måndag 14 september 2015

M och SD

» Patetiskt Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra
Jag såg i går på kvällen Moderatledaren Anna Kinberg Batra i SVT:s Agenda försöka förklara varför Moderaterna ställer upp i EU på att man måste fördela flyktingarna mellan de Europeiska länderna men i Sverige säger man Nej till att fördela flyktingarna mellan de svenska kommunerna. Det var direkt patetiskt att se och höra henne försöka förklara skillnaden. Hon misslyckades kapitalt med detta. Naturligtvis finns det en förklaring. Sex av de tio svenska kommuner som är sämst på att ta emot flyktingar är just moderatstyrda. Det är helt i enlighet med moderat egoism och motstånd mot solidaritet. Men, jag trodde faktiskt att Anna Kinberg Batra i varje fall skulle FÖRSÖKA förklara det hela på ett bättre sätt. Där gjorde du bort dig rejält Anna Kinberg Batra! Redan hennes klassiska yttrande om att "Stockholmare är smartare än lantisar" säger väl allt om hennes kompetens.

Jag vill inte heller påstå att Moderatledarens kommentar till Fredrik Reinfeldts giriga klavertrampande var så mycket bättre. Jag vill poängtera att jag inte tillhör de som är kritisk till de ganska förmånliga "avgångsvederlag" som avgångna högre politiker har rätt till. Jag är inte heller kritisk mot de flesta löner som politiker har rätt till. Att vara "toppolitiker" är ett mycket utsatt arbete och det är inga 40-timmars veckor som gäller. Alltså ska beslutsfattarna ha bra betalt. Inom privat näringsliv är lönerna för beslutsfattare i allmänhet klart högre. De avgångsvederlag som betalas ut är i allmänhet inte heller för förmånliga. Som t.ex. statsminister kan du få sluta jobbet med en dags varsel. Det måste alltså finnas förmånliga övergångsregler så att man inte hamnar i situationer där man kan misstänka att politiker stannar kvar av ekonomiska skäl. Dom kan inte heller ta nya jobb hur som helst. Många får istället kritik för att dom omedelbart hoppar över till "motparten". Alltså måste man ha förmånliga avgångsregler. MEN, naturligtvis måste inkomster som trillar in räknas av från dessa avgångsvederlag. Om Fredrik Reinfeldt plockar ut miljoner i andra inkomster och ändå plockar ut fullt avgångsvederlag så är det antingen fel på reglerna eller fel på Fredrik Reinfeldts moral. Och därmed basta!

» Sverigedemokraterna som dokusåpa

SD:s partikansli
Klyftan inom Sverigedemokraterna fortsätter att växa. Kampen om Makten tar sig allt underligare vägar. Bakgrunden är ju att SDU (SD:s ungdomsförbund) fick sin ordförande Gustav Kasselstrand utesluten ur Sverigedemokraterna. När ungdomsförbundet nu i helgen valde ny ordförande lydde man inte order från moderpartiets ledning utan valde "fel" kandidat till ordförande, Jessica Ohlson. Detta fick Sverigedemokraternas ledning under Jimmie Åkessons ledning att helt enkelt bryta banden med ungdomsförbundet och bland annat "kapa" deras hemsida på nätet. Sverigedemokraternas ledning beslutade också att skapa ett nytt ungdomförbund som ska heta Sverigedemokratisk Ungdom, dvs samma som det nu utslängda ungdomsförbundet heter. Det står nämligen i SD:s stadgar att ungdomsförbundet ska heta just detta. Nuvarande SDU:s nya ledning menar att bråket uteslutande handlar om makten över SD och menar att partiet SD leds av en grupp som bara är ute efter Makten och Pengarna. Och "gamla" SDU hotar nu med att starta ett nytt Sverigedemokraterna. Inom kort har vi alltså dels "gamla SD" med ungdomsförbundet "nya SDU" samt dessutom "nya SD" med ungdomsförbundet "gamla SDU"!

Vad sägs om citatet: - "Jimmie Åkesson, Jomshof och Mattias Karlsson är grötmyndiga gödbukspolitiker"! Håll med om att det är en höjdare! Det är taget från vad f.d. SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand tycker om sitt gamla partis nuvarande ledning. Ordet Gödbuk är ett ord som borde varit med i Svenska Dagbladets tävling om svenska språkets vackraste ord. Jag hittar bara en användning av ordet tidigare på nätet. I en krönika på Metrobloggen 2008 skriver signaturen "Jannen": - "Ska inte träna bröst eller gödbuk, inte ens sittfläsket. Ingen stavgång, min rullator duger!" Hur som helst är jag övertygad om att fortsättning följer i kampen om Makten i Sverigedemokraterna. En kamp som kommer att fortsätta tills partiet dör svältdöden en dag.

Att på SVT:s Agenda i går se SD:s partisekreterare Richard Jomshof vägra stå vid samma bord som SDU:s nya ordförande Jessica Ohlson och debattera var riktigt komiskt. Vi som är motståndare till SD känner trots allt en viss tillfredsställelse när sådant här sker. Något som ju bara bekräftar vad vi sagt hela tiden. SD består av en hög med inkompetenta knäppgökar!

För övrigt presenterar Dagens Industri i dag hur de allt intimare kontakterna mellan Sverigedemokraterna och Svenskt Näringsliv fungerar. Något som inte alls förvånar. SD är ett högerparti! Men tydligen skäms man så att man förnekar. Jojo!

Inga kommentarer: