tisdag 1 augusti 2017

Både här och där

» Olika klavertrampare

I "världens ledande demokrati" har president Donald Trump tvingats trycka upp nya exemplar av "Du har fått sparken" blanketten. Trumps administration sätter ständigt nya rekord i att sparka medarbetare. Nu senast fick den nyanställda kommunikationschefen Anthony Scaramucci sparken, bara tio dagar efter att han fått jobbet. Även om nästan hela Donald Trumps stab har visat sig vara experter på att trampa i klaveret är väl nämnda Anthony Scaramucci en av de skickligaste klavertramparna. Han står inte långt efter chefen Donald Trump. Fast, det är klart. Det är väl så att man i dagens Vita Huset inte använder blanketter för att skriftligt ge folk sparken - man twittrar. Vi har blivit så vana vid klavertrampen från Vita Huset att media nästan slutat rapportera om det. Vi har nästan blivit blasé på dumheterna från en fullständigt inkompetent president. Något som skrämmer mig. Hur mycket dynga kan egentligen spridas utan att det får några konsekvenser?

Kristdemokraterna under strecket
Men, det är inte bara "over there" som man trampar i klaveret. Kristdemokraten Adam Davidsson, som sitter i KDU:s förbundsstyrelse, gillade tydligen inte Pride-festivalen. - "Perversa veckan har börjat" tyckte han var en lämplig beskrivning på Twitter av Pride-festivalen i Stockholm. Ett uttalande som tydligen inte föll i så god fot hos ansvariga inom både Kristdemokraternas ungdomsförbund och moderpartiet. Uppenbart är att han fått order uppifrån om att det hela inte är acceptabelt. Så Adam har plockat bort sitt Twitter, bett om ursäkt och dessutom deklarerat att han inte kommer att ställa upp till omval. Han är bland annat KDU:s miljö- och landsbygdspolitiska talesperson.

Fast det är faktiskt inte första gången han trampat i klaveret. Att han tillhör den mer konservativa och homofoba falangen inom Kd visar hans förslag under förra årets Pride då han förslog en egen vecka för "vi som inte är för homoäktenskap, homoadoption och könsbyten". Innan dess tyckte han att Kustbevakningen i Medelhavet borde bogsera migrantbåtarna "tillbaka dit de kom från". Men då fick han sitta kvar och kunde fortsätta sin politiska karriär. Nu är den karriären spolierad - för ett litet tag i varje fall.

För övrigt är det spännande att studera sambandet mellan Twitter och Klavertramp! Är det så att det helt enkelt går för fort och dessutom handlar om ett begränsat utrymme så man "måste" uttrycka sig lite provokativt utan att argumentera och förklara?

Inga kommentarer: