onsdag 9 september 2015

En bloggare skäms

» Dagens sanningssägare

Björn Wahlroos
Dagens vidräkning med de svenska storbankerna står Andreas Cervenka för i Svenska Dagbladet. Under rubriken: Det måste bli ett slut på daltandet med bankerna i Näringslivsbilagan skriver han ett antal sanningar. Låt mig presentera några citat:

- "Hur länge till ska staten låta allmosorna strila över Sveriges mest bortskämda direktörer?"

- "Vad levererar då bankerna i utbyte mot all denna vård och omsorg från medborgarna? Jo, bolånemarginalerna höjs till rekordnivåer, kontanthanteringen stryps, människor nekas att öppna konton och bankerna fortsätter med provocerande höga bonusar, utdelningar och en jakt på vansinnigt uppskruvade avkastningsmål som i förlängningen hotar ekonomin. Allt kryddat med lite hån från Björn Wahlroos."

- "Om det är så världens finansgenier ser ut, vem behöver idioter?"

Det sista hänvisar naturligtvis delvis till Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos påstående om att "80 procent av alla människor är finansiella idioter". Någon som kan säga emot i Andreas Cervenkas hårda kritik av de giriga svenska storbankerna, förutom Björn Wahlroos själv naturligtvis? Men han anser ju ändå att 80% av hans kunder är idioter. En intressant fråga är hur stor andel av just Nordeas kunder som är idioter? Kan det vara 95%? Vi (och jag menar "vi", för jag ingår själv i kollektivet) kan ju inte vara intelligenta som låter detta fortsätta. Tack Andreas! Läs vad han skrev!

» Dagens SD-klavertramp. Jag skäms!

Dagens klavertramp står Gunilla Schmidt för. Hon är kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna och nämndeman vid Tingsrätten. Som nämndeman och Sverigedemokratisk politiker anser hon uppenbarligen att flyktingar ska skjutas med kulspruta. Hon är nämligen "sur och förbannad på alla dessa araber som kommer farande till Sverige och inte kan stanna i sina hemländer". Och då är det naturligtvis så att man får ställa sig vid gränsen och meja ner dom med kulspruta. Hur som helst skriver hon på Facebook så här:

Håll Sverige rent

- "Danmark OCH Tyskland drar ner på dagpenningen som asylsökande får men INTE Sverige INTE. Klart att de vill vidare till Sverige. Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!"

När någon undrar var hon fått uppgifterna om stöd i Tyskland från och dessutom undrar vad dessa personer ska göra med kulsprutan blir svaret:

- "Du måste vara extremt dum i huvudet. Härmed är detta ett avslutat kapitel från min sida."

Det som gör att jag skäms är det faktum att Gunilla Schmidt sitter i kommunfullmäktige i mitt eget Åstorp. Fast nu tvingas Gunilla till rejäl avbön. - "Vi ser väldigt allvarligt på det här och kommer att gå till botten med det för att reda ut det" är kommentaren från SD:s presschef Henrik Vinge. - "Kommunen tar stort avstånd från den här typen av uttalanden. Hon är folkvald, men det är nästan så att man beklagar det" är kommentaren från Ronny Sandberg som är Socialdemokratiskt kommunalråd här i Åstorp. Och han fortsätter med: - "Man kan fundera på lämpligheten i uppdragen. Som företrädare för Åstorp känns det inte trevligt att kommunens namn hängs ut i sådana här sammanhang". - "Jag tycker att det är ett ytterst olämpligt uttalande på alla sätt och vis" kommenterar Ylva Norling Jönsson, som är lagman vid Helsingborgs Tingsrätt, det hela och lovar att ta upp det hela med Gunilla Schmidt. Själv tar jag för givet att Gunilla inte kan fortsätta som nämndeman. En människa med den här vidriga människosynen kan ju faktiskt inte sitta som nämndeman. Hon kan ju inte delta i att döma människor med sådana förutfattade meningar och människohat. Sparka henne! I en demokrati kan vi inte göra något åt vilka som väljs in i kommunfullmäktige. Det avgör de politiska partierna vilka som ska nomineras och sedan väljarna vilka som ska väljas. Även demokratier har sina svagheter. Läs vad Helsingborgs Dagblad och Aftonbladet skriver.

» Bedragare del 226

Man vet faktiskt inte om man ska gråta eller skratta när man läser vad Miss Grace Davis har att berätta. Det här mejlet dök i varje fall upp i går på kvällen. Eller snarare dök det upp två identiska mejl med några minuters mellanrum. Hur som helst skriver Grace så här efter att hon gjort en översättning med hjälp av Google eller motsvarande service:

Dearest en,

Känn dig lurad
God dag, kan Guds välsignelser vare med dig och ge dig visdom och medkänsla för att förstå min situation och hur mycket jag behöver din hjälp. Efter att ha gått igenom din profil, var jag övertygad om att du är seriösa och ett förtroende värdig nog att hjälpa mig.

Mina fullständiga namn är fröken. Grace Davis enda duagther sen Mr.and Mrs.Richard Davis. Min far var en skuld Kakao och guld köpman före sin förtidig död, var min far förgiftat till döds av hans affärsbekanta på en av sina utflykter på en affärsresa. Min mamma dog när jag var anbud och sedan dess, tog mig så speciell min far.

Före sin död i ett privat sjukhus han i hemlighet kallade mig på hans säng sida och berättade att han har ett belopp på sex miljoner fem hundra tusen Euro (€ 6,500,000.00) kvar i fast / avräkningskonto i en av de främsta bank, och använde min namnge hans enda dotter som de anhöriga i deponering av fonden.Han förklarade också för mig att det var på grund av denna rikedom att han var förgiftad av hans affärsbekanta. Han instruerade mig att söka efter en pålitlig och förtroende värda affärspartner för min livstid investeringar. i utlandet Jag söker din hjälp följande städerna sätt:

(1.) För att ge ett bankkonto där pengarna kan överföras in.
(2) För att göra arrangemang för mig att komma över till ditt land efter den framgångsrika Överföra av dessa pengar in på ditt konto, för att främja av min utbildning.
(3.) För att investera dessa pengar i en lönsam verksamhet, eftersom jag inte vet mycket om affärer.
(4) För att sponsra mig överföra dessa pengar på ditt konto,
(5) Jag vill att du lovar mig att du inte kommer att förråda mig efter pengar får in på ditt konto.

Jag är villig att erbjuda dig 20% ??av den totala fond om bara du kan hjälpa mig ur min nuvarande situation som kompensation för din insats/input efter framgångsrik överföring av denna fond in på ditt konto utomlands.

Den värsta delen av hela situationen är att min farbror är efter mig på grund av dessa fond och har lovat att döda mig om det är vad det tar för att komma till fonden. Han vill att jag ska lämna över till honom de dokument som täcker dessa fond som jag vägrade eftersom han har redan lyckats sälja min fars landade egenskaper och bilar.Vänligen kontakta mig med min privata e-post gracedavis96@yahoo.com

Vänligen svara
Tack s och Gud välsigne dig.
Med vänlig hälsning,
Miss. Grace davis

Hur som helst blir dom här maskinöversatta texterna ofta mycket komiska om ingen korrekturläser. Komiskt blir det i varje fall. Jag ska tydligen lova att inte lura henne. Och det lovar jag - om "hon" lovar att inte lura mig. Eftersom jag inte kan få några sådana garantier utan snarare är helt övertygad om att det är just att lura mig det hela går ut på så blir det inget av det hela. Alltså slänger jag båda mejlen i papperskorgen och hoppas att det inte ska komma fler. Det är bara det första som blir komiskt!

Inga kommentarer: