fredag 25 augusti 2017

Där åkte hon ut

» Bye bye Anna

Moderaterna
Så åkte hon då trots allt ut med huvud före. I dag på tidig förmiddag meddelade Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra att hon ger upp. Krypskyttet från hennes partivänner har blivit på tok för intensivt. Till slut hade ju ungefär hälften av partidistrikten tagit sin hand från henne. Alltså hade hon inget val. Även om det alltså formellt heter att hon väljer att avgå så handlar det om att en stor grupp välbetalda moderata heltidspolitiker kände att deras jobb var hotade på grund av de dåliga opinionssiffrorna. Alltså måste något göras, så ut åkte Anna Kinberg Batra.

Moderaterna
Om ni missade presskonferensen, dvs Anna Kinberg Batras avskedstal, så kan ni läsa det hela här. I korthet handlar det om att det är obegripligt att partiets siffror sjunker med tanke på det perfekta programmet som hon och hennes lydredskap inom Högeralliansen lagt fram samtidigt som den sittande regeringen under Stefan Löfven är totalt inkompetenta. Men, menar Anna Kinberg Batra, allt för många moderater sysslar med någon form av självskadebeteende (ordet har valts av AKB och inte mig) och dom: - "Talar illa om både politiken och varandra", som hon uttrycker det. Det är uppenbart en mycket bitter Anna Kinberg Batra som tycker sig ha blivit förrådd av sina egna partivänner. Trots att alltså "Stockholmare är smartare än lantisar" så har upproret den här gången uppenbarligen orkestrerats från Stockholm.

Nu återstår bara för oss till vänster att "gotta oss" åt en kommande maktkamp inom Moderaterna. Den här typen av "oplanerade" partiledarbyten, ett år före ett val, är ingen önskesits. Skulle någon av de båda "favoriterna", alltså Ulf Kristersson eller Elisabeth Svantesson, väljas så visar Moderaterna att dom inte har fattat ett dugg av problemen inom partiet. Dom är lika ansvariga för politiken som Anna Kinberg Batra och nedgången i opinionen började långt innan Anna Kinberg Batra blev partiordförande. Det är många som har skuld i Moderaternas ras i opinionen. Anna Kinberg Batra är bara en av dessa. Många tycker att Anna Kinberg Batra är stroppig, tråkig, otydlig och gnällig. Jag är en av dessa... Men huvudgrunden till partiets problem är faktisk att Moderaterna står för en politik för egoism. Punkt!

Moderaterna - partiet för dig som har allt

Inga kommentarer: