alls är ironisk. Det är inte alls trevligt när våra husdjur mår dåligt. Våra tankar går till Brandie och alla andra krassliga husdjur.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val,
inte avel

Inga kommentarer: