tisdag 22 augusti 2017

En helt vanlig tisdag i augusti

» En massa funderingar en helt vanlig dag

Moderaterna tappar luft
¤ 1.   Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kom som 4-åring ensam till Sverige som flykting från Iran. 2009 skämdes Hanif Bali över sina flyktingkritiska partivänner i Vellinge som vägrade ta emot flyktingar. Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna. I dag är hans kommentar till de flyktingar från Afghanistan som ska utvisas och som demonstrerar i Stockholm: - "Låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum". Det går utför!

¤ 2.   Läget inom Moderaterna är som sagts tidigare inte det bästa. I dag har Solnamoderaternas kommunalråd Pehr Granfalk gått ut och krävt Anna Kinberg Batras avgång. - "Förtroendet finns inte där. Vi kommer att gå mot en brutal valförlust. Gör vi ingenting nu kommer vi att behöva göra det efter valet och då kommer partiet ligga i spillror. Jag tycker vi ska rädda det som går att räddas kan". Och han fortsätter med: - "Tyvärr måste jag säga att det har blivit väldigt mycket sämre. Anna skulle förbättra sitt sätt att kommunicera. Hon skulle bli tydligare och rakare, ingenting av det här har tyvärr infriats". Det är många moderater runt om i landet som är rädda för att förlora sina jobb. Själv tycker jag, som sagts tidigare, att Anna Kinberg Batra ska sitta kvar. Det är bra för oss andra!

¤ 3.   Jag gick förresten häromdagen förbi Moderaternas partilokal här i Åstorp. Inte en enda bild på Anna Kinberg Batra i skyltfönstren! Undrar hur man ska tolka det?

¤ 4.   I Dagens Industri (och på andra håll) kan vi hitta många förtvivlade kommentarer till att Regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om att lägga fram ett förslag om att det inte ska var tillåtet att göra hur höga vinster som helst på våra skattepengar inom offentligt finansierad vård, omsorg och skola. På borgerligt håll är man oroade över vad väljaropinionen ska tycka när man fäller förslaget och låter det bli en valfråga. Sverigedumokraterna bytte ju åsikt i frågan sedan man bjudits på middag av näringslivets lobbyingorganisationer. Bland annat det kommersiella skolföretaget Academedias vd Marcus Strömberg är förtvivlad. - "Ska man genomföra den här typen av stora reformer måste det ha stöd i verkligheten" tycker han. Fast ingenstans i artikeln ser jag något om att den här typen av verksamhet är inte tillåten i något annat land i världen. Det är faktiskt bara Sverige som låter kommersiella företag driva skattefinansierade skolor i vinstsyfte. Kanske är det så att den här begränsningen har just det - Stöd i verkligheten. Stå på er!

¤ 5.   Visst är dom här "experterna" spännande. Jag läser att den s.k. folkvettsexperten Magdalena Ribbing tycker att det alltid är fel att säga: - "Googla det, idiot"! Själv kallar jag mig inte för "expert" men tycker trots detta också att det alltid är fel att kalla någon "idiot". Fast det är ingen som skriver en artikel i tidningen om det! Dock var det tydligen inte det där med att kalla någon "idiot" som var det stora felet. Som jag alltså tycker. Man kallar INGEN för "idiot"! Det finns ju några som jag nog trots allt gärna vill kalla för det...

Donald Trump
¤ 6.   Jag tänker inte använda det aktuella ordet i förra tyckeriet om Donald Trump. Jag ser dock att pengarna till livvakterna börjar ta slut. Donald och resten av familjen reser så mycket att livvakterna inte räcker till. 60.000 dollar har t.ex. gått åt till att hyra golfbilar medan Donald Trump är på arbetssemester på sin privata golfklubb i New Jersey. Undrar om det är golfklubben som hyr ut golfbilarna? Hur som helst ska jag inte använda "I-ordet". Det får ni tänka själva...

¤ 7.   För övrigt såg jag, apropå USA, att amerikanska marinen råkat ut för sin fjärde fartygskollission bara i år. USS John S McCain kolliderade med en oljetanker utanför Singapore. 10 amerikanska sjöman dog när ett stort hål uppstod i det amerikanska krigsfartyget. Så går det när man ska finnas överallt och lägga sig i allt!

¤ 8.   Apropå det där ordet man inte ska kalla folk för. ALDRIG! Så läser jag att den småländska pastorfrun Maria Hallman är oroad över att det ska bli en Pridefestival i Vetlanda. - "Ställ in Regnbågsveckan vecka 37. Detta för att Guds vrede inte ska drabba Vetlanda stad" säger hon. - "I 150 år har Vetlanda kommun grundat sig på Guds ords lagar och detta kristna arv. I Vetlanda vill vi inte ha Sodom och Gomorra, som det har blivit i Stockholm. Homosexualitet är ett onaturligt levnadssätt. Homosexualitet är något man väljer. Det är en frestelse". Ack ja! Religiösa fanatiker är komiska men ack så farliga oberoende av om dom bor i Vetlanda eller Teheran.

Inga kommentarer: