fredag 25 september 2015

Lönedag

» Skäms Finland

Finlands skam
Under förra året hade Sverige 36,57 asylsökande per 10.000 innevånare, Norge 14,76, Danmark 10,79 och Finland 4,34. Nu när antalet ökar har en stor grupp finnar helt uppenbart slängt allt som har med att känna skam på soptippen. För några dagar sedan kunde jag berätta om hur finska demonstranter bland annat blockerat gränsen vid Torneå för att stoppa asylsökande. I dag kan vi läsa och höra om hur asylsökande i Lahtis möttes av stenkastning, fyrverkeripjäser och demonstranter i bland annat Ku-Klux-Klan-dress. Det är så vidrigt att jag inte kan finna ord för det. Att bara ta till svordomar känns otillräckligt. Sverige tog under 2:a världskriget emot omkring 70.000 flyktingbarn från Finland. I dag är det på det här viset som vissa finnar reagerar. Det är en skam att vi svenskar ska sammankopplas med denna Nordiska granne.

» Dagens citat

- "Svenskarnas fjanteri för kungahuset är patetiskt"

Sagt av Jörn Donner i en intervju i tidningen Fokus. Eller ett komplett citat: - "Och detta fjanteri kring kungahuset, det är närmast roande... Nej, det är inte bara roande, det är lite patetiskt." Han fortsätter: - "Sverige är så oerhört centraliserat, så Stockholmsdominerat." Det är nästan så att man måste omvärdera Jörn Donner. Som jag alltid haft lite svårt för. Men mannen är ju intelligent!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Det var ett tag sedan

Vänsterpartiet
Ja, det var ett tag sedan jag tyckte till om en väljarundersökning. Kanske därför dags att tycka till om en sådan igen. I dag är det Aftonbladet som publicerar sin undersökning för september. Vinnare i denna sedan förra månaden är Moderaterna med +0,9, Vänsterpartiet med +0,8, Socialdemokraterna med +0,7 och Miljöpartiet med +0,4. Förlorarna är Centern med -1,2, Folkpartiet med -1,0, Kristdemokraterna med -0,7 och Sverigedemokraterna med -0,3. Socialdemokraterna 25,6%, Moderaterna 22,0%, Sverigedemokraterna 21,2%, Centern 8,4%, Vänsterpartiet 7,0%, Miljöpartiet 5,2%, Folkpartiet 4,1% och Kristdemokraterna 3,5%. Vi kan dra slutsatsen att Sverigedemokraternas framgångar förhoppningsvis är över medan Kristdemokraterna och Folkpartiet ligger riktigt risigt till medan Centern trots allt ligger bra till. Centern är här större än Fp+Kd tillsammans men har långt kvar att ta över rodret inom Högeralliansen. Detta medan Kd skulle åkt ut. Regeringspartierna har svåra problem och Miljöpartiet är ju faktiskt riktigt illa ute. Dom är nu nere på sjätte plats. Mp:s politik har i allt för stor utsträckning blivit bortkompromissad. Makten är viktigare än ideologin, kan man säga. "Oppositionen" från vänster har däremot framgångar.

Inga kommentarer: