torsdag 21 december 2017

I dag vänder det

» Senaste nytt om Nordea

Nordea har av EU dömts till böter av Luxemburgs Finansinspektion. Motsvarande 20 miljoner kronor kommer man undan med. Det är Nordea och åtta andra "banker" som döms för att ha brutit mot Luxemburgs penningtvättslagstiftning. Det är Nordeas hjälp med skattefiffel som avslöjades av Panamaläckan det gäller. Någon kommentar till det hela kan jag inte hitta på Nordeas hemsida. Dom tycker väl att det finns viktigare saker att berätta om.

För övrigt tycker jag inte att man ska sparka på den som ligger. Nordeas besked om kraftiga nedskärningar i personalen har skapat en dålig miljö bland personalen. Det uppges att många i personalen redan ser sig om efter andra jobb. Samtidigt lyckas Nordeas huvudansvariga personalchef Karen Tobiasen trampa rejält i klaveret genom att prata om Adolf Hitler. Karen har verkligen fått valsa runt i media och har förtvivlat försökt förklara sig och be om ursäkt. Inte heller om detta hittar jag något på Nordeas hemsida.

För övrigt har ännu ett fackförbund valt att lämna Nordea. Att kunder flyr banken berättar man naturligtvis inget om på hemsidan.

Nordea Farväl

Inga kommentarer: