tisdag 12 december 2017

Arne och Ingvar

» Måtte jag inte bli SÅ gammal

Älska alla
Dagens stora nyhet, enligt Sveriges ledande tidning Aftonbladet, är det faktum att Arne Weise är rasande. Vad är det då som Arne Weise använder: - "Det är åt helvete" för att beskriva? Är det att Sverige utvisar 18-åriga ungdomar till ett land där dom kanske aldrig varit, ett land som befinner sig i krig, ett land som anses vara ett av de osäkraste på jordklotet? Är det att judiska synagogor attackeras med brandbomber? Är det att judar i Sverige inte vågar gå omkring klädda i traditionell judisk klädsel? Är det att hans hemland på fullt allvar diskuterar att förbjuda människor gå klädda i sin traditionella religiösa klädsel? Är det att allt fler människor blir av med sin sjukpenning och ställs utan inkomst? Är det att pensionärer sitter ensamma på sina rum på ett boende utan att få komma ut? Är det att barn mobbas i skolan?

Nä, det Arne Weise är rasande på är att SVT i år ska ha TVÅ julvärdar och dessutom ska programmet spelas in i förväg istället för att sändas direkt! Stackars Arne Weise. Det är inte lätt att bli gammal och upptäcka att världen förändras. Måtte jag verkligen inte bli SÅ gammal!

Apropå programledare i TV så fortsätter dramat med Ingvar Oldsberg och Bingolotto. Ingvar Oldsberg fick ju plötsligt sparken från programledarjobbet för Bingolotto pga "allvarliga arbetsmiljöproblem". Något som först gjorde Ingvar Oldsberg upprörd, så han meddelade att han nästa dag skulle avslöja flera skandaler som inträffat men som han hållit tyst om. Sedan skulle han stämma produktionsbolaget Warner. Sedan stod det klart att han får behålla sin lön på 200.000 kronor per program. Sedan stod det klart att han egentligen tyckte det var "skönt att slippa".

Vad "allvarliga arbetsmiljöproblem" kan vara är naturligtvis något som inte sprids offentligt. Och så ska det vara. Sådant ska inte spridas offentligt. Min personliga tanke har däremot varit att jag flera gånger (jag tittar inte aktivt, men det kan stå på) reagerat på att Ingvar Oldsberg tycks förutsätta att alla som ringer in är enormt idrottsintresserade. Hänger gamla Agda eller gamla Ludvig inte med i Ingvars associeringar så kan han vara nästan spydig eller elak mot människor. Om han är sådan utåt i TV, hur kan han då vara internt? Vad jag sedan hört från andra stärker mig.

Hur som helst hoppas jag att jag aldrig blir så gammal att jag inte vill släppa taget och tror att allt ska vara så som jag själv tyckte för en halv generation sedan. Vi måste alla acceptera att världen förändras.

Så länge det inte går ut över mina rutiner...

Inga kommentarer: