onsdag 9 augusti 2017

Ett grattis till Roland

» En massa (sex i varje fall) korta tyckerier

¤ 1.   I Stockholm har afghanska flyktingar som sittstrejkat vid Riksdagshuset attackerats av nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen. I bland annat Trelleborg har Prideflaggor stulits och sedan bränts upp - av samma nazister i Nordiska Motståndsrörelsen. Samma nazister i Nordiska Motståndsrörelsen har av polisen i Göteborg utlovats demonstrationstillstånd i samband med Bokmässan. Visst är det lägligt med demokratiska fri- och rättigheter!

¤ 2.   Enligt en "krisexpert" var Anna Kinberg Batra den som hanterade den s.k. Borggate bäst. Hennes svar på journalisternas frågor var helt rätt enligt "krisexperten". Samma svar som fick Anders Borg att tvivla på hennes omdöme. Nåja, hon var ju i varje fall nykter!

¤ 3.   En "PR-konsult" ifrågasätter dock Anders Borgs krishantering. Hon jämför med att släcka eld - med tändvätska! Han som hade så fin proffshjälp inne i familjen från Dominika Peczynski, som ju kallar sig just PR-konsult. Det där med Public Relations är inte lätt!

Donald Trump
¤ 4.   Apropå gårdagens tyckerier om konflikten mellan Nordkorea och resten av världen (läs USA) så har jag en fråga. Vem sade i går följande ord: - "Om hoten fortsätter kommer de mötas av en eld och vrede som världen aldrig tidigare sett". Var det Donald Trump eller Kim Jong Un? Rätt svar är Donald Trump! Det är till och med så att resten av Trump-administrationen skäms! Jag vidhåller vad jag skrev i går. Jag är nästan mer rädd för Donald Trump än Kim Jong Un!

¤ 5.   Fast jag läser att Donald Trump nu i varje löst problemet med klimatförändring och klimatanpassning. Han har helt enkelt förbjudit offentliganställda att använda orden! Tänk så smart att lösa världens problem. Slut på krig, bara förbjud ordet. Han är SÅ smart Donald Trump!

¤ 6.   Ett förslag är på väg i Riksdagen som innebär att höga politiker inte har fritt fram att hoppa direkt från höga politiska poster till ännu mer välbetalda jobb inom Näringslivet (läs Göran Persson, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt osv osv osv). Misstankarna om att dom tar med sig eftertraktad hemlig information eller mutas är för stora. Det ska därför införas någon form av karens på ett år. Fast i Dagens Industri tycker ledarskribenten Tobias Wikström inte att det är någon bra idé. Min huvudprincip är att jag troligtvis tycker precis tvärtom mot vad Dagens Industris ledare tycker stämmer återigen. Jag tycker alltså att det är en perfekt idé!

Inga kommentarer: